Odds vergelijken? De beste odds van 2022!

Wedden op sport doe je omdat je dit leuk vindt en/of omdat je een zakcentje erbij wil verdienen. Vaak heb je al een bepaalde kennis over de soort sport/competitie/club waar je op wil wedden. Omdat het lekker is om er geld mee te verdienen, is het slim om te kijken wáár je het meeste kunt verdienen. Er zijn namelijk veel keuzes qua aantal bookmakers waar je een weddenschap kunt plaatsen.

Overal kunnen de odds verschillen, en jij wil natuurlijk bij de bookmakers met de hoogste odds. Odds vergelijken is daarom een belangrijke stap bij het bepalen waar je je sportweddenschap gaat plaatsen.  Lees in dit artikel waarom je odds moet vergelijken, hoe je dat kunt doen en kom erachter op welke wedmarkten je allemaal een gokje kunt wagen.

Als je odds van sportweddenschappen bij verschillende bookmakers wil vergelijken, ben je op deze van Wedbureaus.nl aan het juiste adres. Het vergelijken van odds wordt steeds meer gedaan in de gokwereld. Ook voor jou is het belangrijk, maar vooral erg handig om hier aandacht aan te geven. Het is een goede manier om zo meer te winnen met jouw sportweddenschap.

Hier vind je de bookmakers met de hoogste odds per wedstrijd van alle populaire sporten. Denk aan voetbal, tennis, basketbal, ijshockey, E-sports en meer.

In de vergelijkingswidget worden constant de odds van alle betrouwbare online bookmakers bijgewerkt, waardoor jij op dat moment de beste en meest actuele quoteringen te zien krijgt.


Waarom odds vergelijken?

Wanneer jij op zoek gaat naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd om op te wedden, is de kans groot dat je dit alleen bij je "vaste" bookmaker doet. Veel mensen houden ervan om bij dezelfde website te blijven, maar het loont zeker om wat verder rond te kijken dan alleen bij diezelfde bookmaker. Je potentiële winsten kunnen namelijk per bookmaker erg verschillen. Het is wel zo dat in de meeste gevallen de verschillen in quoteringen klein zijn, maar als je veel geld inzet, meerdere wedstrijden in een betslip doet of door wedt met je winsten, kan het verschil erg oplopen. Kijk het onderstaande voorbeeld maar:

Voorbeeld 1

  • Je begint met €20 inzet op Wedstrijd 1. De odds zijn 2,50. Je wint en ontvangt €50.

  • Je wedt door en zet die €50 in op Wedstrijd 2. De odds zijn 1,95. Je wint en ontvangt €97,50.

  • Je zet die €97,50 in op Wedstrijd 3. De odds zijn 2,00. Je wint en ontvangt €195.

Voorbeeld 2

  • Je begint met €20 inzet op Wedstrijd 1. De odds zijn 2,45. Je wint en ontvangt €49.
  • Je wedt door en zet die €49 in op Wedstrijd 2. De odds zijn 1,90. Je wint en ontvangt €93,10.
  • Je zet die €97,50 in op Wedstrijd 3. De odds zijn 1,95. Je wint en ontvangt €181,55.

Je ziet het. De wedstrijden in Voorbeeld 2 hebben elke keer maar een iets lagere quotering van 0,05.  Uiteindelijk maakt dit minieme verschil na drie weddenschappen toch zeker wel wat uit. Als je voor Voorbeeld 2 ging, ben je toch op een hele makkelijke manier €13,45 misgelopen. Dit had heel makkelijk voorkomen kunnen worden als je gebruik had gemaakt van onze vergelijkingstool.

 Bookmakers zijn de hele dag druk bezig met allerlei analyses van aankomende wedstrijden en baseren hierop hun quoteringen. De meeste bookmakers zullen ongeveer dezelfde odds hebben, maar de kans bestaat dat er altijd wel een bookmaker is die per ongeluk een fout maakt en zo een opvallend ghogere odd heeft. Hiervan moet jij gebruik maken!

Wanneer je geïnteresseerd bent in sportweddenschappen, dan wil je waarschijnlijk ook lekkere geld winsten behalen. Wedden met de beste odds zorgt ervoor dat jij de best mogelijke winst boekt bij het correct voorspellen van de uitkomst bij een wedstrijd gebeurtenis.

Het komt erop neer dat odds vergelijken bij verschillende bookmakers minuten extra werk is, maar dit zich uiteindelijk wel terugbetaalt. Veel mensen hebben daar geen zin in en dat begrijpen we wel. De oplossing hebben wij gevonden... Lees snel verder!


Hoe kun je odds vergelijken?

