Wedden op eSports

Waar men vroeger alleen durfde te wedden op normale sporten zie je tegenwoordig dat Wedden op E-sports steeds meer een ding begint te worden binnen de wereld van gokken en wedden op sport.

Kijk jij via Twitch naar alle bekende professionele spelers of hou jij gewoon van weddenschappen? Dan is het wedden op E-Sports echt iets voor jou.

In dit artikel ontdek je alles wat jij moet weten over het wedden op E-sports. We vertellen je waarom wedden op E-sports interessant is maar ook waar je op moet letten. Ook geven we je een aantal handige tips waarmee jij je winsten kunt maximaliseren.

Waarom wedden op eSports?

Er zijn meerdere redenen die het wedden op eSports interessant maken. Het wedden op sportwedstrijden is eeuwenoud en er is bijna geen sport waar je niet op kunt wedden. Het wedden op eSports wedstrijden daarentegen is relatief nieuw. De term eSport werd pas in de jaren 90 voor het eerst gebruikt. Ook de eerste eSport wedstrijden ooit vonden in die periode plaats.

De e-Sports wereld is in de laatste jaren explosief gegroeid. Omdat er ontzettend veel jongeren en ouderen zijn die gamen worden er ook vaak wedstrijden gehouden. Deze wedstrijden kunnen verschillen van kleine online wedstrijden tot internationaal grote toernooien. Deze online toernooien worden vaak door wel duizenden mensen tegelijk bekeken.

Het is daarom ook steeds interessanter geworden om te wedden op eSports. Doordat grote toernooien veel publiek trekken is het voor bookmakers ook interessant geworden om weddenschappen voor e-Sports te maken. Toernooien worden er namelijk voor allerlei verschillende online sporten en games georganiseerd.

Enkele games waar grote toernooien voor georganiseerd worden zijn bijvoorbeeld League of Legends, Counter Strike Global Offensive, Call of Duty en Dota 2. Deze toernooien zijn soms online en soms komen alle professionele gamers bij elkaar in een arena. Bij sommige toernooien worden de games in teams gespeeld terwijl het bij andere toernooien juist om de individuele speler gaat.

Naast de verschillende soorten games en teams zijn er ook verschillende soorten game genres. De meest gespeelde games zijn first person shooter (FPS), hierbij verplaatst de speler zich vanuit het perspectief van het online character. Daarnaast is er het genre Real Time Strategy (RTS), hierbij gaat het om de tactiek en strategie van de spelers.

Hoe kun je wedden op e-Sports?

Omdat e-Sports bestaat uit veel verschillende games en toernooien bestaat kunnen online bookmakers veel interessante weddenschappen maken. Om te kunnen wedden op deze eSports weddenschappen moet je wel eerst een account aanmaken bij een van de vele bookmakers. Verderop in dit artikel benoemen wij enkele bekende e-Sports bookmakers en vertellen wij meer over eventuele bonussen.

Het maken van een account bij een online bookmaker werkt vaak op dezelfde manier. Om het voor jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder een stappenplan uitgewerkt. Wanneer jij de geschikte bookmaker hebt gevonden kun jij aan de hand van dit stappenplan een account aanmaken.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.
  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer email/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijtraakt.)
  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
  • Zoek de E-sport weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet!

Voordat je gaat wedden op eSports weddenschappen is het belangrijk om te weten welke weddenschappen er allemaal zijn. Gelukkig voor jou hebben wij de meest gespeelde e-Sports weddenschappen allemaal op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees gauw verder!

Welke eSports weddenschappen zijn er?

Online bookmakers bieden vaak veel verschillende wedopties aan bij het wedden op eSports. Zo is het zoals altijd bij wedden op sport mogelijk om de winnaar te voorspellen. Maar ook wedmarkten als first blood en de eerste triple kill behoren tot de mogelijkheden. Zijn dit onbekende termen voor jou? Geen zorgen! Wij hebben speciaal voor jou de meest gespeelde weddenschappen hieronder uitgewerkt.

Wedden op de winnaar

Bij het wedden op de winnaar zet jij simpelweg je geld in op het team of de speler waarvan jij denkt dat hij de wedstrijd gaat winnen. Wint jou gekozen team of speler? Dan win jij de weddenschap. Bij een gelijkspel of verlies ben jij echter je inzet kwijt.

Wedden op First Blood

Bij het wedden op First Blood zet jij in op het team of de speler waarvan jij denkt dat zij als eerste een tegenstander weten om te leggen. Deze term wordt voornamelijk bij First Person Shooter spellen zoals Dota 2 gebruikt. Wanneer jou team of speler als eerste een tegenstander weet om te leggen win jij de weddenschap.

Bij andere spellen heeft deze weddenschap vaak een andere naam. Een voorbeeld hiervan is FIFA, hier kun je bijvoorbeeld wedden op het team dat als eerste een doelpunt (First Goal)  weet te maken.

