Alle sporten

Ben jij een fanatieke sport kijker of wil jij sportwedstrijden wat extra spannend maken door een weddenschap aan te gaan? In dit artikel vertellen wij jou alles wat je moet weten over het wedden op een sport. Gokkers verliezen regelmatig veel geld doordat zij onvoorbereid een weddenschap aangaan. Om er voor te zorgen dat jij deze fouten niet maakt hebben wij dit artikel geschreven. Benieuwd? Lees gauw verder!Waarom wedden op sport?

Wedden op sportwedstrijden kan interessant zijn om verschillende redenen. Zo zijn er ontzettend veel verschillende sporten waar je op kan wedden. Enkele bekende wed sporten zijn bijvoorbeeld voetbal, paardenraces, darts, tennis en Formule 1. Daarnaast worden sportwedstrijden nog spannender als er geld op het spel staat. Wedden op sport is daarom populairder dan ooit!

Door het inzetten van geld kunnen relatief saaie wedstrijden toch een stuk spannender worden. De reden dat deze wedstrijden een stuk spannender worden is omdat er serieus geld verdiend kan worden. Dit komt door de hoge quoteringen die bookmakers soms aanbieden. Dit zorgt er ook voor dat gokkers soms gokken op wedstrijden waar zij normaal nooit naar zouden kijken.

Naast het wedden op sporten is het ook mogelijk om te wedden op kampioenschappen. Denk hierbij aan het EK voetbal en de olympische spelen. Hierbij is het mogelijk om voorafgaand aan de kampioenschappen in te zetten op een bepaalde winnaar. Ook is het vaak mogelijk om tijdens het kampioenschap in te zetten op teams of spelers in bepaalde ronden.

Wedden op sport is een heel breed begrip. Er kan bij sportwedstrijden namelijk op van alles gewed worden. Zo kan er gewed worden op de winst van een bepaald team of persoon, de uitslag van een bepaalde wedstrijd, het aantal gemaakte doelpunten etc. Dit biedt bookmakers genoeg mogelijkheden om interessante wed opties neer te zetten voor haar gebruikers.

Al om al zijn er genoeg redenen die het wedden op sporten interessant maken. Verderop in dit artikel leggen wij uit welke sporten er zijn waar jij op kan wedden en welke wed opties er zijn.

Hoe kun je wedden op sport

Er zijn veel online bookmakers die het mogelijk maken om online te wedden op sportwedstrijden. Enkele bekende bookmakers zijn bijvoorbeeld TOTO, Unibet en Betcity. Deze bookmakers bieden vaak allerlei verschillende sportweddenschappen aan. Niet alle bookmakers bieden dezelfde hoeveelheid aan sporten aan.

De bekendste bookmakers bieden vaak weddenschappen voor alle grotere sporten aan maar dit is niet altijd het geval. Voordat je je ergens aanmeldt is het daarom belangrijk om goed te kijken of een bepaalde bookmaker de sportweddenschappen aanbiedt die jij zoekt.

Heb je de juiste bookmaker gevonden? Dan is het tijd om een account aan te maken bij deze bookmaker. Het aanmeld proces werkt bij alle bookmakers vaak hetzelfde. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder een stappenplan uitgewerkt zodat jij precies weet hoe je een account aanmaakt.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd. 
  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer e mail/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijt raakt.)
  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
  • Zoek de sportweddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten sportweddenschappen die er zijn)

Wanneer je deze stappen met succes hebt doorlopen ben jij klaar om je eerste weddenschap aan te gaan. Maar welke sportweddenschappen zijn er en welke wed opties horen daar bij? In de volgende alinea gaan wij dieper in op de enkele sporten waarop gewed kan worden en welke wed opties hierbij veel voorkomend zijn.

Welke sportweddenschappen zijn er?

Zoals eerder benoemd zijn er ontzettend veel sporten waarop gewed kan worden. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken hebben wij de sportweddenschappen met het meeste publiek op een rijtje gezet. Als laatste bespreken wij de meest voorkomende wed opties die bij de meeste sporten op dezelfde soort manier worden toegepast.

Wij hebben per sport een artikel geschreven over het wedden op deze sport. In deze artikelen vind je meer informatie over het wedden op deze sporten. Zo leggen wij duidelijk uit welke wedopties er zijn en waarom je op deze sporten zou moeten wedden.

