• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Peter Wright in 2022?

Wat is het vermogen van Peter Wright in 2022?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Peter Wright? In dit artikel vertellen we alles over Snakebite! We gaan in op zijn vermogen, wie Peter precies is en hoe hij aan dit mooie vermogen is gekomen.

Wat is het vermogen van Peter Wright?

Wij hebben het voor je uitgezocht en we kunnen wel stellen dat het om een mooi bedrag gaat. Het vermogen van Peter Wright wordt geschat op zo’n £4 miljoen. Dat is uiteraard behoorlijk wat geld wat hij vooral verdiend heeft met darten. Lees verder hoe dit tot stand is gekomen.


Wie is Peter Wright?

Peter Wright is een professioneel darter. Hij is geboren op 10 maart 19970 in de plaats Livingston in Schotland. Zijn lengte is 180 cm en hij weegt zo'n 100 kg. Zijn bijnaam is 'Snakebite' en hij is vooral bekend om zijn kleurrijke kleding, kapsel en slangenkop op zijn hoofd. De topdarter is getrouwd, maar heeft geen kinderen. 

Peter Wright is bekend geworden bij Darts & BDO World Darts Championship, waar hij in 1995 zijn debuut maakte. De hoogste ranking op de wereldranglijst behaalde hij op 6 maart 2022; toen was hij de nummer 1 ter wereld. Op het moment van schrijven is Peter Wright de huidige wereldkampioen.

Waar heeft Peter Wright zijn vermogen aan verdiend?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kun je serieus goed geld verdienen als je tot de top van darts behoort. Snakebite heeft zijn vermogen dan ook vooral verdiend met darten. Tijdens zijn darts carrière heeft Peter Wright ruim £3,6 miljoen bij elkaar gegooid aan prijzengeld. De jaren 2020-2022 was de periode waarin hij het meeste geld binnen harkte aan prijzengeld: ruim £1,2 miljoen.

Naast het prijzengeld verdient Peter Wright ook nog een aardig zakcentje dankzij meerdere sponsorships. Hoeveel dit precies is, weten wij niet.

Hoeveel verdient Peter Wright aan salaris?

Wij van Wedbureaus.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar wat hij verdient. De afgelopen 3 jaren waren de hoogtepunten van zijn carriere op het gebied van prijzengeld. Met het PDC WK Darts 2022-2023 kan dit nog oplopen, want het prijzengeld is hoger dan ooit. De winnaar kan £500k (ongeveer €600.000) bijschrijven op zijn rekening en de verliezend finalist £200k (zo'n €240.000). Peter Wright bepaalt dus zijn eigen salaris!

Wedden op Peter Wright

Houd jij van een wedje zetten? Dan is er uiteraard de mogelijkheid om te wedden op Peter Wright. Er zijn verschillende weddenschappen waar je geld mee kunt winnen en zo het kijken naar een dartswedstrijd nog spannender maken. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de winnaar, wie de hoogste finish gooit en/of er een 9-darter gegooid wordt. Bekijk hieronder de beste bookmakers en bepaal waar jij je weddenschap plaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>