Wedden op Formule 1

Ben jij een echte autosport liefhebber of hou jij gewoon van weddenschappen? In dit artikel gaan wij uitgebreid in op het wedden op de Formule 1 wedstrijden. Hierbij voorzien wij jou van de belangrijkste informatie omtrent het F1 wedden.

Wij leggen je uit waarom je op Formule 1 moet wedden, hoe je op Formule 1 kunt wedden en welke wedopties er zijn. Als laatste leggen wij uit welke bookmakers er zijn en geven wij je enkele tips.

Waarom wedden op Formule 1?

Waarom is het interessant om te wedden op Formule 1 wedstrijden? Er zijn verschillende redenen die het wedden op Formule 1 wedstrijden interessant maken. Zo bieden bookmakers veel verschillende wedopties en vaak hoge odds waarmee jij veel winst kan maken. Ook maken zij het mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijden te wedden, maar bieden zij ook de optie tot live wedden.

Formule 1 is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ook in Nederland kijkt een groot publiek naar deze autosport. Dit komt onder andere door onze Nederlandse topper Max Verstappen, die het de meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton dit seizoen aardig moeilijk aan het maken is. Ook grote namen zoals oud kampioen Sebastian Vettel en opkomende talenten Charles Leclerc en Lando Norris trekken veel publiek.

Formule 1 wedstrijden worden over de hele wereld gereden. Zo zijn er grands prix in onder andere Abu Dhabi, Bahrein en tegenwoordig ook in Nederland op het circuit van Zandvoort. Ook de coureurs van de Formule 1 komen van over de hele wereld.

Doordat de autosport zoveel publiek aantrekt wordt het voor bookmakers ook steeds interessanter om allerlei soorten wedopties aan te bieden. Welke wedopties er allemaal zijn en hoe hoog de quoteringen hiervan zijn leggen wij later in dit artikel uit.

Hoe kun je wedden op formule 1?

Er zijn verschillende bookmakers waar op wielrennen gewed kan worden. Bij deze bookmaker moet er eerst een account gemaakt worden door een gebruiker. Het account kan pas gebruikt worden als persoonlijke gegevens zijn ingevuld. Dit zijn gegevens als naam, straat en postcode. Ook moeten de bankgegevens en ID geverifieerd worden. Tot slot moet de gebruiker dan limieten voor zichzelf instellen. Dit zijn limieten als hoeveel geld er maximaal op het account mag zitten en een tijdslimiet. Zorg ervoor dat je de gegevens juist invult aangezien dit anders later problemen kan veroorzaken.

Hierna heeft de gebruiker toegang tot het account en de functies hiervan. Er kan nu geldt op gestort worden en weddenschappen kunnen geplaatst worden. Het aanmaken van een account kost weinig tijd.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden: Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.

  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer email/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijtraakt.)

  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.

  • Zoek de formule 1 weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn bij Formule 1 racing)

Na het doorlopen van dit proces ben jij klaar om je eerste weddenschap aan te gaan.

Welke Formule 1 weddenschappen zijn er

Maar welke wedopties zijn er allemaal bij Formule 1? Bookmakers bieden veel verschillende soorten wedopties aan als het gaat om Formule 1 wedstrijden. Om een duidelijk beeld te geven bij de wedopties die er zijn is het eerst belangrijk om te weten waaruit een Formule 1 race bestaat.

Als we alle vrije training wegdenken houden we de kwalificatie en de uiteindelijke race over. De kwalificatie wordt op zaterdag gereden en bepaald de race opstelling van zondag. Op zondag wordt de uiteindelijke race gereden, deze race bestaat uit steeds weer verschillende hoeveelheden raceronden. Dit biedt voor bookmakers dus genoeg mogelijkheden om mooie wedopties neer te zetten.

Hieronder bespreken wij de meest gespeelde wedopties zodat jij precies weet welke Formule 1 weddenschappen er zijn en welke interessant zijn.

Pole position starter

Een bekende wedoptie binnen de Formule 1 is het wedden op de coureur die bij de kwalificatie de snelste tijd neerzet. De coureur die in Q3, de derde en tevens laatste ronde van de kwalificatie, de snelste tijd neerzet mag de wedstrijd van zondag vanaf pole position beginnen.

Dit houdt in dat hij mag beginnen vanaf de eerste startplek. Wanneer jij de coureur goed gokt dan win je de weddenschap.

Race winnaar

Naast het gokken op de pole position kan er ook gegokt worden op de race winnaar. De race winnaar is de coureur die daadwerkelijk op zondag de grand prix weet te winnen.

De odds verschillen hier per race omdat elk circuit zijn eigen favoriet heeft. Ook kunnen er gekke dingen gebeuren als de weersomstandigheden niet gunstig zijn. Wanneer jij de race winnaar goed voorspelt kun je soms dus mooie winsten behalen.

Snelste rondetijd

Een andere wedoptie is het wedden op de coureur die de snelste rondetijd weet te behalen tijdens de race. Het is niet vanzelfsprekend dat de coureurs van Red bull of Mercedes de snelste tijd weten te behalen.

Dit is namelijk volkomen afhankelijk van hoe de race verloopt. Wel is het vaak zo dat Red Bull, Mercedes, Ferrari of Aston Martin coureurs de snelste tijd weten te klokken. Het wedden op andere teams heeft daarom ook niet heel veel zin.

