Dubbele kans weddenschappen – Wat is het en hoe werkt het?

Bij het wedden op winnaar heeft een gokker slechts 33,3% kans dat de weddenschap goed is. Een dubbele kans zorgt ervoor dat dit 66,6% wordt. Het is een gokterm wat vaak gebruikt wordt maar het wordt wel ondergewaardeerd. In dit artikel wordt uitgelegd wat dubbele kans precies is en hoe het werkt. Wij van WedBureaus leggen dit uit.

Hoe werkt een dubbele kans?

Bij een dubbele kans kiest een gebruiker twee resultaten in één wedstrijd (er wordt dus op meerdere uitslagen tegelijk ingezet). In de betslip staan dus dan twee van de drie mogelijke uitslagen. De gebruiker kan hier net als bij een 1x2 weddenschap voor drie opties kiezen. Hierdoor heeft de gebruiker meer kans om de weddenschap te winnen.

Wat is een dubbele kans?

Dubbele kans wordt in het Engels ook wel ‘double chance’ genoemd. Deze bets zijn populair maar worden wel ondergewaardeerd. In een 1x2 weddenschap wordt er gewed op één uitkomst. Dit zijn winst, gelijkspel en verlies. Bij dubbele kans wordt er dus op twee uitkomsten gewed. Dit kunnen combinaties zijn van ploeg 1 en gelijkspel of beide ploegen winst. Hierdoor worden de kansen gespreid en is de kans ook groter dat een gebruiker de weddenschap wint. De quoteringen van de dubbele kans weddenschappen zijn vaak veel lager aangezien de kans groter is dat ze winnen.

De meest gekozen variant bij dubbele kans is winst voor een team of gelijkspel. Dit kan voor beide teams in de wedstrijd. Hiernaast kan er dus ook nog gekozen worden voor winst van beide teams. Als één van deze teams wint is de weddenschap dus ook goed. De risico’s worden bepaald door de speler zelf en worden door dubbele kans dus beperkt. Het zijn vaak lage odds. Dit is ook wel een goede optie als een gebruiker vertrouwen heeft in de underdog. Met een dubbele kans is de odd dan nog steeds hoog en is een gelijkspel ook al genoeg.

Er valt redelijk wat geld te verdienen met de dubbele weddenschappen ondanks dat de quoteringen lager zijn. Er wordt daarom vaker op meer wedstrijden gezet met dubbele kans. Op deze manieren kunnen gebruikers de odd omhoog krijgen. Het wordt ook wel gebruikt als een zekerheids weddenschap. Of de dubbele kans wedstrijden worden bij een risicovol lijstje gezet. 

Voorbeeld dubbele kans weddenschap

Op de wedstrijden hierboven is er allemaal dubbele kans gezet. In het voorbeeld is te zien dat er vooral voor de underdogs gekozen is. De odds blijven daardoor heel hoog. Op deze manier probeert de gebruiker zichzelf in te dekken. In dit geval is wordt de odd dan in totaal 8.82. Met een inzet van €10 Euro kan er dan €82.82 Euro gewonnen worden.


Dit is een goed voorbeeld van een lijst waar iemand zijn kansen probeert te spreiden. De gebruiker heeft voor de ploegen gekozen die niet de favoriet zijn om te winnen. Daarom heeft diegene er een dubbele kans van gemaakt. Op deze manier is de kans groter dat diegene het goed heeft en blijven de odds hoog genoeg om een mooie winst te behalen.


Het voordeel van dubbele kans is dat een gebruiker een grotere kans heeft om te winnen. Dit gaat van 33,3% naar 66,6%. Het nadeel is dat de odds meestal heel laag zijn als diegene voor de favoriete ploegen gaan. De gebruiker wordt een beetje gedwongen om risico te nemen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>