Wedden op voetbal

De meest gespeelde sport in Europa is de voetbalsport. Niet gek dus dat dit ook de sport is waar het meest op gewed wordt. Vooral grote kampioenschappen zoals de Champions League en de Premier League trekken veel publiek aan. Bookmakers bieden bij deze wedstrijden daarom ook hoge quoteringen en veel wedopties.

Veel voorkomende wedopties bij het wedden op voetbal zijn de winnaar voorspellen, over/under weddenschappen, both teams to score en handicap.

Wedden op paarden

Het wedden op paarden is een eeuwenoude traditie en trekt wereldwijd een groot publiek. Er zijn  paardenraces in verschillende klasses. Zo is elke paardenrace spannend en interessant om op in te zetten. Bij de paardenraces zet jij in op het paard waarvan jij denkt dat hij de wedstrijd gaat winnen.

Naast het winnende paard in één race kan er ook ook gewed worden op het zogeheten dubbel winnend. Wanneer jij denkt dat een paard in topvorm is kan je inzetten op het dubbel winnen van dat paard. Dit houdt in dat het paard twee races achter elkaar moet winnen. Deze wedoptie brengt mooie quoteringen met zich mee.

Wedden op Formule 1

Naast het wedden op voetbal en paarden wordt het wedden op Formule 1 ook steeds populairder. De interesse in Nederland voor deze autosport wordt steeds groter, dit komt voornamelijk door onze Nederlandse held Max Verstappen. Formule 1 is wereldwijd erg bekend en er zijn daarom ook veel bookmakers die wedopties voor deze sport aanbieden.

Enkele veel voorkomende wedopties zijn het inzetten op de race winnaar, de pole position starter en de coureur die de snelste rondetijd weet neer te zetten in een wedstrijd. Bij Formule 1 is live wedden ook mogelijk. Dit brengt ook weer hoge odds met zich mee.

Wedden op darts

Als laatste is de dartsport ook een sport die wereldwijd veel gespeeld wordt. De interesse in het gokken op darts is daarom ook erg groot. Veel grote dartkampioenschappen worden ook gesponsord door grote bookmakers. Zo heb je de Unibet Premier League en is TOTO de hoofdsponsor van onze eigen Dutch Open Darts. Bookmakers bieden daarom ook veel wedopties aan met hoge quoteringen.

Veel voorkomende wedopties bij het darten zijn bijvoorbeeld het voorspellen van de winnaar, de over/under weddenschappen, meeste 180'ers en handicap. Daarnaast is het bij darten ook mogelijk om live tijdens de wedstrijd te gokken of juist ver van te voren in te zetten. Dit brengt vaak hoge quoteringen met zich mee.

Veel voorkomende sportweddenschappen

Er zijn bepaalde wedopties die bij meerdere sportweddenschappen van toepassing kunnen zijn. Hieronder werken wij enkele veel voorkomende wedopties uit die volgens ons erg interessant zijn.

Winnaar voorspellen

Bij deze wedoptie zet je simpelweg geld in op het team of de speler waarvan jij denkt dat zij de wedstrijd gaan winnen.

Over/Under weddenschap

Bij deze wedoptie zet jij in op Over/Under een bepaalt getal. Dit getal staat voor het totaal aantal doelpunten of scores dat in één wedstrijd door beide teams wordt gescoord. (Voetbal voorbeeld: Bij Under 2,5 zet jij in op een uitkomst van maximaal 2 doelpunten in één wedstrijd om de weddenschap te winnen. Bij Over 2,5 moet er minimaal 3 keer gescoord worden in één wedstrijd om de weddenschap te kunnen winnen.)

Handicap

Sommige wedstrijden brengen lage odds met zich mee terwijl de winnaar vaak al duidelijk is. Dit komt bijvoorbeeld doordat een favoriet moet spelen tegen een kleinere ploeg. Hierbij is een eindstand van 3-0 niet gek. Om deze wedstrijd alsnog spannend te maken kan er ingezet worden op een handicap. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de favoriete ploeg de wedstrijd begint met een 3-0 achterstand. Om de weddenschap te kunnen winnen moet jou gekozen ploeg minimaal 4 keer scoren om deze virtuele achterstand weg te werken.