Podium plekken

Het is bij wedden op Formule 1 ook mogelijk om te wedden op de podium plekken. Hierbij gok je voorafgaand aan de wedstrijd wie er op nummer 1, 2 en 3 eindigen. Dit kan per circuit flink verschillen door factoren zoals start positie, weersomstandigheden en motorwissels.

Live wedden

Als laatste is het ook mogelijk om live te wedden op Formule 1 wedstrijden. Zo vergroot jij je kansen omdat je deels kan zien welke kant de wedstrijd op gaat en wie er gaat winnen. Het live wedden wordt daarom de laatste tijd steeds populairder.

Beste bookmaker om op Formule 1 te wedden

Zoals eerder benoemd zijn er veel verschillende bookmakers met verschillende wedopties en quoteringen. Niet alle bookmakers bieden namelijk dezelfde wedopties aan en dezelfde quoteringen. Live weddenschappen worden bijvoorbeeld door lang niet alle bookmakers aangeboden. Ook bieden sommige bookmakers mooie voordelen waar jij profijt uit kan halen.

Formule 1 wedden kan bij veel grote Nederlandse bookmakers. Het is daarom niet noodzakelijk om op zoek te gaan naar Internationale bookmakers. Wel bieden zij soms betere odds of meer wedopties. Goed onderzoek doen naar de juiste bookmaker is daarom een belangrijk onderdeel van jouw wet proces.

F1 wedden brengt wel risico's met zich mee. Om deze risico's te verkleinen is het verstandig om voorafgaand aan de wedstrijd goed onderzoek te doen. Onderzoek kan gedaan worden door naar statistieken van vorige wedstrijden te kijken of resultaten uit de afgelopen jaren over bepaalde circuits.

Beste tips/strategieën om op Formule 1 te wedden

Er zijn altijd favorieten als het gaat om bepaalde circuits en teams. De kans dat coureurs van Mercedes en Red Bull hoog eindigen is vrij groot. Hierdoor zijn de odds voor deze coureurs een stuk lager. Toch kunnen er gekke dingen gebeuren. De coureurs zijn namelijk volledig afhankelijk van wat hun auto doet. Een coureur kan nog zo goed rijden, wanneer de auto het begeeft houd het op.

Daarnaast speelt het weer ook een belangrijke rol. Wanneer het weer regenachtig is ziet de uitslag van de kwalificatie er soms heel anders uit dan wanneer het droog is. Dit komt omdat het glij gevaar groter is waarbij ook toppers als Max Verstappen, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zomaar laag kunnen eindigen.

Ook live wedden op de Formule 1 wedstrijden brengt soms mooie voordelen met zich mee. Deze odds veranderen daarom op het laatste moment en jij kunt daar als gokker goed op inspelen. Misschien denk jij dat het gaat regenen de laatste fase van de race waardoor de hele race anders kan gaan lopen. Live wedden is daarom ook zeker een wedoptie die interessant kan zijn.

Formule Bonussen 

Bookmakers bieden soms mooie bonussen aan om publiek naar hun platform te trekken. Het is verstandig om gebruik te maken van deze bonussen omdat zij gratis en in jouw profijt zijn. Enkele voorbeelden van bonussen die bookmakers aanbieden zijn bijvoorbeeld free bet, no deposit bonus en risk free bet.

Een veelvoorkomende bonus is de free bet. Hierbij biedt een bookmaker bijvoorbeeld een 20 euro extra bonus aan wanneer jij jouw eerste 20 euro weddenschap zet. Daarnaast is er de no deposit bonus. Bij deze bonus ontvang je een bonus wanneer je je aansluit. Hierbij hoef je niet eerst een weddenschap aan te gaan. Ook is er een risk free bet bonus. Bij deze bonus geeft de bookmaker jou je inzet terug bij verlies. Deze bonussen zijn dus gratis en het is zonde om hier niet van te profiteren.

In de tabel hebben wij een duidelijk overzicht gemaakt met daarop de verschillende Formule 1 bonussen die bookmakers aanbieden. Deze bonussen zijn altijd up to date en soms mogen wij zelfs exclusieve bonussen aanbieden. Het is verstandig om van z'n Formule 1 bonus gebruik te maken. Laat deze dus niet liggen!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste teams om op te wedden op Formule 1? 

Bij Formule 1 Racing gaat het naast het winnen van het kampioenschap ook om het winnen van de constructeurstitel. Maar welke teams zijn het populairst? De teams die momenteel de meeste kans maken op de constructeurstitel zijn Mercedes, Red Bull, McLaren en Ferrari.

Welke Formule 1 competities zijn het meest populair?

Bij Formule 1 Racing wordt er in een heel seizoen 1 competitie gereden bestaande uit verschillende races. Het is bij Formule 1 dus niet mogelijk om op meerdere competities in te zetten. Wel zijn er competities voor de lagere divisies (Formule 2, Formule 3 en Formule 4) waar op gewed kan worden.

Kan ik een bonus krijgen voor Formule 1 weddenschappen? 

Bookmakers bieden verschillende bonussen aan als het gaat om Formule 1 races. Dit kan variëren tussen een free bet, no deposit bet en risk free bet. In dit artikel wordt een schema weergegeven waar alle Formule 1 bonussen van bookmakers duidelijk op een rijtje zijn gezet.

Welke andere sporten dan Formule 1 zijn goed om op te wedden?

Naast Formule 1 zijn er ook nog ontzettend veel andere sporten die interessant zijn om op te wedden. Zo is het onder andere mogelijk om te gokken op wielrennen, darts, esport, mma en cricket.

>