De beste odds vinden zorgt ervoor om het maximale uit je sportweddenschap te halen. De odds bij alle bookmakers verschillen per wedstrijd en weddenschap. Het is een leugen dat één of meerdere bookmakers altijd de hoogste odds hebben. Zo werkt het nou eenmaal niet. Per wedstrijd en soort weddenschap verschilt het echt bij alle bookmakers.

Het vergelijken van odds moet je in onze ogen eigenlijk altijd wel doen voordat je ergens op in gaat zetten. Kijk daarbij ook naar de (welkomst)bonussen die je per bookmaker kunt verdienen. Dit kan namelijk sterk verschillen en in het geheel bij elkaar een aardige rol spelen in de hoogte van je winsten/

Er zijn tegenwoordig aardig wat bookmakers te vinden. Deze hebben allemaal verschillende quoteringen en welkomstbonussen. Dit kan jou keuzestress opleveren omdat je niet zo goed weet welke bookmaker je nou moet kiezen. Zit jij met dit probleem? Dan zit je hier goed. Wij hebben hét hulpmiddel waardoor jij de beste odds en beste welkomstbonussen van de bookmakers in een handig overzicht te zien krijgt.


Dit is eigenlijk een goede vergelijker die alle odds op een rijtje zet per wedstrijd en per bookmaker. Zo zie je direct welke bookmaker met de hoogste odds de beste optie is om een weddenschap bij te plaatsen. Het is belangrijk dat deze vergelijking op een onafhankelijke manier gedaan wordt, iets wat bij de Oddspedia Widget zeker het geval is.

De Oddspedia Widget werkt als volgt: er zijn tientallen bookmakers op geïntegreerd. Elke minuut worden de odds van al deze bookmakers gescand. Wanneer er een odds wijziging plaatsvindt bij een bookmaker, wordt deze direct aangepast binnen de widget.

De tool helpt je dus het meeste uit je weddenschappen te halen zonder dat je handmatig de beste odds hoeft te checken bij allemaal verschillende bookmakers. Het bespaart je een hele hoop tijd. Het enige wat je moet doen is de bookmaker aanklikken die op dat moment de hoogste odd heeft en vervolgens daar een account aan te maken, wat eenvoudig binnen een paar minuten gedaan kan worden.

Veel spelers hebben één of twee favoriete bookmakers waar ze altijd hun weddenschappen plaatsen, maar het loont echt om eens verder te kijken dan je neus lang is. Nadat je bij allerlei verschillende bookmakers een account geregistreerd hebt staan, kun je in de toekomst daarvan uiteraard profiteren met odds vergelijken.

Het lijkt misschien wat werk om elke keer een account aan te maken. Het kost je elke keer wat minuten, maar nadat je dat proces doorlopen heeft, bespaart het tijd en levert het je meer geld op. Dubbele winst dus!


Welke soorten voetbal weddenschappen zijn er?

Als je nog niet echt een doorgewinterde bet speler bent, vraag je je misschien af: op welke wedmarkten kun je allemaal een gokje wagen? Voor het gemak hebben we van alle sportweddenschappen de populairste sport uitvergroot: voetbalweddenschappen. Hieronder hebben we alle soorten wedmarkten voor voetbalweddenschappen op een rij gezet met daarachter de uitleg beschreven met wat het inhoudt. Via de Oddspedia Widget kun je op al deze wedmarkten een gokje wagen.

1X2

De meest gebruikte wedmarkt. Hierbij voorspel je of de thuisclub wint (1), het een gelijkspel wordt tussen de twee teams, of dat de uitclub wint (2). Kies dus een 1, X of 2.

Over/onder

 Hierbij voorspel je of er in de wedstrijd meer of minder dan het gegeven aantal totaal gescoord gaat worden in de wedstrijd. Kies je bijvoorbeeld voor 'Over 2,5'? Dan voorspel je in feite dat er minimaal 3 wedstrijden in totaal gescoord gaan worden in de wedstrijd. Je kunt ook wedden op bijvoorbeeld 'Onder 2,5'. Dan voorspel je dat er maximaal 2 goals gescoord gaan worden.

Asian Handicap

De Asian Handicap is niet meer weg te denken bij de ervaren gokkers. Voor de nieuwe spelers kan het een verwarrende optie zijn. Het is een type weddenschap waarbij je inzet dat één van de twee teams met een virtuele voorsprong begint. Dit kan een voorsprong zijn van 0.25, 0.50, 0.75, 1 of 1.25 doelpunt en zo verder. Een gelijkspel is niet mogelijk.

