Wedden op Michael van Gerwen

Kijk jij elke wedstrijd van Van Gerwen of ben jij gewoon een diehard Darts fan? Dan is dit artikel perfect voor jou. In dit artikel vertellen wij jou namelijk alles over het wedden op Michael van Gerwen.

Zo noemen wij de verschillende wedopties die er zijn en hoe je kunt wedden op van Gerwen. Als laatste onderdeel geven wij nog enkele tips en strategieën zodat jij kunt gaan wedden op Van Gerwen.

Waarom wedden op Michael van Gerwen?

Wat maakt het wedden op Michael van Gerwen nou interessant? Er zijn meerdere redenen waarom het wedden op Michael van Gerwen interessant kan zijn. De meeste gokkers wedden op spelers om dartwedstrijden nog even iets spannender te maken. Wij benoemen de meest voorkomende redenen waarom mensen op Michael van Gerwen wedden.

Allereerst is Michael van Gerwen als drievoudig wereldkampioen een van de grootste darters ter wereld. Naast Gerwyn Price heeft Van Gerwen namelijk het meeste prijzengeld weten te behalen. Daarnaast beschikt Van Gerwen al over een goedgevulde prijzenkast en is hij een echte favoriet.

Daarnaast doet Van Gerwen aan veel wedstrijden mee. Hierdoor is het dus ook vaker mogelijk om op Michael van Gerwen te wedden. Doordat van Gerwen vaak veel rondes weet door te komen speelt hij dus ook vaak in wedstrijden waar hoge quoteringen worden aangeboden. Dit is ook weer een goede reden om op van Gerwen te wedden.

Hoe kun je wedden op Michael van Gerwen?

Om te kunnen wedden op Michael van Gerwen is het allereerst belangrijk om je te registeren bij een (legale) bookmaker. Er zijn veel verschillende bookmakers die wedden op Michael van Gerwen mogelijk maken. Ook worden grote toernooien vaak gesponsord door zulke bookmakers.

Voorbeelden van toernooien die worden gesponsord zijn bijvoorbeeld de Unibet Premier League Darts en het eigen Dutch Open Darts dat gesponsord wordt door TOTO. Maar hoe kun je wedden bij deze bookmakers? Om het makkelijk te maken hebben wij hieronder een stappenplan uitgeschreven. Het registreren werkt bij de meeste bookmakers hetzelfde.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.
  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer e mail/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijt raakt.)
  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
  • Zoek de Michael van Gerwen weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn bij het wedden op van Gerwen)

Verderop in dit artikel hebben wij ook een handig overzicht gemaakt met de beste bonussen van bookmakers van dit moment. Hier kun je gratis gebruik van maken, het laten liggen van deze gratis bonussen zou dus erg zonde zijn.

Welke Michael van Gerwen weddenschappen zijn er?

Bij het wedden op Michael Van Gerwen zijn er veel verschillende soorten weddenschappen. Dit zijn dezelfde weddenschappen als op de algemene darts weddenschappen. Denk hierbij aan het wedden op de winnaar, wedden op aantal 180'ers of het wedden op een handicap.

Voor wij de meest gespeelde dart weddenschappen behandelen geven wij eerst nog een korte uitleg over hoe dartwedstrijden precies werken. Bij dartwedstrijden proberen beide spelers van hun beginaantal 501 punten, zo snel mogelijk 0 punten te maken. Wie dit het eerste voor elkaar krijgt wint de leg. Hierbij gooit een speler per beurt 3 pijlen met een maximale score van one hundred and eighty.

Bij dart wedstrijden worden een verschillend aantal legs en sets gespeeld. Dit biedt voor bookmakers dus genoeg mogelijkheden om mooie weddenschappen neer te zetten. Hieronder bespreken wij de meest gespeelde weddenschappen bij het gokken op Van Gerwen.

Wedden op winst of verlies van Michael van Gerwen

Ook is het bij het gokken op Van Gerwen mogelijk om te gokken op het aantal 180'ers per leg, set of wedstrijd. De ene speler gooit vaker 180'ers dan de andere speler. Michael van Gerwen staat er om bekend veelvuldig 180'ers te gooien. Dit maakt het wedden op 180'ers van Van Gerwen erg interessant.

Naast het wedden op het aantal 180'ers per leg, set of wedstrijd is het ook mogelijk om te gokken op de speler die de meeste 180'ers gooit in een game. Ook is het mogelijk om te wedden op Over/Under (een aantal 180'ers). Hierbij gok je dus op meer of minder 180'ers dan het vastgestelde aantal.

Wedden op aantal 180'ers

Het wedden op het aantal 9 darters werkt vrijwel hetzelfde. Een 9 darter is de hoogst haalbare score binnen een leg. Hierbij wordt dus van de 501 punten binnen 9 darts 0 punten gemaakt. Bij deze dart weddenschap is het dus mogelijk om te gokken op de speler die de meeste 9 darters gooit en op het totaal aantal gegooide 9 darters. Ook is de Over/Under weddenschap hier van toepassing.

Michael van Gerwen staat er om bekend 9 darters te kunnen gooien. Op het WK darts in 2019 kreeg hij het bijna voor elkaar om twee 9 darters op een rij te gooien. Enkel de dubbel 12 op het laatst miste hij op millimeters na.

