Beste Bookmakers van Nederland

Wat is de beste bookmaker van 2021? Als jij jezelf dit afvraagt is dit artikel voor jou! Bij Wedbureaus.nl hebben we namelijk een uitgebreid onderzoek gedaan en een overzicht gemaakt van de beste legale bookmakers en goksites van dit moment.

Door deze lijst aan te houden weet je zeker dat jij een bookmaker kiest die past bij je persoonlijke wensen en behoefte. Bovendien hebben we hier direct een overzicht gemaakt van alle bonussen die bij de Bookmakers verkrijgbaar zijn.


Wat is een bookmaker?

Een bookmaker of wedbureau is een persoon of website waarbij je de mogelijkheid hebt om te wedden op sportwedstrijden, toernooien of andere gebeurtenissen. De bookmaker bepaalt de quoteringen en zorgt voor het uitbetalen van de gewonnen weddenschappen.

Professionele goksites zijn degene die de weddenschappen accepteren, verzamelen en uitbetalen op geplaatste bets. De bookmaker regelt zo dus alles rondom de geplaatste weddenschap. Het woord bookmaker komt uit Engeland. De gokbedrijven zijn lange tijd geleden ontstaan met als doel te gokken op de paardensport. Al snel veranderde de dit, naarmate de tijd vorderde bereidde de bookmakers zich steeds verder uit. Waar het eerst alleen om de paardensport ging, was het jaren later actief in alle soorten sporten en evenementen die je kan bedenken. 

Tegenwoordig zijn er duizenden bookmakers aanwezig, het gokken op evenementen is de laatste tientallen jaren uitgegroeid tot een ondenkbaar iets. De behoefte naar het winnen van grote bedragen neemt met de dag toe, vooral bij de jongeren die zich al snel rijk rekenen. Dat kan ook zeker wel, maar voordat jij gaat gokken willen wij wat informatie geven waardoor de kans op winst met zekere mate toeneemt! 


Hoe werkt een bookmaker?

Zoals eerder is genoemd regelt de bookmaker alles rondom een geplaatste weddenschap. Maar naast deze taak bepaalt de bookmaker wat de verhouding is tussen de inzet en uitbetaling. Dit wordt gedaan door zogeheten ‘odds’ of in het Nederlands gezegd ‘’qouteringen’’. De odds geven aan hoe experts denken over de kans van de verschillende partijen. 

Maar hoe zit dit dan in elkaar? De experts analyseren behulp van systemen en technologie verschillende data, zoals bijvoorbeeld de statistieken van eerdere duels, de fysieke conditie van sporters en de publieke opinie. Naar aanleiding van deze data-analyse wordt vervolgens de waarschijnlijkheid van uitkomsten bepaald.  

Vervolgens worden de qouteringen berekend aan de hand van de volgende formule:
Totaal percentage van mogelijke uitkomsten / waarschijnlijkheid van de uitkomst = qoutering  

Deze meesten bookmakers maken gebruik van een Europese notatie. Zo is de Europese notatie bijvoorbeeld 1.30 of 5.10. 

De Engelse bookmakers doen het net anders, zij maken gebruik van fractional odds. Fractional odds wordt bijvoorbeeld aangegeven met 3/1 dit betekent dat de speler bij 1 euro inzet zijn inleg keer 3 ziet gaan. 

Het kan gebeuren dat de odds later alsnog veranderen, dit kan live gebeuren en ook nog voor de wedstrijd. Als het live gebeurd betekent dat de stand is veranderd. Als iemand op voorsprong komt wordt de qoutering voor de verliezende partij een stuk hoger, vice versa. Als de qoutering voor de wedstrijd nog veranderd betekent dat er heel veel is ingezet op een bepaalde bet, waardoor deze waarde omlaag gaat en tegenovergestelde bet omhoog. Dit gebeurd zodat een bookmaker zijn eventuele verlies zo minimaliseert. Hieronder volgt een tabel waaruit duidelijk wordt hoe de Europese- en Engelse notatie werkt met een inleg van  €10,- .

Notatie

Quotering

Inleg

Uitbetaling bij winst

Europese notatie

1.33

€10

€13.33

Engelse notatie (fractional odds)

1.33/1

€10

€13.33


Legale bookmakers & goksites Nederland

In Nederland had je tot lange tijd maar 1 bookmaker die een licentie had om actief te zijn op de Nederlandse markt: TOTO. Deze bookmaker was tot 1 oktober 2021 zowaar als enige volgens de wet  toegankelijk als gokbedrijf in ons land. TOTO is tot heden in handen van de Nederlandse regering.

Verder zijn er ook andere grote bookmakers in Nederland aanwezig, denk aan Unibet en Bwin. Deze goksites komen uit het buitenland en zijn dus sinds 1 oktober 2021 legaal de Nederlands gokmarkt binnengetreden via een officiële licentie. Voor deze tijd mochten de buitenlandse gokbedrijven niet aan marketing doen in ons land. 

Door het toetreden van al deze nieuwe buitenlandse gokbedrijven wordt het gokken in Nederland veel toegankelijker. Naast dit krijgt een bedrijf als TOTO enorm veel concurrentie en moeten de bookmakers het tegen elkaar opwassen. Dit laatste leidt tot interessante bonussen en promoties, maar daarover later meer!


Waar moet je opletten bij het kiezen van een bookmaker?

Zoals eerder is beschreven zijn er talloze verschillende bookmakers. Elke bookmaker heeft zijn plus- en minpunten en daarnaast hebben zij op hun beurt ook weer allemaal iets unieks in hun concept. Voordat jij de keuze maakt voor een bepaalde bookmaker moet je bij jezelf nagaan wat voor jou belangrijk is en waar jij graag op wedt. Een hoge welkomstbonus klinkt heel verleidelijk, maar het klinkt vaak mooier dan dat het is. 