Waar kan je op sporten wedden?

Er zijn veel online bookmakers die online wedden mogelijk maken. Grote online bookmakers zoals Unibet, Betcity en TOTO zijn vaak het meest betrouwbaar. Toch zijn er ook meerdere kleinere bookmakers die interessant zijn en waar je ook kunt wedden op dezelfde sportweddenschappen. Zo bieden zij soms hogere odds aan dan dat de grote bookmakers doen of bieden zij een leuke welkomstbonus aan.

Ook is bijvoorbeeld online wedden niet bij alle online bookmakers mogelijk. Wanneer jij live op online sportweddenschappen wilt wedden is het dus belangrijk om vooraf te kijken welke bookmaker deze mogelijkheid aanbiedt.

Naast het live wedden op sport is er ook pre match wedden op sport. Bij het pre match wedden op een sport sluit jij voorafgaand aan de wedstrijd een weddenschap af. Deze pre match weddenschappen brengen vaak hogere odds met zich mee omdat jij niet kan voorspellen hoe de wedstrijd verloopt. Bij het live wedden kan er gekeken worden hoe sterk een team of speler is.

Soms bieden online bookmakers ook een welkomstbonus aan. Deze welkomstbonus kan voor sommige gebruikers de reden zijn om zich aan te sluiten bij een bepaalde online bookmaker. Z'n welkomstbonus kan variëren van een 100 euro stortingsbonus tot gratis spins.

Beste tips/strategieën om op sport te wedden

Het gokken op sport wordt nog interessanter wanneer bookmakers hoge odds aanbieden. Het is daarom handig om voor aanvang van een wedstrijd de odds van verschillende online bookmakers te vergelijken. Dit kan namelijk per bookmaker flink verschillen.

Naast heet vergelijken van de verschillende odds die bookmakers aanbieden, is het ook belangrijk om jezelf van de juiste informatie te voorzien. Hierdoor vergroot je de kans dat je de weddenschap wint omdat je gok beter onderbouwd is. Dit kan bijvoorbeeld door het lezen het bekijken van het laatste nieuws en oude wedstrijduitslagen omtrent een bepaalde club.

Meer tips/strategieën nodig voor het wedden op een sportwedstrijd? Wij hebben voor elke sport een artikel geschreven om jou te voorzien van de benodigde informatie. Hierbij leggen wij de verschillende wedopties uit en geven wij tips om succesvoller te worden in het wedden.

Sport bonussen

Bookmakers bieden verschillende bonussen aan als het gaat om het wedden op sporten. Deze sport bonussen verschillen vaak per bookmaker. Veel voorkomende bonussen zijn free bet, no deposit bet en risk free bet. Deze bonussen zijn geheel gratis, maak er dus gebruik van!

De free bet bonus kan in verschillende vormen gegeven worden. Een voorbeeld hiervan is dat bookmakers soms 20 euro bonus geven bij het inzetten van jouw eerste 20 euro. No deposit bet houdt in dat jij een bedrag in kan zetten op kosten van de bookie. Als laatste houdt de risk free bet in dat jij je inzet terugkrijgt wanneer je verliest. Deze bonussen zijn vaak eenmalig maar volledig gratis.

In een tabel hebben wij de bonussen die bookmakers aanbieden weergegeven. Hierdoor weet jij precies welke bookmaker welke sport bonus aanbiedt. Deze sport bonussen zijn altijd up to date. Daarnaast mogen wij soms exclusieve bonussen weggeven.


Veelgestelde vragen

Welke sport competities zijn het meest populair?

Bij het wedden op een sport zijn er vaak verschillende competities waar je op kan wedden. De grootste competities zijn vaak ook de competities waar de meeste wedopties worden aangeboden. Toch kan het soms interessant zijn om op kleinere competities in te zetten door hogere quoteringen.

Kan ik een bonus krijgen voor sport weddenschappen?

Soms bieden bookmakers bonussen aan voor het gebruiken van hun platform. Deze bonussen kunnen variëren van free bet bonussen tot free risk bonussen. Om de bonussen van alle bookmakers op een rijtje te zetten hebben wij in dit artikel een handig schema weergegeven.

>