Wedden op Basketbal

Basketbal staat hoog in de top 10 van populairste en sterkst groeiende sporten ter wereld. Wil jij op basketbal wedden maar wil je hier eerst meer informatie over? Dan zit je bij dit artikel goed! Hoe kun je wedden op basketbal? Welke wedopties zijn er op het basketbal? Wij van WedBureaus.nl leggen alles uit over het wedden op basketbal.

Waarom wedden op Basketbal?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om op basketbalwedstrijden te gokken. Er is al eerder aangegeven dat basketbal een zeer populaire sport is en een sterk groeiende. Daarom is het een aantrekkelijke sport om op te gokken. Dit komt ook omdat er bij het basketbal meestal geen optie is om op gelijkspel te gokken. Dit betekent dat er slechts twee opties zijn.

Voor gebruikers is dit aantrekkelijk aangezien ze dan ’50 procent’ kans hebben om te winnen. Bij sommige andere balsporten is dit anders. Als daar het gelijkspel bij komt hebben gebruikers slechts ’33 procent’ kans om te winnen’. Er wordt in het basketbal ook veel gescoord. Daardoor zijn de resultaten wat algemener waardoor het gemakkelijker is om op basketbal te wedden

Verder zijn er binnen het basketbal veel verschillende weddenschappen te plaatsen. Zo worden er in een NBA seizoen al meer dan 1000 wedstrijden gespeeld. Dit betekent dat er op heel veel wedstrijden weddenschappen geplaatst kunnen worden. Binnen die wedstrijden zijn er ook veel gebeurtenissen waarop gespeeld kan worden. Een gebruiker kan wedden op het minimale aantal punten van een speler of gebeurtenissen per kwart. Er is een grote keuze van beschikbare weddenschappen waardoor het redelijk eenvoudig is.

Wedden op basketbal brengt ook heel veel spanning met zich mee. Basketbal is een spectaculaire sport waarin veel gebeurd. Het spel gaat snel en er wordt veel gescoord, daarom vinden veel liefhebbers het leuker dan voetbal wedden. Door erop te gokken wordt er nog een extra spannende dimensie aan toegevoegd. Het wedden en het kijken van de wedstrijd wordt dan echt een belevenis. Bij een positief resultaat is de blijdschap nog groter als er op gewed is.  

Hoe kun je wedden op basketbal?

Er zijn verschillende bookmakers waar op basketbalwedstrijden gewed kan worden. Bij een bookmaker moet er eerst een account gemaakt worden. Hier worden de naam, straat, en postcode gevraagd. Een gebruiker moet er ook nog voor zorgen dat zijn ID en bankgegevens geverifieerd worden. Hierna moet de gebruiker limieten voor zichzelf instellen. Dit zijn limieten als hoeveel tijd ze op de website mogen besteden. Of het aantal geld wat ze maximaal op het account willen hebben. Zorg ervoor dat je de gegevens juist invult aangezien dit anders later problemen kan veroorzaken.

 Na het invullen van de administratieve gegevens kan de gebruiker beginnen met het wedden op basketbal. De gebruiker kan dan geld op het account storten en een weddenschap plaatsen. Het live wedden op basketbal is dan ook mogelijk.

Welke Basketbal weddenschappen zijn er?

Er zijn bij het wedden op basketbal verschillende wedopties. Deze kunnen per bookmaker weer verschillen maar de hoofdlijnen zijn hetzelfde. Er zijn een paar wedopties die zeer populair zijn en bij elke bookmaker terug te vinden zijn.

Wedden op de winnaar

Dit wordt ook wel een head-to-head weddenschap genoemd. Dit is de meeste klassieke weddenschap bij het basketbal. Hier wordt er geld ingezet op een ploeg waarvan een gebruiker denk dat die gaat winnen. Overtime wordt hierin ook meegenomen (de periode na het gelijkspel).

 Een voorbeeld is dat een gebruiker wed op de winst van Golden State Warriors. De odd hierbij is 2.60. Met een inzet van 20 euro zou deze gebruiker €52 Euro kunnen winnen.

