Wedden op Paarden

In dit artikel gaan wij jou de beste informatie vertellen rondom het wedden op paarden.

De gehele gokindustrie wereldwijd is destijds begonnen met he ,t wedden op paarden. Van oorsprong wordt er al duizenden jaren gegokt op paardenraces. Uiteindelijk is het onder Queen Anne in Engeland uitgegroeid tot een sport waar met veel geld op wordt gegokt en later is het overgevlogen naar andere landen wereldwijd. 

In Engeland wordt er nog steeds traditioneel fysiek gegokt bij de renbanen zelf. In Amerika is het na honkbal de meest bekeken sport in het land. Dit zegt dus wel wat over de omvang en populariteit van de sport.

Wij lichten jou in dit artikel verder toe over hoe je wedt op paarden, wat er voor verschillende weddenschappen zijn wat betreft paardenraces, interessante quoteringen en nog veel meer! 

Waarom wedden op paarden?

Het wedden op paardenraces is een zeer interessante markt. Dit komt omdat er dagelijks enorm veel races te bewonderen zijn wereldwijd, wat maakt dat er altijd wel een mogelijkheid is om ergens op te wedden. Daarnaast duurt een paardenrace ook erg kort, dus jij weet snel of je hebt gewonnen of niet. Hierdoor kan je snel achter elkaar op paarden wedden.

Het wedden op paarden is ook enorm spannend omdat één hapering of verkeerde lijn van het paard de race in de soep kan helpen.

Hoe kun je wedden op paarden?

Als jij wil wedden op paarden zijn er een paar belangrijke stappen die je moet ondernemen. Allereerst moet je een account aanmaken bij een bookmaker die actief is in Nederland. Op de website van Wedbureaus zie jij welke bookmakers er in Nederland aanwezig zijn met een bijbehorende review. Lees deze reviews over de bookmakers eerst goed door voordat jij een bookie kiest. Waar je ook op moet letten is de verschillende bonussen die de bookmakers aanbieden, dit kan jouw keuze beïnvloeden. 

Op de site van Wedbureaus is ook een overzicht te vinden met alle huidige (Paarden) bonussen bij de verschillende bookmakers.

Als jij eenmaal hebt besloten van welke bookmaker jij gebruik gaat maken breek jij aan bij de volgende stap: het registreren van een account. Het aanmaken van een account is bij elke bookmaker net wat anders, maar in het algemeen zeer gemakkelijk.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden: Om het jou makkelijker te maken, hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.
  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer email/username en password in een vertrouwd document, zodat je nooit je inloggegevens kwijtraakt)
  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
  • Zoek de paardensport weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn bij paardenraces)

Na het doorlopen van dit proces ben jij klaar om je eerste weddenschap aan te gaan.

Gokken op sport? Bekijk ook eens onze pagina met Cricket odds.

Beste bookmaker om op paardensport te wedden

Er zijn in Nederland veel verschillende bookmakers die het wedden op paardenrennen aanbieden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Bet365, Bingoal en ZEturf.

Wij zijn van mening dat je het beste bij ZEturf kan zijn als jij wil wedden op paarden. ZEturf is een online bookmaker die zich volledig en alleen bezighoudt met het wedden op paardenrennen. Zij worden gezien als meest beste bookmaker wat betreft het wedden op paarden, het is hun niche. Het aanbod van ZEturf is daarnaast ook nog eens enorm.

Als jij toch nog eens zelf wil bekijken welke bookmaker je het beste vindt passen bij het wedden op paarden kun je op de website van Wedbureaus de verschillende bookmakers met elkaar vergelijken.

Welke paardenrace weddenschappen zijn er

Hieronder geven wij een korte toelichting over welke soort weddenschappen er zijn en hoe dit exact in elkaar zit.

Wedden op wie de race wint

Bij het wedden op paardenraces is er voornamelijk één zeer populaire wedmarkt, en dat is het wedden op welk paard als eerste over de finish komt.

Vaak zijn er een aantal paarden die in aanmerking komen voor de winst, maar bij voorbaat vallen er ook een aantal paarden af. Er is dus een grote kans dat jij het juiste paard aanwijst die de race weet te winnen. Deze wedmarkt maakt het ideaal voor beginners om te wedden op paarden.

Wedden op 'plaats'

Naast het wedden op de winnaar van een paardenrace kan je ook wedden op 'plaats'. Dit wil zeggen dat jij dan wedt op de eerste tweede en derde plek.  Als jouw paard op 1 van die posities eindigt win jij, op deze manier vergroot jij je winstkans maar is de quotering wel een stuk lager.

Beste tips/strategieën bij het wedden op paarden

Neem de statistieken door

Voordat jij gaat inzetten op een paard is het handig om te kijken naar zijn statistieken. Wanneer jij gaat inzetten op een race kan jij per paard kijken naar zijn huidige vorm. Zo kan je zien waar het paard is geëindigd in de afgelopen races.

