Wedden op Darts

Ben jij een echte dart liefhebber of hou jij gewoon van weddenschappen? In dit artikel gaan wij in op verschillende veelgestelde vragen omtrent het wedden op darts.

Zo leggen wij uit welke wedopties er bij de dartsport zijn en waar je kan wedden op darten. Als laatste geven wij enkele tips die jij kan gebruiken bij het wedden op darten. Benieuwd? Lees gauw verder!

Waarom wedden op Darts?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om op dartwedstrijden te wedden. Wereldwijd is de dartsport razend populair geworden en ook in Nederland trekt de dartsport veel publiek. Dit komt voornamelijk door het doorbreken van grote namen zoals Phil Taylor, Peter Wright en onze eigen Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

Waar er vroeger alleen interesse was in grote kampioenschappen zoals het World Championship, is er tegenwoordig ook veel publiek voor kampioenschappen zoals de premier league darts en de Grand Slam of darts.

Maar waarom is het dan zo interessant om te wedden op darten? Doordat de dartsport steeds groter wordt en meer publiek aantrekt, wordt de sport ook steeds interessanter om op te wedden. Dit komt omdat er bij kampioenschappen veel geld wordt ingezet.

Zo zijn er verschillende vormen van dart weddenschappen om op in te zetten, maar hier gaan wij later verder op in. Ook zijn er veel verschillende grote toernooien waardoor er ook vaak darts weddenschappen zijn.

Hoe kun je wedden op Darts?

Er zijn veel verschillende online bookmakers die het mogelijk maken om op dartwedstrijden te wedden. Daarnaast hebben dart toernooien vaak ook een bookmaker als hoofdsponsor. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Unibet Premier League en sinds kort is TOTO de nieuwe hoofdsponsor van de Dutch Open Darts.

Hoe kun je wedden bij deze bookmakers? Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij een kort stappenplan geschreven. Hierdoor weet jij precies wat je moet doen om jouw eerste weddenschap te plaatsen. Het proces werkt bij vrijwel alle bookmakers hetzelfde.

Stap 1

Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.

Stap 2

Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult.
(Tip: Noteer e mail/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijt raakt.)

Stap 3

Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.

Stap 4

Zoek de dart weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn binnen de dartsport)

Wanneer je deze stappen met succes hebt doorlopen kun je beginnen met wedden. Het uitcashen werkt vaak ook makkelijk waardoor jij meteen als je iets gewonnen hebt het kan laten uitbetalen op jouw rekening.

Welke Darten weddenschappen zijn er?

Nu je weet hoe je kunt wedden op darts gaan we dieper in op de verschillende wedopties die er zijn. Zoals je waarschijnlijk wel weet gooien darters per beurt drie pijlen. Hierbij proberen zij een zo hoog mogelijk score te gooien met als top prestatie de one hundred and eighty.

De bedoeling is om van hun beginaantal 501 punten zo snel mogelijk 0 punten te maken om de leg te kunnen winnen. Hierbij worden er een verschillend aantal legs en sets gespeeld om de winnaar van de wedstrijd te bepalen.

Dit biedt voor bookmakers dus genoeg kansen om interessante weddenschappen op te zetten voor het publiek. Het aanbod aan verschillende darts weddenschappen is daarom ook enorm. Hieronder bespreken wij de meest voorkomende wedopties zodat jij precies weet welke weddenschappen het meest interessant zijn.

Wedden op de winnaar

Bij het spelen van wedstrijden zijn er winnaars en verliezers. Een van de simpelste en misschien ook wel meest voorkomende wedstrijdvorm binnen de dartsport is het inzetten op de winnaar.

In theorie is de kans dat één van de twee darters gaat winnen 50/50. Door het bekijken van statistieken en uitvoeren van goed onderzoek kan de kans vergroot worden. Niet alle darters zijn namelijk precies evenveel gewaagd aan elkaar.