Proposition Bet

Bij een proposition bet zet jij als gokker in op kleinere gebeurtenissen in een wedstrijd. Dit kunnen verschillende dingen zijn.

Een voorbeeld hiervan is het wedden op een speler die een triple kill weet te maken. De kans is hierbij kleiner dan bij het wedden op de winnaar, hierdoor zijn de odds wel hoger. League of Legends is een spel waarbij deze weddenschap mogelijk is.

Naast eSports behoort wedden op darten en wedden op formule 1 tot de top 5 meest populaire sportweddenschappen van Nederland.

Beste bookmaker om op eSports wedstrijden te wedden?

Er zijn veel online bookmakers die e-Sports wedden mogelijk maken. Aan de ene kant kan dit keuze stress opleveren maar aan de andere kant brengt dit ook veel voordelen met zich mee. Zo kan jij de bookmaker uitkiezen die de beste odds aanbiedt of leuke bonussen aanbiedt. Grote bookmakers bieden vaak meerdere games aan om op te wedden en zijn bovendien het veiligst.

Enkele grote bookmakers die eSports wedden mogelijk maken zijn bijvoorbeeld Unibet, GG bet en Sportsbet. Om de juiste bookmaker te kiezen is het belangrijk om te kijken voor welke spellen zij esports weddenschappen aanbieden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de quoteringen die zij aanbieden. Ook is het handig om te kijken naar eventuele bonussen die zij aanbieden.

Om de beste esport bookmaker te kiezen is het dus belangrijk om naar deze criteria te kijken. Sommige online bookmakers streamen namelijk ook live via hun platform de Twitch wedstrijden. Bij deze bookmakers is live wedden soms ook mogelijk. Het vinden van de beste bookmaker hangt dus echt af van jouw wensen.

Beste tips/strategieën om op e-Sports te wedden

Nu jij helemaal klaar bent om je eerste eSports weddenschap aan te gaan willen wij jou nog enkele handige tips en strategieën meegeven. Met deze tips kun jij je winkans namelijk aanzienlijk verbeteren.

Tip 1.

Neem de statistieken door

Onze eerste nuttige tip is het analyseren van voorgaande wedstrijden en het doornemen van de statistieken. Uit deze statistieken is namelijk veel af te lezen waardoor jij jouw winkans flink kunt verhogen.

Tip 2.

eSports voorspellingen

Naast het doornemen van statistieken en het bekijken van vorige wedstrijden zijn er ook websites die voorspellingen maken voor wedstrijden. Dit zijn vaak professionele gamers die verstand hebben van de spellen en precies weten wie de spelers zijn. Door deze voorspellingen te lezen vergroot je de kans dat je de uitkomst goed weet te raden.

eSports Bonussen 

Zoals eerder benoemd bieden bookmakers vaak ook bonussen aan om jou naar hun platform te lokken. Dit zijn vaak handige bonussen waar jij echt iets aan hebt. Speciaal daarom hebben wij de actuele bonussen van de verschillende bonussen op een rijtje gezet. Bonussen die zij vaak aanbieden zijn bijvoorbeeld free bet, no deposit bet en risk free bet.

Free bet is een stortingsbonus die jij ontvangt wanneer jij jouw eerste weddenschap afsluit. Denk hierbij aan een extra 20 euro bonus die je ontvangt na het inzetten van jouw eerste 20 euro. No deposit bet is een stortingsbonus die je ontvangt zonder dat je eerst een weddenschap hoeft aan te gaan. Risk free bet is een bonus waarbij jij je geld terugkrijgt wanneer je een weddenschap verliest.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste teams om op te wedden bij eSports wedden?

Er zijn heel veel professionele eSporters. Deze spelers zijn vaak aangesloten bij teams waarmee zij meedoen aan competities. Enkele bekende E-Sport teams zijn bijvoorbeeld OpTic Gaming, Serious Gaming en SK Gaming.

Welke eSports competities zijn het meest populair?

De populairste spellen waarop gewed kan worden zijn League of Legends, CSGO, Dota 2, Fifa, Starcraft en Call of Duty. Daarnaast zijn er nog genoeg andere games waarop gewed kan worden. Voor deze games worden vaak grote competities georganiseerd over de hele wereld.

Kan ik een bonus krijgen voor eSports weddenschappen? 

Bookmakers bieden vaak bonussen aan als het gaat om het wedden op eSports. Deze bonussen variëren van free bet bonussen tot risk free bet bonussen. In dit artikel staan alle actuele bonussen van de grootste bookmakers op een rijtje.

Welke andere sporten dan eSports zijn goed om op te wedden?

Naast eSports wedden zijn er nog veel meer sporten waarop gewed kan worden. Enkele andere sporten waarop gewed kan worden zijn bijvoorbeeld basketbal, darts, Formule 1 en MMA. Wij hebben voor elke sport een ''wedden op'' artikel geschreven om jou van alle informatie te voorzien.

>