Wedden op Tennis

Tennis is niet meer weg te denken uit de sportwereld. De sport wordt overal ter wereld beoefend en is daarmee razend populair. De laatste jaren heeft er een enorme toename plaatsgevonden bij het wedden op tennis, maar hoe zit dat precies in elkaar en hoe werkt dat?

Wie zijn de favorieten en welke groten toernooien zijn er? Het antwoord hierop geven wij jou in dit artikel, we zullen je alles vertellen wat jij moet weten!

Waarom wedden op tennis?

Wat tennis zo interessant maakt om op te wedden komt door meerdere redenen. Tennis wordt overal ter wereld gespeeld; er zijn dagelijks enorm veel wedstrijden en toernooien.

Als jij naar een bookmaker gaat en je wil gokken op een tenniswedstrijd is er altijd wel keuze, het assortiment is enorm. Het voorspellen van tennis is ook aantrekkelijk omdat er altijd een winnaar uit de wedstrijd komt.

Bij de wedstrijd kan er geen gelijkspel plaatsvinden, of speler 1 wint of speler 2 wint. Hierdoor is de kans dat jij met je inzet wint een stuk groter, er zijn maar twee mogelijke uitkomsten om op te wedden.

Hoe kun je wedden op tennis?

Wedden op tennis kan je doen bij bookmakers. De bookmakers doen ook vaak andere sporten. Deze bookmakers hebben dan verschillende partijen waar je als gebruiker op kan gokken.

Na het maken van een account bij een bookmaker, moet jij eerst geld storten om een gokje te wagen. Nadat jij dit hebt gedaan kan je naar de categorie ‘tennis’, eenmaal hier aangekomen zijn er verschillende weddenschappen beschikbaar om te wedden op tennis, bijvoorbeeld op de winnaar van een Grand Slam.

Het stappenplan is als volgt: 

 • 1. Kies een bookmaker uit. Het is handig om er één te kiezen waarvan je het gevoel hebt dat die het best werkt.
 • 2. Maak hierna een account aan. Er worden hier verschillende gegevens gevraagd. Denk hierbij aan naam, straat, postcode, bankgegevens en je ID. Vergeet niet deze gegevens op te slaan!
 • 3. Als dit goed gelukt is kan je geld op het account storten. De meeste bookmakers hebben ook een stortingsbonus. Verderop in dit artikel wordt nog uitgelegd welke bonussen dit zijn.
 • 4. Je kan beginnen met wedden! Zoek hierna je favoriete tennis speler op en begin op wedstrijden te wedden.

Beste bookmaker om op tennis te wedden?

Omdat tennis zo enorm groot is en de populariteit alleen maar blijft groeien, is er een enorm aanbod van bookmakers. In Nederland zijn er nu tien bookmakers die online gokken aanbieden. Niet alle bookmakers daarvan hebben betrekking tot tennis, maar de meeste wel.

Tennis is zo erg uitgegroeid tot een grote sport dat bijna elke bookmaker dit wel wil aanbieden. Zo heb je op de Nederlands markt bekende tennisbookmakers zoals, BetCity, TOTO en Hollands Casino. De verwachting is dat de komende jaren het aantal bookmakers die tennis aanbieden in Nederland flink zal toenemen.

Op Wedbureaus hebben we ook verschillende reviews gemaakt van bookmakers. Hierdoor kan je voor jezelf een keuze maken met wat de beste bookmaker is om op tennis te wedden.
Hieronder in de tabel zijn de beste bookmakers van dit moment op een rij gezet:

Gokken op sport? Bekijk ook eens onze pagina van Wedden op Volleybal.

Welke tennis weddenschappen zijn er?

Het wedden op tennis kent enorm veel soorten weddenschappen, het heeft samen met voetbal de meest gedetailleerde weddenschappen. Het kan gaan om wie een bepaald punt wint in de wedstrijd tot de winnaar van een Grand Slam toernooi.

De bekendste toernooien om op in te zetten zijn de US Open, Wimbledon, Roland Garros en de Australian Open, allen Grand Slam toernooien. Het hele jaar door vinden deze toernooien plaats, Hieronder een verdere toelichting van de Grand Slams.

