Accabets: wat is een accumulator en hoe werkt het?

Ben je de term accabet wel is tegengekomen en speels jij wel eens een online weddenschap? Dan heb je vast en zeker wel is een accabet gedaan zonder dat je weet wat het is. Het is een gokterm wat vaak in het voetbal gokken gebruikt wordt. In dit artikel wordt uitgelegd wat een accabet precies is en hoe het werkt. Wij van WedBureaus leggen dit uit.

Hoe werkt een Accabet?

Een accabet is een meervoudige weddenschap waar je meer dan twee wedstrijden voorspelt in één lijstje. Hier worden de quoteringen van die wedstijden met elkaar vermenigvuldigd. Deze worden bij elkaar gezet en het wordt dan gezien als één weddenschap. Op deze manier kan de quotering veel hoger uitvallen dan bij een enkele weddenschap.

Wat is een Accabet?

Een accabet wordt ook wel een ‘multiple’ bet genoemd. Acca staat voor accumulator. Deze bets zijn zeer populair omdat er met een lage inzet grote bedragen gewonnen kunnen worden. Deze potentiële winstbedragen zijn vele malen groter dan de winst bij een enkele weddenschap. Dit komt omdat het vermenigvuldigd wordt met elkaar. Deze weddenschap kan alleen gewonnen worden als alle resultaten van de wedstrijden in de betslip goed zijn. Een accabet begint bij twee wedstrijden, dat wordt ook wel een dubbel genoemd. Vervolgens heten de accabets drievoudig, viervoudig, vijfvoudzig enzovoort.

 Met een accabet kunnen de risico’s zelf door een speler bepaald worden. Zo kunnen er lage odds met elkaar gecombineerd worden voor minder risico. Er kunnen ook hoge odds met elkaar gecombineerd worden voor een hoger risico. De spelers kunnen de accabet zelf neer zetten op de manier hoe ze willen. Hoe meer wedstrijden toegevoegd worden, hoe hoger de quotering zal zijn. Dit betekent dat het potentiële winstbedrag hierdoor alleen maar zal gaan stijgen maar dat de risico’s hierdoor ook groter worden.

 Bij een accabet hoeft er niet alleen gewed te worden op wedstrijd uitslagen. Er kan ook gewed worden op het aantal doelpunten of doelpuntenmakers. Hiernaast zijn er nog veel meer andere gebeurtenissen in de wedstrijd die in een accabet gebruikt kunnen worden. Op deze manier kan er heel veel variatie voorkomen in een accabet. Dit kan de odds nog veel hoger brengen omdat deze odds ook vaak hoog zijn.

Voorbeeld Accabet

Feyenoord wint van RKC Waalwijk - odd 1.22

Ajax wint van SC Heerenveen - odd 1.17

Sparta Rotterdam wint van FC Groningen - odd 2.32

AZ Alkmaar wint van FC Utrecht - odd 2.15

= Viervoudig – odd 7.67

 

Als deze vier wedstrijden met elkaar in een lijst gezet worden is er een accabet gemaakt. Hier worden dus alle odds met elkaar vermenigvuldigd. In dit geval is wordt de odd dan in totaal 7.67. Dit betekent dat bijna 8 keer van oorspronkelijke inzet terugverdiend kan worden. Met een inzet van €10 Euro kan er dan €76,67 Euro gewonnen worden.

 

Dit is een goed voorbeeld van gespreide risico in een accabet. De kans is groot dat Feyenoord en Ajax gaan winnen. Daarom is de odd van deze teams ook laag. Bij de wedstrijden van Sparta Rotterdam en AZ Alkmaar liggen de kansen wat lager op winst. Daarom is de odd van deze teams ook wat hoger. Hierdoor wordt de totale odd omhoog gebracht waardoor de potentiële winst hoger is. Op deze manier wordt er geprobeerd om ‘zekerheidjes’ met moeilijke wedstrijden te combineren om tot een hoog eindbedrag te komen.

 

Het voordeel van een accabet is dat er een groot bedrag valt te winnen. Dit kan zelfs met een klein bedrag of met een groot bedrag. Het nadeel is dat er meer risico in zit. Als één van de wedstrijden fout is, dan is de accabet ook verloren.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>