Handicap

Een vierde dart weddenschap is de wedoptie Handicap. Bij deze weddenschap is er vaak vooraf aan de wedstrijd al een favoriet. De quoteringen zijn voor deze wedstrijden vaak een stuk minder interessant. Om deze wedstrijden toch nog interessant te maken is er de wedoptie Handicap.

Bij de wedoptie Handicap wordt er een fictieve voorsprong/achterstand toegekend aan een bepaalde darter. Wanneer Van Gerwen tegen een mindere speler moet spelen zijn de quoteringen dus niet erg interessant. Om deze wedstrijd toch interessant te maken kan je wedden op een fictieve achterstand voor Michael.

Stel jij zet in op een 1,5-0 set achterstand voor Van Gerwen. Als er 5 sets gespeeld worden kan jij dus alleen winnen als Michael wint met een afstand van minimaal 2 sets. Een 5-3 winst is dus genoeg om  om te winnen. Echter bij een 5-4 winst voor Van Gerwen of bij verlies win je de weddenschap niet.

Tips en Strategieën om op Michael van Gerwen te wedden

Nu je weet welke verschillende soorten dart weddenschappen er zijn is het tijd voor enkele tips en strategieën. Allereerst kan het handig zijn om statistieken van voorgaande wedstrijden te analyseren. Van Gerwen kent namelijk goede en minder goede periodes. Hoe de vorm van Van Gerwen is zegt veel over hoe hij zijn wedstrijden speelt.

Ook is het mogelijk om bij dart wedstrijden live te wedden. Dit kan handig zijn omdat jij hierdoor al een idee hebt hoe Van Gerwen zijn vorm is. Hierdoor kan je dus ook later inzetten op dat Van Gerwen wint. Het wachten tot de laatste of een na laatste set kan dus een strategische zet zijn.

Een derde tip is om naar de verschillende toernooien en bookmakers te kijken. De quoteringen kunnen per toernooi en per bookmaker flink verschillen. Het doen van goed vooronderzoek kan dus meer opleveren.

Carrière Michael van Gerwen

Op dertienjarige leeftijd begon Michael van Gerwen al met darten met vrienden in een café. Niet veel later op zijn 17e levensjaar deed Van Gerwen mee aan zijn eerste toernooi. Dit toernooi won hij waarna hij nog geen maand later Gary Anderson versloeg en ook de Open Wales won.

Nog een jaar later wist hij het zelfs voor elkaar te krijgen om van de welbekende Phil Taylor te winnen tijdens de Master Of Darts. In 2012 bereikte Van Gerwen de absolute top en won hij zeven PDC Pro Tour-toernooien. In 2013 verloor Van Gerwen helaas weer van Phil Taylor in de PDC World Darts Championship finale. Gelukkig waren zijn prestaties verder zo goed dat hij naar de vierde plek steeg.

Door zijn goede prestaties op onder andere de PDC World Darts Championship en de World Grand Prix Darts, kwalificeerde hij zich voor de Premier League Darts. Hierna volgden nog vele toernooien, hieronder staat een klein overzicht van enkele gewonnen kampioenschappen van Van Gerwen:

  • PDC World Championship: 3x
  • World Matchplay: 2x
  • Winmau World Masters: 5x
  • Premier League: 5x
  • World Grand prix: 5x
  • Grand Slam: 3x

Volgens de Professional Darts Corporation staat Mighty Mike momenteel op de 3e plek op de ranglijst. Enkel Peter Wright en Gerwyn Price staan boven hem op de ranglijst. Dit laat maar weer zien hoe een ongelofelijk goede darter Michael van Gerwen is.

Michael van Gerwen bonussen

Bij het wedden op Van Gerwen worden vaak verschillende interessante bonussen aangeboden door bookmakers. Enkele veel voorkomende bonussen zijn de free bet, no deposit bet en risk free bet. Al deze bonussen zijn gratis en worden aangeboden om jou naar hun platform te lokken.

De free bet bonus is een bonus waarbij jij een bedrag ontvangt bij het plaatsen van je eerste weddenschap. Bij de no deposit bet ontvang jij een bedrag waarmee je gelijk kunt wedden. Hierbij hoef je dus niet eerst een weddenschap te plaatsen. De risk free bet is een bonus waarbij jij de eerste keer je inleg terug krijgt wanneer je de weddenschap verloren hebt.


Veelgestelde vragen

Kun je wedden dat Michael van Gerwen kampioen wordt?

Er zijn veel bookmakers die deze wedoptie aanbieden. Bij deze bookmakers is het ook mogelijk om per toernooi te wedden. Van Gerwen doet aan meerdere toernooien mee en kan dus ook bij meerdere darttoernooien kampioen worden.

Kan ik een bonus krijgen voor Michael van Gerwen weddenschappen?

Bij het wedden op Michael van Gerwen worden er zeker bonussen aangeboden. In dit artikel vind je de beste bonussen bij de verschillende bookmakers. Wij hebben namelijk een handig overzicht gemaakt met de beste bonussen van dit moment.

Welke andere darters dan Van Gerwen zijn goed om op te wedden?

Naast het wedden op Van Gerwen is het ook mogelijk om te wedden op andere darters. Enkele andere bekende darters zijn bijvoorbeeld Peter Wright, Raymond van Barneveld. en Dirk van Duijvenbode. Daarnaast is het ook mogelijk om op dartwedstrijden te gokken in plaats van darters.

>