Hieronder volgen een aantal factoren waarmee je rekening zou kunnen houden bij het vinden voor jouw geschikte bookmaker. Maak niet te snel beslissingen en overweeg de juiste keuzes!

Positieve reviews van gebruikers

Reviews zijn enorm belangrijk om rekening mee te houden. Als je naar de site van een bookmaker gaat bekijk dit dan gelijk als allereerst. Kijk goed wat de gebruikers te zeggen hebben. Belangrijk om naar te kijken zijn reviews over de pay out, service en of de site makkelijk toegankelijk is. Let daarnaast ook op of de gegeven reviews redelijk recent zijn. De reviews zijn eigenlijk alles bepalend.

Breed sportaanbod

Elke bookmaker verschilt, zo ook in de sport of evenementen die zij aanbieden. Kijk goed waar jouw interesse het meest liggen, ligt jouw interesse bij de Formule 1, ga dan naar een bookmaker die vooral Formule 1 aanbiedt. Een gokbedrijf die zich specialiseert in 1 sport heeft veel meer en gedetailleerde bets aan te bieden dan een bedrijf die van alle sport een beetje aanbiedt. 

Odds bookmaker

Vergelijk verschillende bookmakers goed op de qouteringen die zij aanbieden. De odds die verschillende gokbedrijven aanbieden kunnen erg uit elkaar liggen, dit kan veel winst kosten. Daarnaast moet je ook nagaan welke bookmaker een lage (belasting) marge hanteert, hoe lager hoe meer winst.

Promotie en bonussen

Als jij een nieuw account aanmaakt bij een bookmaker moet je je niet te gehaast aanmelden bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt. Het is namelijk zo dat gokbedrijven jou proberen aan te trekken met interessante promoties en bonussen. Dit ligt soms enorm uit elkaar, kies een bookmaker met zeer verleidelijke aanbiedingen. Als je hier een verstandige keuze maakt kan het leidden tot hoge winst!

Betaalmethodes

Op heel veel bookmakers heb je verschillende betaalmethodes. Kijk goed voordat jij je aanmeldt of er betaald kan worden met de betaalservice die jij gebruikt. Vaak maken verschillende aanbieder bijvoorbeeld geen gebruik Apple pay of PayPal. Houd dit dus goed in de gaten.

Klantenservice

Klantenservice is ook een belangrijk aspect. Kies een bookmaker met een klantenservice die altijd actief en online is. Er zijn genoeg gokbedrijven die ‘s nachts geen klantenservice aanbieden. Ga voor een bookmaker waar dit wel het geval is, als je dan problemen hebt midden in de nacht kan je altijd bij iemand terecht om hulp te krijgen.


Wat maakt een bookmaker betrouwbaar?

Zoals eerder is beschreven zijn er talloze verschillende bookmakers. Elke bookmaker heeft zijn plus- en minpunten en daarnaast hebben zij op hun beurt ook weer allemaal iets unieks in hun concept. Voordat jij de keuze maakt voor een bepaalde bookmaker moet je bij jezelf nagaan wat voor jou belangrijk is en waar jij graag op wedt. Een hoge welkomstbonus klinkt heel verleidelijk, maar het klinkt vaak mooier dan dat het is. 

Hieronder volgen een aantal factoren waarmee je rekening zou kunnen houden bij het vinden voor jouw geschikte bookmaker. Maak niet te snel beslissingen en overweeg de juiste keuzes!

Licentie

Betrouwbare bookmakers zijn gokbedrijven met meerdere licenties, hoe meer hoe betrouwbaarder. In Nederland is het belangrijk dat de bookmakers dan ook hier een officiële licentie hebben

Hoelang bestaat het bedrijf?

Bookmakers die allang actief zijn en oud van bestaan zijn meestal erg betrouwbaar. Het zegt immers iets over een bedrijf als die al lang bestaan. Een bookmaker kan niet lang actief zijn zonder enig succes.Klantenservice

Als je in Nederland gebruik maakt van een bookmaker let dan even goed op de klantenservice. Een betrouwbare bookmaker heeft in Nederland een Nederlandse klantenservice.

 

SSL

Misschien heb jij jezelf ooit afgevraagd wat dat slotje voor de adresbalk betekent. Dit slotje staat voor de Secure Socket Layer (SSL) welke de https-verbinding mogelijk maakt. Het is een internet beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt om website gegevens te beveiligen. Een slotje laat dus zien dat een website veilig is en daarmee een stuk betrouwbaarder wordt.


Wat is de beste bookmaker van 2022?

Als jij op zoek bent naar de beste online bookmaker van Nederland in 2022 dan zit je hier goed. In onderstaande sectie vind je namelijk een overzicht van de beste online bookmakers van 2022.


Veelgestelde vragen

Welke sport competities zijn het meest populair?

Bij het wedden op een sport zijn er vaak verschillende competities waar je op kan wedden. De grootste competities zijn vaak ook de competities waar de meeste wedopties worden aangeboden. Toch kan het soms interessant zijn om op kleinere competities in te zetten door hogere quoteringen.

Kan ik een bonus krijgen voor sport weddenschappen?

Soms bieden bookmakers bonussen aan voor het gebruiken van hun platform. Deze bonussen kunnen variëren van free bet bonussen tot free risk bonussen. Om de bonussen van alle bookmakers op een rijtje te zetten hebben wij in dit artikel een handig schema weergegeven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>