Wedden op Cricket

Cricket is Nederland nog een relatief kleine sport maar het is de laatste jaren wel steeds populairder geworden. Er zijn ook meer wedopties bij gekomen en dat maakt het interessant. Jaarlijks worden er heel veel cricket wedstrijden georganiseerd door het International Cricket Council.

Wil jij ook op cricket wedden maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij van Wedbureaus.nl gaan je alles uitleggen over het wedden op cricket: Hoe kun je wedden? Welke cricket weddenschappen zijn er? Dit en nog veel meer andere zaken zullen behandeld worden.

Waarom wedden op cricket?

Maar waarom zou je dan willen wedden op cricket? Daar zijn eigenlijk meerdere redenen voor. Cricket is een grote sport in verschillende landen. Hier kan je denken aan landen als India, Engeland, Australië, Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland. Er zijn nog meer landen waar het een bekende sport is maar dit laat wel zien dat het heel populair is. Je kan ook wel zeggen dat er heel veel cricket fans in de wereld zijn.

Het is een best tactisch spel waar je als speler een goede bewuste keuze moet maken. Daarom is het ook leuk om te gokken op cricket. De gedachtegang erachter zorgt ervoor dat het interessant is. Je hebt het gevoel dat je meer invloed erop hebt. Als speler kan je niet zomaar een keuze maken. Die keuze moet wel goed doordacht zijn.

Hiernaast zijn er ook veel soorten cricket weddenschappen te plaatsen. Dit komt ook omdat er verschillende soorten cricket vormen zijn. De meest voorkomende/bekendste worden later in dit artikel behandeld.

In een wedstrijd heb je heel veel keuze om op te gokken. Voor een gokker is dat fijn aangezien je dan veel variatie hebt. Je kan ook vaak slechts op één team inzetten. Bij sommige andere sporten kan je ook op een gelijkspel wedden. Daar heb je dus percentueel gezien minder kans om de weddenschap te winnen.

In veel landen worden er cricket wedstrijden gespeeld. Dit betekent dat er ook op veel wedstrijden ingezet kan worden. De verschillende bookmakers maken het ook steeds toegankelijker om op cricket te wedden. Voor een speler is dat zeer aantrekkelijk omdat je dan veel variatie kan hebben. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op wedstrijden in Zuid-Afrika of Nieuw Zeeland.

Hiermee kan je voor jezelf betere keuzes maken en win je hopelijk meer.

Hoe kun je wedden op cricket?

Wedden op cricket kan je doen bij bookmakers. De bookmakers doen ook vaak andere sporten. Deze bookmakers hebben dan verschillende partijen waar je als gebruiker op kan gokken. Het stappenplan is als volgt:

  • 1. Kies een bookmaker uit. Het is handig om er één te kiezen waarvan je het gevoel hebt dat die het best werkt.
  • 2. Maak hierna een account aan. Er worden hier verschillende gegevens gevraagd. Denk hierbij aan naam, straat, postcode, bankgegevens en je ID. Vergeet niet deze gegevens op te slaan!
  • 3. Als dit goed gelukt is kan je geld op het account storten. De meeste bookmakers hebben ook een stortingsbonus. Verderop in dit artikel wordt nog uitgelegd welke bonussen dit zijn.
  • 4. Je kan beginnen met wedden! Zoek hierna je favoriete cricket team op en begin op wedstrijden te wedden.

Welke cricket weddenschappen zijn er?

Cricket is een grote sport en er zijn dan ook veel verschillende weddenschappen. Per bookmakers kunnen de weddenschappen weer verschillen van elkaar maar ze zijn in grote lijnen hetzelfde. De meest bekende/populaire worden hieronder behandeld.

Wedstrijdresultaat

Dit de bekendste weddenschap die je kan plaatsen in cricket is het wedstrijdresultaat. Het is een hele simpele weddenschap waar je op de winnaar van het duel geld inzet.

Het fijne bij cricket is dat er maar één winnaar is en dat er vaak geen sprake is van een gelijkspel. Het is daarom voor je gevoel om makkelijker een weddenschap te plaatsen.

Sommige mensen beschouwen het ook als één van de beste weddenschappen die je kan plaatsen.

Wedden op goalscorer

Een andere hele bekende is het 'wedden op goalscorer'. Deze wordt ook vaak gebruikt bij het wedden op cricket. Bij een wedstrijd of een serie kan je dus bepalen wie de meeste punten scoort voor z'n team.

Het kan dus ook voor meerdere wedstrijden. Dit kan erg veel opleveren aangezien hier de odds vaak wat hoger liggen dan gewoonlijk.

Man of the match

Verder heb je nog de 'man of the match' weddenschap. Hier gok je eigenlijk op wie de man van de wedstrijd wordt. Dit moet wel officieel vastgelegd worden na de wedstrijd.

Dit is wel één van de moeilijkste cricket weddenschappen aangezien je op 1 persoon teams uit 2 verschillende teams. Hierdoor is de kans minder groot dat je het goed hebt. Er gebeurt ook veel in cricket wedstrijden waardoor dat er ook nog bijkomt.

Wedstrijd gebeurtenissen

Tot slot hebben we nog de verschillende wedstrijd gebeurtenissen in een cricket partij. Bij het gokken op cricket is dit een groot begrip aangezien je hier op verschillende activiteiten kan wedden.

Je kan wedden of er een Super Over in de wedstrijd voorkomt. Hier kan je ook zelfs kiezen welke ploeg je denkt dat de tos gaat winnen. Er zit hier heel veel variatie in.

Beste bookmaker om op cricketwedstrijden te wedden?

De gokwereld is heel erg groot en je kan op verschillende bookmakers weddenschappen plaatsen. Of dit nou voetbalweddenschappen zijn of cricket weddenschappen.

