Wedden op MMA

Mixed Martial Arts is een populaire en opkomende sport. Het is een sport waar wereldwijd veel op gewed wordt. Wil jij ook op MMA wedden maar wil je hier eerst meer informatie over? Dan zit je bij dit artikel goed! Wij van Wedbureaus leggen je alles uit over het wedden op MMA. Welke MMA weddenschappen zijn er? Hoe kun je wedden op MMA? Dit en nog veel meer andere onderwerpen komen aanbod.

Waarom wedden op MMA?

MMA is een sport die door veel mensen bekeken wordt. Hierdoor wordt er ook veel op gewed. Maar waarom is het voor jouw interessant om hierop te wedden? Er zijn verschillende redenen hiervoor:

De eerste reden is dat er verschillende organisaties zijn waarop gewed kan worden. Denk hierbij aan de Ultimate Fighting Championship (UFC). Er kan ook gedacht worden aan Bellator MMA en ONE Championship. Dit zijn bekende organisaties maar er kan nog op veel meer partijen gewed worden. Het is dus heel toegankelijk. Aangezien er veel wedstrijden zijn, kan je dus veel spelen en winnen. Dit is aantrekkelijk aangezien je niet lang hoeft te wachten voor het volgende evenemt.

Hiernaast is Mixed Martial Arts een hele onvoorspelbare sport. Bij elke partij zijn er natuurlijk wel favorieten maar het is nooit met zekerheid te voorspellen. Hierdoor is de kans op verassingen ook groter.  Op elk moment kan er wat gebeuren waardoor het ook leuk is om hierop te wedden. De spanning hierbij maakt het nog leuker om de partij te bekijken. Het wedden op MMA is dan ook één van de leukste weddenschappen die je kan plaatsen.

Tot slot zijn is het interessant om te gokken op MMA omdat er veel mogelijkheden zijn. Zo kun je op een winst wedden of op activiteiten in een ronde. Je kan ook nog live tijdens de partij wedden op verschillende activiteiten. Op deze manier heb je het gevoel dat je meer kans hebt omdat je afgaat op wat je ziet. Kortom, er is veel variatie en kan je echt goed nadenken over je weddenschap. De meest populaire MMA weddenschappen worden later in dit artikel behandeld.

Hoe kun je wedden op MMA?

Wedden op MMA kan je doen bij bookmakers. De bookmakers doen ook vaak andere sporten. Deze bookmakers hebben dan verschillende partijen waar je als gebruiker op kan gokken. Het stappenplan is als volgt:

  • 1. Kies een bookmaker uit. Het is handig om er één te kiezen waarvan je het gevoel hebt dat die het best werkt.

  • 2. Maak hierna een account aan. Er worden hier verschillende gegevens gevraagd. Denk hierbij aan naam, straat, postcode, bankgegevens en je ID. Vergeet niet deze gegevens op te slaan!

  • 3. Als dit goed gelukt is kan je geld op het account storten. De meeste bookmakers hebben ook een stortingsbonus. Verderop in dit artikel wordt nog uitgelegd welke bonussen dit zijn.

  • 4. Je kan beginnen met wedden! Zoek hierna je favoriete MMA organisatie op en begin op wedstrijden te wedden.

Welke MMA weddenschappen zijn er?

Zoals we eerder uitgelegd hebben kan je op meerdere activiteiten wedden binnen MMA. Dit kan per bookmaker weer verschillende maar de meeste zijn in grote lijnen hetzelfde. Maar welke zijn dan de populairste? Deze worden hieronder uitgelegd zodat jij snel kan beginnen.

Winnaar gevecht

Dit is de meest voorkomende weddenschap die je kan plaatsen bij MMA. Het is eigenlijk heel simpel: je wed op wie de winnaar van het gevecht wordt. De manier waarop maakt hier niet uit. Dit kan dus via een beslissing, knock-out of een andere waarop iemand wint.

Bij MMA weddenschappen is dit zeer populair. Je kan bijvoorbeeld denken dat Dustin Porier het gevecht gaat winnen.

