• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Marco van Basten in 2022?

Wat is het vermogen van Marco van Basten in 2022?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Marco van Basten? Dan zit je op deze pagina goed. In dit artikel vertellen we alles over zijn vermogen en hoe hij aan dit mooie vermogen is gekomen. Toch heeft hij ook een financiële blunder begaan. Lees snel verder!

Het vermogen van Marco van Basten

Wij hebben het voor je uitgezocht en we kunnen wel stellen dat het vermogen van Marco van Basten om een mooi bedrag gaat. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n €15 miljoen. Dat is uiteraard behoorlijk wat geld wat hij vooral verdiend heeft met zijn voetbalcarrière en meerdere beleggingen.


Wie is Marco van Basten?

Marco van Basten is op 31 oktober 1964 geboren in Utrecht en heeft op dit moment de leeftijd van 58 jaar. Van Basten is een voormalig Nederlandse topvoetballer en is ook coach geweest van meerdere voetbalclubs. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Als profvoetballer speelde Marco van Basten voor Ajax en AC Milan. Hierbij heeft hij een flinke prijzenkast mee behaald. Van Basten werd landskampioen, pakte de Europa Cup 1 & 2, de Supercup, werd maar liefst drie keer Europees voetballer van het jaar en 2 keer Wereldvoetballer van het jaar. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk de winst op het EK 1988.

Toen Marco van Basten 30 jaar was, moest hij helaas noodgedwongen stoppen door een zware enkelblessure. Hij is niet stil gaan zitten, want in 2003 werd hij hoofdtrainer van meerdere clubs: Ajax, sc Heerenveen en AZ. Ook is hij zelfs een periode bondscoach van het Nederlands elftal geweest.

Tegenwoordig is Marco van Basten veel te zien bij het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport. Hierin treedt hij op als voetbal analist. Daarnaast heeft Van Basten ook een belangrijke rol als Technisch Directeur bij de FIFA.

Wat is het salaris van Marco van Basten?

Natuurlijk hebben wij onderzoek gedaan naar het salaris van Marco van Basten, waar hier kunnen we geen duidelijkheid over scheppen. In zijn jaren als profvoetballer heeft hij natuurlijk veel verdiend, maar nu heeft hij verschillende baantjes als voetbal analist en bij de FIFA, waardoor we zijn salaris helaas niet vast kunnen stellen.

Hoe komt Van Basten aan zijn vermogen?

Profvoetballer, proftrainer, voetbal analyticus en een baan bij de FIFA: Marco van Basten heeft het alle vier (gehad). Zoals je wel weet, kun je daar lekker aan verdienen. Bij elkaar heeft dit Van Basten een goed vermogen opgeleverd!

Marco van Basten zit niet stil, want hij houdt ook wel van risico nemen. Zo heeft hij meerdere beleggingen gedaan waar hij zowel dikke winst als dikke verliezen mee heeft gemaakt. 

Met een belegging bij ABN vermogensbeheer heeft hij na de aanslagen op de Twin Towers zo'n €10 miljoen verloren. Dit heeft hij later gelukkig (bijna) wel weer goed gemaakt met een winst van €7,5 miljoen bij het verkopen van zijn stadsvilla in Amsterdam. Anno 2022 wordt zijn totale vermogen dus geschat op €15 miljoen.


Nu je toch lekker aan het lezen bent over het vermogen van een voetbalpersoonlijkheid op TV; lees hier meer over het vermogen van Jan Boskamp.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>