 • De Australian Open is de aftrap van het Grand Slam seizoen. Dit toernooi vindt plaats in de laatste weken van januari. Gedurende twee weken worden er wedstrijden gespeeld op de prachtige hardcourtbanen van Melbourne Park.
 • Roland Garros is volgende spektakelstuk van de Grand Slams. In de maanden mei en juni wordt dit toernooi gehouden in het prachtige Parijs. Roland Garros ligt perfect voor de echte gravelspecialisten.
 • Wimbledon is misschien wel het meest bekende Grand Slam toernooi van de vier. De tradities die bij Wimbledon plaatsvinden maken het toernooi zo uniek. Zo verschijnen bijvoorbeeld alle tennissers in klassieke witte kleding. Dit toernooi vindt plaats in London in de periode van juni tot en met juli. Op Wimbledon wordt er gespeeld op gras.
 • Het laatste Grand Slam toernooi van het seizoen is de US Open. Dit toernooi vindt plaats in New York in de periode van augustus tot en met september. De US Open wordt gespeeld in het USTA Billie Jean King National Tennis Center. De ondergrond van het toernooi is hardcourt.

Wij geven jou hieronder een paar voorbeelden van tennis weddenschappen met daarbij een korte toelichting.

Toernooi winnaar

Je kan je geld inzetten op de winnaar van een toernooi. Je hebt vele verschillende soorten toernooien waar jij je geld kan op inzetten. Zo heb je kleine regionale toernooien, maar ook grotere toernooien zoals de ATP of de Grand Slams. 

Partij winnaar

 Je kan je geld inzetten op de winnaar van een tenniswedstrijd. Een tenniswedstrijd is voorbij wanneer een speler een bepaald aantal sets heeft gewonnen.

De opbouw van een tenniswedstrijd en daarmee het aantal sets dat moet worden gewonnen, ligt aan het toernooi. Kortom: wie wint er?

Winnaar van een set

Het is ook mogelijk om te wedden op een tenniswedstrijd terwijl deze live bezig is. Je kan onder andere wedden op de winnaar van een set. Een set bestaat uit doorgaans zes gewonnen games met een verschil van minimaal twee games.

Als je live bet op de winnaar van de set zal de quotering erg afwijken vergeleken voorafgaand de wedstrijd. De live quotering geeft namelijk een indicatie van de prestaties tijdens de wedstrijd en daarmee voor de winnaar van de set.

Service points

Het is ook mogelijk om te wedden op de persoon die de meeste punten behaald uit hun service. Stel dat Nadal speelt tegen Federer dan kan jij je geld inzetten op wie het meeste punten behaald als zij mogen serveren.

Nadal pakt bijvoorbeeld uit 10 van zijn service beurten 7 keer punten en Federer pakt bijvoorbeeld uit 10 van zijn service beurten 4 punten. Nadal heeft dan de meeste service points.

Andere weddenschappen

Naast de eerdere genoemde soorten weddenschappen zijn er nog veel meer soorten bets, hieronder volgt nog een klein lijstje, dit laat zien dat het wedden op tennis enorm geavanceerd is:

·         Aantal fouten

·         Winnaar game

·         Aantal sets

·         Aantal aces

Beste tips/strategieën bij het wedden op tennis

Naast dat we alle weddenschappen hebben genoemd en aantal interessante odds hebben benoemd, willen wij jullie ook graag helpen om deze weddenschappen te laten voltooien. Daarom geven wij jullie nog wat tips en tricks mee om het gokken op de tenniswedstrijden net iets gemakkelijker te maken. Zo wordt de kans groter dat jij eventueel winst behaald uit een tenniswedstrijd.

Het is heel belangrijk om kennis op te doen van spelers, om te winnen geven wij jou nog wat advies:

Ondergrond

De ondergrond speelt een belangrijke rol, elke tennisspeler heeft een favoriete ondergrond. De ene speelt veel liever op gras dan op gravel. Houd dit goed in de gaten.

Huidige vorm

Kijk goed naar de huidige vorm van een tennisspeler, heeft hij de afgelopen tenniswedstrijden goed gepresteerd en wat heeft hij kunnen laten zien. Vergelijk dit ook goed met de tegenstander van de speler waar jij je geld op wil zetten.

Speelschema

Heb jij iemand als favoriet voor de eindzege van een Grand Slam kijk dan goed welke weg diegene moet afleggen om het toernooi te winnen. Speelt die tegen hele sterke of mindere spelers, houd dat nauwlettend in de gaten.