'Haalt het einde van de partij'

Deze vorm is ook zeer populair bij het wedden op MMA. Hier wordt er eigenlijk gevraagd: gaat de partij de rondes vol maken of eindigt het vervroegd? De keuzes die je dan ook hebt zijn 'ja' of 'nee'.

Het is zeer populair omdat je hier niet per se op één vechter wed. Gebruikers hebben dan het gevoel dat ze een grotere kans tot slagen hebben.

Winst met een finish

De 'winst met een finish' weddenschap is eigenlijk een verdieping van de 'winnaar gevecht' weddenschap. Hier wordt er niet alleen maar op vechter gewed, maar ook op de manier waarop.

Eindigt de weddenschap vroegtijdig door jou vechter of wint de hij via een beslissing? Deze odds kunnen vaak hoger uitvallen dan minder risicovolle weddenschappen.

Proposition weddenschap

Proposition weddenschappen hebben eigenlijk meerdere vormen. Bij het gokken op MMA wordt hier ook heel veel aan gedaan. Hier kan je denken aan hoeveel knockdowns of takedowns er in een partij gedaan worden. Dit vinden mensen ook vaak makkelijker om op te wedden omdat je vaak naar de vechtstijlen kijkt. Bijvoorbeeld bij een gevecht van Conor McGregor wordt er op spektakel gerekend waardoor je daarop kan inspelen.

Beste bookmaker om op MMA wedstrijden te wedden?

De gokwereld is heel erg groot en je kan op verschillende bookmakers weddenschappen plaatsen. Of dit nou voetbalweddenschappen zijn of MMA weddenschappen. Er zijn een aantal bekende bookmakers zoals Toto, Bet365 en Betcity. Deze zijn ook zeer goede opties om op MMA te gokken. Ze kunnen heel erg op elkaar lijken maar hebben ook wel degelijk verschillen. De ene keer zijn de odds beter voor een gebruiker bij Toto. Een andere keer zijn de odds weer beter bij Betcity. Dit geldt ook voor de bonussen. Maar wat is dan de beste MMA bookmaker? Dat is moeilijk te zeggen, maar bekijk hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een bookmaker:

  • 1. Bekijk het aanbod van de bookmaker. De ene heeft simpelweg meer partijen dan de andere. Sommige bookmakers doen bijvoorbeeld alleen de UFC.
  • 2. Voordat je een account aanmaakt kan je al op de website scrollen. Hierdoor kan je goed kijken naar de gebruiksvriendelijkheid. Bevalt het? Dan kan je een account aanmaken.
  • 3. Kijk goed naar de bonussen. Bij een bookmaker krijg je vaak een stortingsbonus en deze verschilt weer bij iedereen.

Op Wedbureaus hebben we ook verschillende reviews gemaakt van bookmakers. Hiermee kan je de bookmakers makkelijk met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je voor jezelf een keuze maken met wat de beste bookmaker is om op MMA te wedden.

Beste tips/strategieën bij het wedden op MMA

Mixed Martial Arts blijft een moeilijke sport om op te gokken. Het blijft onvoorspelbaar en daardoor weet je nooit zeker wat er gaat gebeuren. Om deze reden hebben wij hieronder verschillende tips behandeld die je kan hebben bij het wedden op MMA.

Bekijk de vechtstijlen van de vechters

Mixed Martial Arts: de naam zegt het al. De vechters zijn gespecialiseerd in verschillende vechtstijlen Denk hierbij aan boxen, worstelen of jui-jitsu etc. Het is daarom ook aan te raden om de vechtstijlen te bekijken van de vechters. Zo kan je makkelijker bepalen hoelang een wedstrijd gaat duren of wat voor activiteiten er gaan gebeuren. Bij het MMA wedden is dit zeer belangrijk.

Kijk naar de statistieken

MMA is een sport waarin alles kan gebeuren. Daarom is het goed om te kijken naar de statistieken van de vechters. Hoevaak slaan ze in de wedstrijd? Hoevaak gaan ze voor een takedown? Dit zijn allemaal belangrijke aspecten om naar te kijken. Op deze manier kan je bijvoorbeeld makkelijke bepalen hoelang het gevecht gaat duren.

