• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Gary Anderson in 2022?

Wat is het vermogen van Gary Anderson in 2022?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van topdarter Gary Anderson? In dit artikel vertellen we alles over  zijn vermogen, wie Gary precies is en hoe hij aan dit mooie vermogen is gekomen. Ook geven we tips om te wedden op Gary Anderson.

Wat is het vermogen van Anderson?

Wij hebben het voor je uitgezocht en we kunnen wel stellen dat het om een mooi bedrag gaat. Het vermogen van Gary Anderson wordt geschat op zo’n £6 miljoen. Dat is uiteraard behoorlijk wat geld wat hij vooral verdiend heeft met darten. Lees verder hoe dit tot stand is gekomen.


Wie is Gary Anderson?

Gary Anderson is een professioneel darter. Hij is geboren op 22 oktober 19970 in de plaats Musselburgh in Schotland. Zijn lengte is 170 cm en hij weegt zo'n 85 kg. De topdarter is getrouwd met Rachel Ford en heeft 4 kinderen.

Pas sinds 2000 is hij professioneel darter. Gary Anderson werd voor het eerst wereldkampioen darts in 2015 en gooide 2 keer in zijn carrière een 9-darter op televisie. Wanneer hij opkomt klinkt het nummer 'Jump Around' van House of Pain. Zijn bijnaam is 'The Flying Scotsman'.

Hoe komt Gary Anderson aan zijn vermogen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kun je serieus goed geld verdienen als je tot de top van darts behoort. The Flying Scotsman heeft zijn vermogen dan ook vooral verdiend met darten. Tijdens zijn darts carrière heeft Peter Wright ruim £4,3 miljoen vergaard aan prijzengeld. Pas sinds 2007 verdient hij serieuze prijzen met darts. In de jaren 2020-2022 verdiende hij in totaal ruim £400k aan prijzengeld. Een stuk minder dan Gerwyn Price en Peter Wright.

Naast het prijzengeld, verdient Gary Anderson ook nog een mooi zakcentje dankzij meerdere sponsordeals. Hoeveel dit precies is, weten wij niet.

Hoeveel verdient Gary Anderson aan salaris?

Wij van Wedbureaus.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar wat hij verdient. Zijn beste jaren zijn 2007, 2008, 2015 en 2016, Met het PDC WK Darts 2022 / 2023 kan hij een nieuwe klapper maken, want het prijzengeld is hoger dan ooit. De winnaar kan £500k (ongeveer €600.000) bijschrijven op zijn rekening en de verliezend finalist £200k (zo'n €240.000). Eigenlijk bepaalt Gary Anderson dus zijn eigen salaris!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>