Over / Under 180's

Een andere wedoptie is de over/under 180's. Hierbij stellen de bookmakers vooraf een getal in voor het aantal 180's dat er in de wedstrijd gegooid gaan worden. Hierbij maakt het niet uit wie de 180's gooit, het gaat namelijk over het totaal aantal gegooide 180's.

Als voorbeeld stellen de bookmakers 10 in als aantal gegooide 180's in één wedstrijd. Jij als gokker kunt hierbij inzetten op over 9,5 of under 9,5. Dit wil zeggen dat wanneer jij inzet op over 9,5 jij er van uitgaat dat er in de gehele wedstrijd 10 of meer keer 180 gegooid wordt. Andersom geldt dat wanneer jij inzet op under 9,5 jij er van uitgaat dat er in de gehele wedstrijd maximaal 9 keer 180 gegooid wordt.

Most 180's

Een derde wedoptie is de most 180's. Deze wedoptie houdt in dat jij gokt op de darter die in de gehele wedstrijd de meeste 180 s gooit. 180'ers worden gegooid wanneer een darter alle drie pijlen in de triple 20 gooit.

Dit lijkt ook weer een 50/50 verhouding maar wanneer er gekeken wordt naar statistieken en recente wedstrijden, kunnen er duidelijke conclusies getrokken worden over welke darters vaak 180'ers gooien en welke niet.

Handicap

De wedoptie handicap wordt vaak gebruikt bij voetbalwedstrijden of tennis wedstrijden. Ook bij darten is het mogelijk om in te zetten op de handicap wedvorm. Bij veel wedstrijden is er voorafgaand aan de wedstrijd al een favoriet. Dit zorgt er automatisch voor dat de odds van de favoriet een stuk lager liggen terwijl de kans dat deze speler wint veel groter is.

Om het toch nog interessant te maken om op deze darter in te zetten en de odds te verhogen, is er de handicap wedvorm. Hierbij zet jij als gokker in op een handicap waarmee de darter in kwestie begint. Wanneer jij inzet op een handicap van -2,5 legs voor de darter waarvan jij denkt dat hij gaat winnen, begint deze darter de wedstrijd dus met een virtuele 0-2,5 achterstand in legs. Om de weddenschap te winnen moet jou gekozen darter met minimaal 2,5 legs verschil winnen.

Stel de wedstrijd bestaat uit 5 legs, dan moet de door jou gekozen darter met minimaal 2 legs verschil winnen. Je wint de weddenschap bij uitkomsten zoals 5-0, 5-1, 5-2. Echter bij een uitkomst van 5-3 en 5-4 zul jij je inleg verliezen omdat dit verschil kleiner is dan de vooraf bepaalde handicap van -2,5. Bij verlies van de door jou gekozen darter verlies je uiteraard ook je inzet.

9 Darter

Als laatste is de wedoptie 9 darter ook erg populair. Bij deze vorm van wedden op darts is het de bedoeling dat jij als gokker voorafgaand aan de wedstrijd inzet op het aantal 9 darters wat er gegooid wordt. Een 9 darter houdt in dat een darter binnen 1 beurt met maximaal 9 pijlen uitgooit. Dit is de hoogste score die er te behalen valt binnen één beurt.

Beste bookmaker om op Darten te wedden

Er zijn verschillende online bookmakers waarbij jij kunt wedden op darten. Elke darts bookmaker biedt andere dartwedstrijden en verschillende quoteringen. Het is dus belangrijk om vooraf goed te kijken naar de wedopties waarin jij geïnteresseerd bent en of de bookmakers voor darts deze aanbieden of niet. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar de odds die zij aanbieden, dit kan namelijk flink verschillen per online bookmaker.

Sommige bookmakers maken live wedden op darts ook mogelijk. Dit houdt in dat jij tijdens de wedstrijden kan wedden op bijvoorbeeld de highest checkout of de meeste 180’s in 1 bepaalde leg. Live wedden kan tegenwoordig bij alle grote toernooien.

