• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Prijzengeld & Premies KNVB Beker toernooi 2022 – 2023

Prijzengeld & Premies KNVB Beker toernooi 2022 – 2023

Het KNVB bekertoernooi is het grootste voetbaltoernooi van Nederland. Alle Nederlandse profclubs van de Eredivisie, Eerste Divisie en Tweede Divisie doet eraan mee. Ook een deel van de Derde Divisie clubs neemt deel aan het toernooi.

Naast de leuke wedstrijden, is het voor de amateurclubs een mooie gelegenheid om veel geld te verdienen aan het toernooi. Zo wist VVSB in 2016 ruim 175.000 euro te winnen door de halve finale te halen. Enorm veel geld voor een amateurclub. 

In dit artikel kom je erachter wat de prijzenpot van de KNVB Beker is met daarbij alle premies die clubs kunnen verdienen aan de rondes door te komen en aan TV-gelden.  De redactie van Wedbureaus.nl zocht het allemaal voor je uit, dus lees snel verder!

Prijzenpot KNVB Beker

Natuurlijk zijn het geen Champions League prijzen, maar ook in de KNVB Beker valt er leuk te verdienen. Zo kunnen clubs geld verdienen door de premies per ronde, TV-geld, recettes en reclames.

Voordat de eerste ronde van de KNVB plaatsvindt, hebben de amateurclubs al één of twee kwalificatierondes erop zitten. Hierin hebben zij andere amateurclubs uitgeschakeld. Wanneer ze dus door deze kwalificatie zijn gegaan, hebben de clubs al sowieso €12.500 verdiend. Met een beetje geluk komt hier ook nog €15.000. Die krijgen de clubs aan TV-gelden als ze minimaal 45 minuten live te zien zijn op ESPN.

Daarnaast hebben de clubs ook nog recht op recettes en reclame inkomsten. Thuisspelende clubs moeten de meeste kosten maken, maar verdienen ook geld aan bijvoorbeeld kaartverkoop. In de eerste en tweede ronde gaat 100% van de kaartverkoop opbrengst naar de thuisclubs. De uitclubs krijgen dan een vergoeding van slechts €2.500.
Vanaf de achtste finales t/m de halve finale worden de inkomsten tussen de twee clubs gedeeld.

Prijzengeld winnaar KNVB Beker

Uiteraard verdient de winnaar van het KNVB bekertoernooi het meeste. De winnaar van de KNVB bekerfinale wint €350.000 aan premies. Daarbij komt nog €12.500 bij aan TV-gelden bij. Voor clubs als Ajax is dit eigenlijk maar wat zakgeld, maar voor een subtopper als Vitesse tikt dit toch lekker aan.

Lees hieronder meer over de prijzengelden per ronde.


KNVB Beker Prijzengeld & Premies 2022

In dit stuk gaat we verder in op de prijzengelden. Dit worden ook wel prestatiepremies genoemd. Per wedstrijd kunnen clubs een bepaald bedrag winnen aan de hand van de prestaties in het toernooi. Hoe verder ze club komt, hoe meer ze kunnen verdienen.

 Bekijk hieronder het schema met alle verschillende bedragen aan premies per ronde.

Ronde

Bedrag

Prijzengeld 1e ronde KNVB Beker

€12.500

Prijzengeld 2e ronde KNVB Beker

€30.000

Prijzengeld 8ste finale KNVB Beker

€50.000

Prijzengeld kwartfinale KNVB Beker

€80.000

Prijzengeld halve finale KNVB Beker

€130.000

Prijzengeld verlies in finale KNVB Beker

€200.000

Prijzengeld winnaar KNVB Beker

€350.000

TV Gelden KNVB Beker 2022

Zoals eerder besproken in dit artikel, zijn de premies niet de enige inkomsten die clubs kunnen verdienen. Ook televisie brengt geld op. Clubs die met hun wedstrijd in de KNVB beker minimaal 45 minuten live zichtbaar zijn op één van de ESPN kanalen, hebben zij ook recht op TV-gelden. Bekijk hieronder het schema met de verschillende TV-gelden per ronde.

Ronde

Bedrag

TV gelden 1e ronde KNVB Beker

€15.000

TV gelden 2e ronde KNVB Beker

€15.000

TV gelden 8ste finale KNVB Beker

€16.000

TV gelden kwartfinale KNVB Beker

€17.500

TV gelden halve finale KNVB Beker

€22.500

TV gelden verliezend finalist KNVB Beker

€12.500

TV gelden winnaar KNVB Beker

€12.500


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>