Er zijn een aantal bekende bookmakers zoals Toto, Bet365 en Betcity. Deze zijn ook zeer goede opties om op cricket te gokken. Ze kunnen heel erg op elkaar lijken maar hebben ook wel degelijk verschillen. De ene keer zijn de odds beter voor een gebruiker bij Toto. Een andere keer zijn de odds weer beter bij Betcity. Dit geldt ook voor de bonussen.

Maar wat is dan de beste cricket bookmaker? Dat is moeilijk te zeggen, maar bekijk hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een bookmaker:

  • 1. Bekijk het aanbod van de bookmaker. De ene heeft simpelweg meer wedstrijden dan de andere.
  • 2. Voordat je een account aanmaakt kan je al op de website scrollen. Hierdoor kan je goed kijken naar de gebruiksvriendelijkheid. Bevalt het? Dan kan je een account aanmaken.
  • 3. Kijk goed naar de bonussen. Bij een bookmaker krijg je vaak een stortingsbonus en deze verschilt weer bij iedereen.

Op Wedbureaus hebben we ook verschillende reviews gemaakt van bookmakers. Hiermee kan je de bookmakers makkelijk met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je voor jezelf een keuze maken met wat de beste bookmaker is om op cricket te wedden.

Hieronder in de tabel zijn de beste bookmakers van dit moment te zien:

Beste tips/strategieën bij het wedden op cricket

Cricket is een leuke sport om naar te kijken en op te gokken. Hiernaast blijft het wedden op cricket toch heel moeilijk aangezien het altijd onvoorspelbaar blijft.

Daarom hebben wij hieronder een aantal tips die je kan gebruiken bij het wedden. Deze kunnen belangrijk zijn voor bijvoorbeeld grote cricket odi toernooien of de ICC cricket World Cup.

Kijk goed naar de vorm van het team

Bij het wedden op cricket is het cruciaal om naar de vorm van het team te bekijken. Het is dus aan te raden om te kijken naar de voorgaande wedstrijden. Hoe ze toen gespeeld hebben en hoe ze normaal tegen de tegenstander spelen.

Bij internationale wedstrijden is dit ook zeer belangrijk. Hier kan je dus ook goed kijken wie de meeste runs scoort.

Gebruik bekende weddenschappen

Als je nog niet veel weet van het cricket wedden, gebruik dan bekende weddenschappen. Deze helpen je met het begrijpen van het spelletje en een resultaat te halen. Hoe meer je speelt, hoe bekender je ermee wordt. Dan kan je het spelletje uitbreiden.

Bekijk de bookmakers

Het is ook handig om bij het wedden op cricket te kijken naar de verschillende bookmakers. Op deze manier kan je kijken waar je het meeste geld kan verdienen. Kijk hier goed naar de verschillende odds en bonussen.

Cricket Odds 

Er zijn verschillende competities waarin er cricket wedstrijden gespeeld wordt. Daarom kunnen de odds ook van elkaar verschillen. De bookmakers hebben vaak net iets andere odds maar ze lijken wel op elkaar.

De odd op meeste runs is vaak ongeveer hetzelfde maar net iets anders. Het is daarom ook goed om naar die odds te kijken bij de bookmakers. Deze kunnen namelijk je mogelijke winst verhogen.

Je kan voor jezelf beslissen waar de beste cricket odds zijn en waar je de maximale winst kan behalen. De cricket odds werken eigenlijk hetzelfde als bij andere sporten.

Activiteiten die een kans hebben om vaak voor te komen hebben een lagere odd. Activiteiten die een kans hebben om niet vaak voor te komen hebben een hogere odd. Het is dan ook dat je bij hogere odds een groter geldbedrag kan winnen dan bij een klein bedrag.

Cricket Bonussen 

Er zijn veel online bookmakers waarop je op cricket kan wedden. Deze bookmakers hebben ook verschillende bonussen. Dit zijn vaak free bets, odd boost en stortingsbonus.

In de tabel hieronder kan je zien welke verschillende cricket bonussen de bookmakers toepassen. Het is handig om gebruik te maken hiervan aangezien het je een boost kan geven. Een cricket wedden bonus kan ervoor zorgen dat je nog meer kan verdienen.

Onze bonussen zijn altijd up to date en we mogen soms zelfs exclusieve bonussen aanbieden voor de bezoekers van Wedbureaus.nl.


Veelgestelde vragen over gokken op cricket

Wat zijn de populairste teams om op te wedden op cricket?

De meest populaire teams om op te wedden zijn vaak de landen. Dit zijn landen op grote toernooien zoals India, Australië, New Zeeland en Zuid-Afrika. Engeland en Pakistan horen hier ook bij. Deze spelen dan ook populaire test cricket partijen die vaak bekeken worden.

Welke cricket competities zijn het meest populair?

Je hier denken aan de Premier League van Afghanistan en de Big Bash League. Vroeger had je nog de ICC Champions Trophy maar die is nu weggevallen. Daarom is het wereldkampioenschap nu het populairst.

Kan ik een bonus krijgen voor cricket wedden?

Ja dat kan, dit verschilt per wel bookmaker. De bekendste zijn free bets, odd boost en stortingsbonus. Deze kunnen ook weer per bookmaker verschillen. Het is goed om in te lezen bij de bonussen zodat je de beste voor jezelf hebt.

Welke andere sporten dan cricket zijn goed om op te wedden?

Er zijn verschillende sporten naast het voetbal die nog interessant zijn om op te gokken. Dit zijn voornamelijk darts en MMA. Dit zijn populaire sporten waar er op veel gebeurtenissen gewed kan worden.

>