Voorbeeld: Je zet 20 euro in op Borussia Dortmund AH +0,25 @2.00, thuis tegen Bayern München. De 'zwartgelen' houden 'die Rekordmeister' op een 1-1 gelijkspel. Je wint je weddenschap voor de helft, waardoor je 30 euro krijgt uitbetaald.

Beide teams scoren

Dit zegt eigenlijk al genoeg. Hierbij voorspel je dat beide teams in de wedstrijd (minimaal 1 keer) gaan scoren. Wanneer de uitslag 1-1, 2-1, 2-3, of wat dan ook wordt: als er in de eindstand geen 0 staat, heb je 'm gewonnen.

Dubbele kans

Meer bekend als de 'Double Chance' weddenschap. Deze lijkt erg op de '1X2' variant. Het verschil is dat je, in plaats van één uitkomst, hierbij een voorspelling doet naar twee van de drie mogelijke uitkomsten. Hiermee wordt je win kans aanzienlijk verhoogd, maar is de quotering wel een stukje lager.

Bijvoorbeeld: Ajax-Feyenoord. Ajax wint. Als je een voorspelling hebt gedaan van 'Ajax of X' of Ajax of Feyenoord', win je de weddenschap. De enige optie wanneer je verliest is als je de uitkomst 'X of Feyenoord' hebt voorspeld.

Draw No Bet

Dit is een term uit Engeland, wat letterlijk betekent: 'bij gelijkspel geen weddenschap'. Het is een veel gespeelde weddenschap waarbij je, net als bij '1X2', inzet op een winnend team. Het grote verschil is dat als de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigt, je dan je inzet terugkrijgt in plaats van je je volledige inzet kwijt bent.

Wanneer je op meerdere weddenschappen hebt staan in je betslip en je Draw No Bet voorspelling in een gelijkspel eindigt, wordt deze weddenschap eigenlijk een soort van weggestreept in je betslip. Omdat het risico lager ligt, ligt de quotering ook lager dan bij de 1X2 weddenschappen.

Exacte score

Hierbij voorspel je wat de precieze uitslag van de wedstrijd wordt. Je wint de weddenschap als je inzet op (bijvoorbeeld) 1-3, en de uitslag van de wedstrijd dan ook 1-3 wordt. Het voordeel is dat de odds altijd redelijk hoog liggen bij deze soort weddenschap.


Welke bookmaker heeft de beste odds?

Hoe hoger de odds, hoe interessanter de weddenschap wordt voor spelers. Ook de bookmakers weten dat uiteraard. Daarom spelen de meeste bookmakers hierop in en proberen zij de odds hoger te maken dan de concurrent om zo meer klanten te trekken die een gokje willen wagen. Voor spelers zoals jij is dit een groot voordeel. Het enige is alleen wel dat je voor jezelf de odds moet vergelijken bij de verschillende bookmakers om te kijken waar het het interessantste is om een weddenschap te plaatsen.

Het proces van odds vergelijken bij de verschillende bookmakers, wordt door veel spelers vergeten, maar is eigenlijk gewoon een essentieel onderdeel om het maximale resultaat uit je weddenschappen te halen. Zeker voor iemand die vaak weddenschappen plaatst.

Om te kijken welke bookmakers de beste odds heeft, hebben we voor jou de Oddspedia Widget gevormd. De online tool die lijkt op een soort vergelijkingswebsite. Alle odds per bookmaker per wedstrijd zie je zo handig op een rijtje, waardoor je gelijk weet bij welk wedbureau je moet zijn om je bet te plaatsen. Zo wordt het vergelijken van de beste odds per bookmaker super makkelijk!

"Welke bookmakers hebben over het algemeen de beste odds?", vraag je je waarschijnlijk af. Hier hebben we niet echt een duidelijk antwoord op, omdat het gewoon heel erg per wedmarkt verschilt. Als we er toch één moeten kiezen, is het BetCity. De quoteringen bij BetCity stellen eigenlijk nooit teleur. Bet365 zetten we op een mooie 2e plaats.

Welkomstbonus per bookmaker

Voordat je  op een weddenschap inzet, is odds vergelijken iets wat je eigenlijk altijd wel moet doen. Wanneer je je vervolgens aan wil melden bij een bookmaker, omdat daar de odds het hoogst zijn, is het ook goed om te kijken waar de welkomstbonus op dat moment het beste is.

Een leuke welkomstbonus is namelijk altijd mooi meegenomen. Er zijn aardig wat bookmakers die allerlei verschillende welkomstbonussen hebben, en daarom hebben we deze ook voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je goed vergelijken welke bookmaker het meest interessant voor je is om (je eerste) weddenschappen te plaatsen.