Live weddenschap

Ga eens voor een live weddenschap, zo zie je hoe de tennis wedstrijd verloopt en wat beide spelers presteren. Dit kan jouw keuze op een zeer positieve manier beïnvloeden.

Tennis Odds 

Er zijn verschillende competities waarin er tennis wedstrijden gespeeld wordt. Daarom kunnen de odds ook van elkaar verschillen. De bookmakers hebben vaak net iets andere odds, maar ze lijken wel op elkaar.

Je kan voor jezelf beslissen waar de beste tennis odds zijn en waar je de maximale winst kan behalen. De tennis odds werken eigenlijk hetzelfde als bij andere sporten.

Activiteiten die een kans hebben om vaak voor te komen, hebben een lagere odd. Activiteiten die een kans hebben om niet vaak voor te komen, hebben een hogere odd. Het is dan ook dat je bij hogere odds een groter geldbedrag kan winnen dan bij een klein bedrag.

In de tabel hieronder geven wij een paar interessante weddenschappen wat betreft tenniswedstrijden en toernooien. Wij geven jou een overzicht met twee weddenschappen, toelichtingen en de bookmakers waar deze te vinden zijn. 

Weddenschap

Toelichting

Bookmaker

Djokovic wint Australian Open

Djokovic is in bloedvorm en wint keer op keer een Grand Slam.

Serena Williams wint Australian Open

Serena Williams kan nog steeds enorm goed tennissen. Het kan geen kwaad om een gokje op haar te wagen.

Tennis Bonussen 

Bookmakers bieden veel verschillende bonussen aan bij het gokken op tennis. Het is erg belangrijk om gebruik te maken van bonussen, omdat je dan veel meer uit jouw inzet kan halen. Zo kan jij inleg bijvoorbeeld verdubbeld zien worden.

TOTO biedt in het geval van tennis vaak de beste bonussen aan. Je moet wel altijd goed opletten bij de bonussen; er zitten eigenlijk altijd wel bepaalde voorwaarden aan gekoppeld.

Grote namen in de tenniswereld

In de tenniswereld zijn er een aantal tennissers die onder de fans enorm populair zijn, dat hebben de sporters aan hun eigen successen te danken. Het zijn dan ook vooral deze namen waar veel op wordt gegokt. Hieronder geven wij een aantal van die tennissers weer met daarbij een korte toelichting.

 • Novak Djokovic is van Servische afkomst en is de huidige nummer 1 van de wereldranglijst. Djokovic heeft in zijn carrière in totaal twintig Grand Slams gewonnen.
 • Roger Federer is van Zwitserse afkomst en staat momenteel 9e op de wereldranglijst. Federer heeft evenals Djokovic twintig Grand Slams gewonnen.
 • Rafael Nadal is van Spaanse afkomst en is de nummer 6 van de wereldranglijst. Nadal heeft net als Djokovic en Federer twintig Grand Slams gewonnen.
 • Serena Williams is van Amerikaanse afkomst en staat momenteel 41e op de wereldranglijst. Door haar successen van vroeger is zij enorm populair, de tennisster heeft in totaal 23 Grand Slam toernooien gewonnen.

Veelgestelde vragen over gokken op tennis

Via welke site kan je het best wedden op tennis?

In Nederland is de meest betrouwbare site om te wedden op tennis TOTO. De site heeft een enorm gedetailleerd aanbod in tenniswedstrijden.

Waar wordt het meest op gegokt bij tennis?

Het vaakst wordt er ingezet op een enkele wedstrijd, maar er wordt vaak ook geld ingezet op de winnaar van een Grand Slam toernooi.

Hoe kun je wedden op tennis?

Na het maken van een account bij een bookmaker moet jij eerst geld storten om een gokje te wagen. Nadat jij dit hebt gedaan kan je naar de categorie ‘tennis’, eenmaal hier aangekomen zijn er verschillende weddenschappen beschikbaar om te wedden op tennis, bijvoorbeeld op de winnaar van een Grand Slam.

Welke andere sporten dan cricket zijn goed om op te wedden?

Er zijn verschillende sporten naast het voetbal die nog interessant zijn om op te gokken. Dit zijn voornamelijk formule 1 en honkbal. Dit zijn populaire sporten waar er op veel gebeurtenissen gewed kan worden.

>