Zoals eerder benoemd hebben grote toernooien vaak bookmakers als hoofdsponsor. Deze bookmakers bieden vaak goede quoteringen maar dit zijn niet altijd de beste. Het is daarom goed om vooraf ook andere online bookmakers te bekijken om zo de bookmaker met de beste quoteringen te kiezen.

Enkele bekende bookmakers zijn bijvoorbeeld BetCity en TOTO. Zij bieden veel dart weddenschappen met goede quoteringen. Ook is het mogelijk om live te wedden op dart wedstrijden bij deze bookmakers. Zij bieden soms ook voordeeltjes.

Beste tips/strategieën om op Darten te wedden

Net als bij alle sporten is het verstandig om vooraf kort onderzoek te doen naar oude wedstrijden en statistieken van de darters. Hiermee vergroot jij namelijk je winkans bij een dart weddenschap. Je kunt voorafgaand aan de wedstrijden bijvoorbeeld kijken naar de vorm van de darters of de druk die er op hun staat bij deze wedstrijd. Sommige darters gaan namelijk slechter of juist beter spelen wanneer de druk hoog is. Privé omstandigheden spelen hierbij ook een rol.

Ook live wedden op darts kan erg aantrekkelijk zijn omdat deze odds constant veranderen. Hierdoor kunnen odds in een korte tijd flink stijgen wat weer voordelen met zich meebrengt. Wanneer je op tijd bent met het inzetten op een hoge quotering kun jij zomaar veel geld verdienen.

Vroeg wedden op darten kan soms ook voor hogere quoteringen zorgen. Dit komt omdat je hierbij geen rekening gehouden kan worden met omstandigheden etc. Dit maakt het wedden op darts risicovoller maar door de hogere quotering blijft het wel interessant.

Dart Bonussen 

Bookmakers bieden vaak verschillende bonussen aan bij het wedden op darten. Veel voorkomende bonussen zijn bijvoorbeeld free bet, no deposit bet en risk free bet. Deze bonussen kosten jou niks en worden door bookmakers aangeboden om jou naar hun platform te lokken.

Bij free bets bieden bookmakers jou een bedrag aan nadat jij je eerste weddenschap hebt geplaatst. Denk hierbij aan een 20 euro bonus bij het inzetten van je eerste 20 euro op een weddenschap. Bij no deposit bet bieden zij jou 20 euro bonus aan zonder dat je eerst een weddenschap hoeft aan te gaan. Als laatste is er de risk free bet waarbij jij je inleg terug krijgt wanneer je verliest.

Om het overzichtelijker te maken hebben wij een tabel gemaakt waarin alle dart bonussen van verschillende bookmakers op een rijtje zijn gezet. Z'n dart bonus is geheel gratis. Daarnaast mogen wij soms exclusieve bonussen aanbieden voor verschillende sportweddenschappen.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste spelers om op te wedden bij darts?

Bij dart weddenschappen wordt er niet op teams gewed maar op spelers. Dart wedstrijden worden namelijk door 2 spelers gespeeld. Populaire spelers om op in te zetten zijn bijvoorbeeld Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Peter Wright.

Welke dartcompetities zijn het meest populair?

De NBA is de meest populaire basketbal competitie die er is. Verder is de Euroleague ook populair en daar wordt ook veel op gewed. Ook het VTB toernooi is een grote naam in de basketbal wereld.

Kan ik een bonus krijgen voor dart weddenschappen? 

Er zijn meerdere grote en kleine dartcompetities waarop gewed kan worden. Enkele bekende dartcompetities zijn bijvoorbeeld de Premier League Darts, Grand Slam of Darts en de Dutch Open.

Welke andere sporten dan darts zijn goed om op te wedden?

Naast darten zijn er ook nog veel andere sporten waar je op kan wedden. Zo is het mogelijk om te wedden op basketbal, voetbal, Formule 1 en eSports. Op onze website hebben wij verschillende artikelen geschreven over het wedden op deze sporten.

>