Under/over

Een andere bekende wedoptie dat gebruikt wordt bij het wedden op basketbal is het under/over principe. Hier wordt er bijvoorbeeld gewed op het aantal punten in een basketbal wedstrijd. Bij under denkt een gebruiker dat er onder een bepaalde aantal punten gescoord gaat worden. Bij over denkt een gebruiker dat er over een bepaalde aantal punten gescoord gaat worden.

Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker wed dat er over 224.5 punten gaat vallen in een wedstrijd tussen Washington Wizards en Golden State Warriors. De odd hierbij is 1.90. Met een inzet van 20 euro zou deze gebruiker €38 Euro kunnen winnen.

Handicap

Een handicap is eigenlijk een andere versie van een head-to-head weddenschap. Er wordt hier een extra element toegevoegd aan een team. Een ploeg begint dan virtuele voorsprong of met een virtuele achterstand. Het doel hierbij is eigenlijk dat een team veel gaat scoren of de schade beperkt weet te houden. Dit verhoogt of verlaagt dan de quotering van de teams die tegen elkaar spelen.

 Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker wed dat Toronto Raptors ruim gaat winnen van Washington Wizards. Hij zet hierop in met een handicap van -4.5 op Toronto Raptors (dit betekent dat ze virtueel 4.5 punt achter staan). De odd hierbij is 2.0. Met een inzet van 20 euro zou deze gebruiker €40 Euro kunnen winnen.

Rust/eindstand

Bij het basketbal kan er ook gewed worden op een rust/eindstand. Dit zijn vaak hogere quoteringen dan wedden op winnaar. Hier voorspelt een gebruiker de winnaar in de rust en winnaar aan het einde van de wedstrijd. De gebruiker kan er ook voor kiezen om de twee teams allebei in te voeren. De ene bij rust en de ander bij eindstand. Hier kan ook op een gelijkspel gezet worden.

 Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker wed op de wedstrijd tussen Los Angeles Lakers en Golden State Warriors. De gebruiker zet in op een gelijkspel bij rust en winst van Golden State Warriors aan het einde van de wedstrijd. De odd hierbij is 15. Met een inzet van 20 euro zou deze gebruiker €300 Euro kunnen winnen.

Punten speler

Bij het wedden op basketbal is het punten speler principe ook zeer populair. Hier wordt er specifiek op een speler gewed. Dit kan van beide ploegen zijn. Dit is ook onderdeel van het under/over principe. Bij under denkt een gebruiker dat een speler onder bepaalde aantal punten gaat scoren. Bij over denkt een gebruiker dat een speler over bepaalde aantal punten gaat scoren. Dit wordt vaak bij NBA wedstrijden gedaan maar het kan ook in andere competities.

 Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker wed dat Mario Hezonja over 15.5 punten gaat scoren in een wedstrijd. De odd hierbij is 1.85. Met een inzet van 20 euro zou deze gebruiker €37 Euro kunnen winnen.

Beste bookmaker om op Basketbal te wedden

Er zijn verschillende soorten bookmakers waar er op basketbal gewed kan worden. Dit geldt ook voor het live wedden op basketbal. Er zijn een paar grote bookmakers in Nederland zoals Jacks en BetCity. Deze kunnen op het oog op elkaar lijken maar hebben wel verschillen in de odds. De ene keer zijn de odds beter voor een gebruiker bij BetCity. Een andere keer zijn de odds weer beter bij Toto. Dit geldt ook voor de bonussen. Het is sowieso aan te raden om goed in te lezen in de odds en de bookmakers. Op deze manier kan je goed kijken welke bookmaker je wil gebruiken. Net als bij Darts odds, zijn deze bij basketbal vaak aan de lage kant als er een team de grote favoriet is.

Beste tips/strategieën om op basketbal te wedden

Er gebeuren veel dingen in een basketbalwedstrijd en daarom is het soms moeilijk te voorspellen wat de eindstand gaat worden. Er zijn wel tips/strategieën die het je gemakkelijker kunnen maken. Deze staan hieronder omschreven.

Tip 1.

