• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat jij moet weten over de bookmakers

Alles wat jij moet weten over de bookmakers

Wanneer je wilt wedden op een sportwedstrijd, dan doe je dit natuurlijk via een bookmaker. Een bookmaker is een organisatie of individu die weddenschappen aanbiedt op verschillende sportevenementen en andere gebeurtenissen. Ze stellen odds of quoteringen vast voor deze weddenschappen, wat de eventuele uitbetaling laat zien. Stel dat er een quotering staat van 2,30 op een overwinning van jouw favoriete club, dan wil dit zeggen dat je voor iedere ingezette euro, 2,30 kunt winnen. Dus stel ze je 10 euro in en je wint, dan krijg je 23 euro terug en heb je dus 13 euro winst. Omdat er best veel bookmakers zijn, is het goed om hier eens wat verder in te duiken en te bekijken welke verschillen er zijn. Ook is het leuk te weten welke sport(en) nu eigenlijk het populairste zijn om op te wedden.

Aanbod van (sport)weddenschappen

Eén van de voornaamste redenen waarom bookmakers verschillen, is het aanbod van sporten en weddenschappen. Sommige bookmakers richten zich voornamelijk op populaire sporten zoals voetbal, tennis en basketbal, terwijl andere bookmakers ook minder bekende sporten aanbieden, zoals darts, cricket of paardenraces. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen welke sport om op te wedden jou interesseren en vervolgens te controleren welke bookmakers deze sporten in hun aanbod hebben. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de diversiteit van de weddenschappen die je kunt plaatsen. Sommige bookmakers bieden bijvoorbeeld alleen traditionele ‘winst, verlies of gelijkspel’ weddenschappen aan, terwijl je bij andere ook kunt wedden op bijvoorbeeld het eerste schot op doel, de doelpuntenmakers en nog veel meer.

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer je wilt inzetten op een wedstrijd, dan wil je dat dit gemakkelijk en snel te doen is. Je zit er dus niet op te wachten dat je eerst een heel menu moet doorlopen, voordat je eindelijk kunt aangeven waar je op wilt inzetten en voor welk bedrag je dit graag zou willen. Wat vooral belangrijk is, is de mobielvriendelijkheid vandaag de dag. Wist je namelijk dat ruim 90 procent van alle bezoekers dit via zijn of haar mobiel doet? Gelukkig hebben de gerenommeerde bookmakers een app, die vrijwel met iedere telefoon compatibel is, mits je een smartphone hebt die een jaar of 5 oud is. 

De populairste sporten om op te wedden

Wedden op sportwedstrijden is iets van alle tijden. Waar we het tegenwoordig digitaal doen, deden ze dit vroeger op de ouderwetse manier. Toch zien we dat vooral het wedden op voetbalwedstrijden er qua populariteit met kop en schouders bovenuit steekt, iets wat eigenlijk ook helemaal niet zo vreemd is, gelet op de enorme industrie die hiermee gemoeid is. Naast voetbal is ook tennis populair en mogen we, vooral in de VS, ook basketbal niet vergeten.

Verantwoord wedden

Wedden op sportwedstrijden is en blijft een risico. Hoe goed een team ook in vorm is, het zijn en blijven mensen. Zorg er daarom dus ook voor dat je alleen wed met geld dat je kunt missen. De kans bestaat namelijk dat jij je inleg verliest. Begin daarom ook met kleine bedragen en boek in het geval van een overwinning, in ieder geval je inleg terug naar je rekening, zodat je alleen met de winst blijft doorspelen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>