Kijk naar de Quoteringen

Voordat jij gaat inzetten op een paard doe jij er verstandig aan om goed alle quoteringen te bekijken van de verschillende paarden. Het paard met de laagste quotering wordt als absolute favoriet gezien. De kans is groot dat jij wint als je hier op inzet. Als je niet van teveel risico houdt is dit handig om te doen.

Maak gebruik van een 'plaats' weddenschap

Nog een tip die wij jou mee willen gegeven is om gebruik te maken van de 'plaats' weddenschap. Zoals wij al eerder hebben vernoemd is dit een handige bet als jij nieuw bent of van weinig risico houdt. Jouw weddenschap zal vaak lukken en mede door deze bet krijg jij meer inzicht van het spel.

Doe research op Engelse paardenraces websites

De laatste tip die wij jou willen meegeven is dat je gebruik moet maken van Engelse websites over paardenraces. Zoals wij aan hebben gegeven is het paardenrennen in Engeland echt uitgegroeid tot een grote sport en daarom is het ook zo dat er op Engelse websites hier het meest over te vinden is.

Kijk goed naar verschillende artikelen over paardenraces, misschien wordt je hierdoor wat wijzer en begrijp je meer van de sport en het gokken erop.

Paardenraces odds 

De odds die komen kijken bij paardenraces liggen vaak erg uit elkaar. Het favoriete paard voor de winst heeft meestal een zeer lage quotering, dus wanneer dit paard wint verdien je er niet heel veel aan. Het voordeel is wel dat het paard vaker wint dan de rest.

Je kan ook kiezen voor het slechtste paard, deze quoteringen liggen vaak heel hoog. Dat maakt het ook aantrekkelijk om hierop te zetten, ook al wint het paard meestal nooit. 

Als de kans is dat het slechtste paard 1/8 wint, wint die daadwerkelijk ook vaak 1 van die 8 wedstrijden, dus hij moet een keer winnen. Het is dan bijvoorbeeld handig om een paar wedstrijden af te wachten en te kijken wat het paard doet. Als je dan op het juiste moment toeslaat kan je veel winst binnen halen.

Paardensport Bonussen 

Het team van Wedbureaus.nl heeft een overzicht van de best beschikbare bonussen bij de verschillende bookmakers, te vinden op deze bonus pagina. Dit overzicht is altijd zeer actueel en wordt continu bijgewerkt. Wat is er nog fijner om door een bonus zoveel mogelijk winst uit jouw inzet te behalen? Niks liever natuurlijk! Ook daarom biedt Wedbureaus met regelmaat exclusieve bonussen aan voor bezoekers van deze website. Hieronder geven wij een tabel weer wat betreft de (Paarden) bonussen.

Free Bet

Wanneer jij je eerste weddenschap met echt geld plaatst krijg jij van de desbetreffende bookmaker een aantal gratis weddenschappen ter waarde van een bepaald bedrag.

Refund/Cashback bonus

Deze bonus houdt in dat de desbetreffende bookmaker jouw geld terugstort wanneer jij een bepaalde weddenschap hebt verloren.

No Deposit bonus

Bij deze bonus hoef je geen geld te storten op jouw account maar speel je als het ware met het geld van de bookmaker.

Welkomstbonus

De eerste keer dat jij geld stort op jouw account wordt deze verhoogd met een bepaald percentage. Wij geven jou even een klein voorbeeld: stort jij 30 euro met een welkomstbonus van 50% dan krijg jij een welkomstbonus van 15 euro, 30/2 = 15. Samen met de 30 euro die je hebt gestort heb je dus een saldo van 45 euro op jouw account staan.


Veelgestelde vragen over gokken op paardensport

Wat zijn de populairste paarden om op te wedden? 

De populairste paarden om op te wedden zijn de paarden met laagste quoteringen, zij worden door de bookmakers gezien als degene die het eerste over de finish komt. Vaak eindigt dit paard op de eerste, tweede of derde plek.

Welke paardenraces zijn het meest populair?

De meest populaire paardenraces zijn de wedstrijden in Engeland en Amerika. Deze races worden het meest bekeken en hier wordt ook enorm veel gegokt op de paarden.

Kan ik een bonus krijgen voor het wedden op paardensport? 

Er zijn geen specifieke bonussen voor paardenrennen, maar er zijn wel algemene bonussen die je kan gebruiken voor het wedden op een sport. Deze bonussen zijn allemaal terug te vinden op de website van Wedbureaus. Hier is een totaaloverzicht te zien van alle huidige bonussen bij de verschillende bookmakers

Welke andere sporten dan paardensport zijn goed om op te wedden?

Wedden op sport is zeer populair. Andere populaire sporten om op te wedden zijn het wedden op voetbal, tennis en wielrennen. Voor deze wedmarkten zijn er enorm veel verschillende soorten weddenschappen beschikbaar. Ook zou je eens kunnen kijken naar wedden op cricket of wedden op American Football.

>