Analyseer Basketbal statistieken

Het is goed om van tevoren te kijken naar de basketbal statistieken. Hierdoor krijg meer inzicht over de ploegen en de spelers. Op deze manier kan je een betere keuze maken op basis van de statistieken. Het is van tevoren altijd handig om te weten welke ploeg er op dat moment beter voor staat. Voor ploegen in de National Basketball Association is het nog belangrijker aangezien zij heel veel wedstrijden spelen.

Tip 2.

Vergelijk bookmakers 

Er zijn veel verschillende soorten bookmakers waar op basketbal gewed kan worden. Deze bookmakers hebben redelijk verschillende odds ook al verschillen deze vaak niet heel veel van elkaar. Deze odds kunnen positief voor jou zijn. Bekijk de bookmakers en de bijbehorende bonussen goed zodat je de meeste winst kan behalen.

Tip 3.

Verdiep je in de basketbal schema’s

Basketbal ploegen spelen door het jaar heen heel veel verschillende wedstrijden. Soms spelen ze back-to-back wedstrijden waar ze twee wedstrijden in twee dagen spelen. Dit kan de uitslagen van de wedstrijden beïnvloeden. Daarom is het goed om de basketbal schema’s in de gaten te houden.

Tip 4.

Live wedden op basketbal

Het live wedden op basketbal is ook zeer populair en kan ook winstgevend zijn. Bij sommige bookmakers kunnen gebruikers naar de wedstrijd kijken als ze erop gewed hebben. Dit kan heel handig zijn voor het live wedden. Hierdoor kunnen gebruikers een live weddenschap plaatsen als ze het gevoel hebben dat er in een wedstrijd iets gaat gebeuren.

Basketbal Bonussen & Odds 

Bij het basketbal kan er op verschillende gebeurtenissen gegokt worden. Er zijn ook veel bookmakers waar er op basketbal gewed kan worden. Dit betekent dat er ook veel bonussen zijn. De bonussen die het vaakst naar voren komen zijn free bets, cashback bonus en riskfree bonus. Bij een free bet krijgt een gebruiker een kans om een ‘gratis’ weddenschap te doen met het geld van de bookmaker. Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker al lang gebruikt maakt van een bookmaker en daarom een 10 euro free bet krijgt. 

Bij een cashback bonus ontvangt de gebruiker geld terug bij de eerste weddenschap (als de weddenschap fout is). Soms wordt dit uitgekeerd in echt geld en soms weer in bonus geld. Een risk free bonus is eigenlijk een beetje hetzelfde principe. Het gaat hier om een wedstrijd of een event waar tot een maximaal bedrag kan ingezet worden. Als deze fout is krijgt de gebruiker ook het geld terug. In een tabel hebben wij de bonussen die bookmakers aanbieden weergegeven. Hierdoor weet jij precies welke bookmaker welke sport bonus aanbiedt. Deze sport bonussen zijn altijd up to date. Daarnaast mogen wij soms exclusieve bonussen weggeven.


Veelgestelde vragen

Welke basketbal competities zijn het meest populair?

De teams waar het vaak op gewed wordt komen uit de NBA. Dit zijn de top ploegen als Golden State Warriors, Los Angeles Lakers en Chicago Bulls. In Europa zijn dit meer ploegen als Real Madrid, Olimpia Milano en CSKA Moscow.

Welke basketbal competities zijn het meest populair?

De NBA is de meest populaire basketbal competitie die er is. Verder is de Euroleague ook populair en daar wordt ook veel op gewed. Ook het VTB toernooi is een grote naam in de basketbal wereld.

Kan ik een bonus krijgen voor basketbal weddenschappen?

Ja dat kan, de bonussen verschillen wel per bookmaker. De bonussen in meerdere sporten zijn vaak hetzelfde. Voorbeeldbonussen zijn free bets, cashback bonus en riskfree bonus.

Welke andere sporten dan basketbal zijn goed om op te wedden?

Er zijn een aantal sporten die zeer populair zijn om op te gokken. Dat zijn voornaamlijk voetbal en darts. Dit zijn populaire sporten voor weddenschappen en daarom wordt er veel op gegokt. Sporten als Formule 1 en MMA vallen ook in de smaak.

>