Sure Bets: wat is dat?

Sure Bets worden steeds populairder. Maar wat zijn Sure Bets? Letterlijk vanuit het Engels vertaald, betekent het: 'Zekere winsten'. Het zijn weddenschappen die je simpelweg niet kan verliezen en er hoe dan ook winst op maakt. 'Hoe kan dit dan?', vaag je je misschien af. Dat leggen we je hieronder uit...

Het is mogelijk om áltijd winst te maken wanneer je op meerdere uitkomsten inzet binnen hetzelfde evenement. Dit kan wanneer de quoteringen van verschillende bookmakers elkaar omhoogtillen. De Oddspedia Widget verzamelt de odds van alle bookmakers en past hier een wiskundige formule op toe. Daardoor ben je zeker van een gegarandeerde winstgevende weddenschap, zonder dat het uitmaakt wat de uitslag van de wedstrijd wordt. Zo kun je profiteren van wedden zonder risico bij legale bookmakers.

Een simpel voorbeeld van een 1X2 Sure Bet: AZ speelt een wedstrijd tegen FC Utrecht. Je bent niet zeker welk team er gaat winnen, of dat het eventueel een gelijkspel gaat worden, en daarom wil je een Sure Bet plaatsen. De drie onder genoemde bookmakers hebben allemaal andere quoteringen bij de verschillende uitkomsten. Dat ziet er als volgt uit, je gaat hierbij op zoek naar de hoogste odds:

AZ wint

Gelijkspel

FC Utrecht wint

BetCity; 1.95

BetCity; 3.90

BetCity; 4.40

Bet365; 1.90

Bet365; 4.00

Bet365; 4.45

TOTO; 1.85

TOTO; 3.95

TOTO; 4.50

Maar hoeveel euro moet je per uitkomst inzetten? Daar is een formule. Deze is als volgt: geplande inzet / odd. In dit voorbeeld doen we alsof we in totaal 500 euro willen inzetten.

Inzetten op winst AZ:

(500 / 1.95)=€256,41

Inzetten op gelijkspel:

(500 / 4.00)=€125

Inzetten op winst FC Utrecht:

(500 / 4.50) =€111,11

Bij elke uitslag ontvang je, met die inzet per uitkomst, 500 euro. Wanneer je de drie inzetten bij elkaar optelt, komen we uit op een bedrag van €492,52. Je houdt dan dus €7,48 over. Dit is het bedrag dat je winst is.

Er is een formule om te berekenen dat er definitief sprake is van een Sure Bet. De uitslag moet onder 1.0 zijn. Bij het voorbeeld hierboven is de berekening als volgt: (1 / 1.95)+(1 / 4.00)+(1 / 4.50)=0,985. De uitslag is <1, dus er is sprake van een Sure Bet.

Je kunt ook nog eens berekenen welk percentage winst er te halen is. Om te berekenen welk percentage winst er is te behalen, gebruik je de volgende som bij dit voorbeeld: 1 – 0,985 x 100=1,5% winst. Per ingezette euro ontvang je dus 0,15 euro winst. Hoe hoger het percentage, hoe beter. Er zijn ook Sure Bets die zelfs tot 5% of 10% aan gegarandeerde winst hebben.

Eigenlijk kun je al deze berekeningen wel vergeten als je gebruik maakt van de Oddspedia Widget. Daar staat namelijk precies in welke stappen je moet uitvoeren om winst te maken: hoeveel je moet inzetten per uitkomst, bij welke bookmakers je dit moet doen en de exacte gegarandeerde winst met jouw Sure Bet.

Bookmakers hebben er een hekel aan wanneer de mogelijkheid op een SureBet ontstaat, en daarom moet je er snel bij zijn. Vaak zijn Sure Bets maar zo'n 15 tot 30 minuten beschikbaar. Na dat tijdsbestek hebben de bookmakers namelijk hun odds er meestal alweer op aangepast.

Het is aantrekkelijk om op zoek te gaan naar Sure Bets binnen het Oddspedia Widget, maar wees er wel razendsnel bij als je een SureBet wedstrijd op het oog hebt!

Veelgestelde vragen 

Kun je ook live odds vergelijken?

Ja, zeker! Wanneer een wedstrijd begint, worden de live odds dichtbij bij op de Livescore in de Oddspedia Widget. Om de 5 seconden worden de live odds van wedstrijden refreshed.

Hoe kan je Odds vergelijken voor een specifieke wedstrijd?

Ga naar de Oddspedia Widget en zoek naar de wedstrijd waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Vervolgens kan je de odds vergelijken en dus zien welke bookmaker de hoogste odds heeft.

>