De belangen

Verder is het ook goed om te kijken naar de belangen van het gevecht. Is het een titelgevecht? Is het voor een vechter de kans op een groot geldbedrag. Hieraan kan je kijken voor welke vechter de belangen groter zijn. Dit is ook een belangrijk concept bij live wedden.

Tijdens de wedstrijd wordt het steeds zichtbaarder voor wie de belangen groter zijn en willen winnen.

MMA odds 

De odds bij MMA kunnen heel erg verschillen. Dit komt ook omdat er verschillende bonden zijn waarin meerdere partijen gevochten worden. Per bookmakers kunnen dan de partijen en de odds verschillen. Het is daarom ook goed om naar die odds te kijken bij de verschillende bookmakers. Deze kunnen namelijk je mogelijke winst verhogen.

Zo kan je voor jezelf beslissen waar de beste MMA odds zijn. De MMA odds werken eigenlijk hetzelfde als bij andere sporten. Activiteiten die een kans hebben om vaak voor te komen hebben een lagere odd. Activiteiten die een kans hebben om niet vaak voor te komen hebben een hogere odd. Het is dan ook dat je bij hogere odds een groter geld bedrag kan winnen dan bij een klein bedrag.

MMA Bonussen 

Er zijn veel verschillende bookmakers waarop je op MMA kan wedden. Deze bookmakers hebben ook verschillende bonussen. Dit zijn vaak Free Bets, odd boost en stortingsbonus.  

In de tabel hieronder kan je zien welke verschillende MMA bonussen de bookmakers toepassen. Het is handig om gebruik te maken hiervan aangezien het je een boost kan geven. Een MMA wedden bonus kan ervoor zorgen dat je nog meer kan verdienen.

Onze bonussen zijn altijd up to date en we mogen soms zelfs exclusieve bonussen aanbieden voor de bezoekers van Wedbureaus.nl.

Free Bet

Wanneer jij je eerste weddenschap met echt geld plaatst krijg jij van de desbetreffende bookmaker een aantal gratis weddenschappen ter waarde van een bepaald bedrag.

Refund/Cashback bonus

Deze bonus houdt in dat de desbetreffende bookmaker jouw geld terugstort wanneer jij een bepaalde weddenschap hebt verloren.

No Deposit bonus

Bij deze bonus hoef je geen geld te storten op jouw account maar speel je als het ware met het geld van de bookmaker.

Welkomstbonus

De eerste keer dat jij geld stort op jouw account wordt deze verhoogd met een bepaald percentage. Wij geven jou even een klein voorbeeld: stort jij 30 euro met een welkomstbonus van 50% dan krijg jij een welkomstbonus van 15 euro, 30/2 = 15. Samen met de 30 euro die je hebt gestort heb je dus een saldo van 45 euro op jouw account staan.


Veelgestelde vragen over gokken op MMA

Wat zijn de populairste vechters om op te wedden op MMA?

Er zijn verschillende vechters waar veel op gewed wordt. De meest populaire en bekendste is Conor McGregor. Daarnaast heb je nog vechters als Israel Adesanya en Max Holloway. Nate Diaz en Justin Gaethje vallen ook in de smaak. Eigenlijk zijn er heel veel sporters waarop gewed wordt.

Welke MMA organisaties zijn het meest populair?

De meest bekendste MMA organisatie is de UFC. Hier wordt veruit het meest op gewed en het is ook de populairste. Hiernaast heb je nog Belator MMA en ONE Championship.  Verder heb je nog Cage Warriors.

Kan ik een bonus krijgen bij MMA wedden

Ja dat kan, dit verschilt per wel bookmaker. De bekendste zijn free bets, odd boost en stortingsbonus. Deze kunnen ook weer per bookmaker verschillen. Het is goed om in te lezen bij de bonussen zodat je de beste voor jezelf hebt.

Welke andere sporten dan MMA zijn goed om op te wedden?

Er zijn verschillende sporten naast het voetbal die nog interessant zijn om op te gokken. Dit zijn voornamelijk wielrennen en cricket. Dit zijn populaire sporten waar er op veel gebeurtenissen gewed kan worden. Tennis en voetbal zijn ook goede sporten om op te wedden.

>