Wedden op Amateurvoetbal

Er wordt steeds vaker ingezet op sportwedstrijden in ons land. Wij zijn hier absoluut voorstander van maar het brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Wij van Wedbureaus willen de lezers op een eerlijke en verantwoorde manier informeren over sportweddenschappen. Vandaag hebben we het over amateurvoetbal weddenschappen.

Is het mogelijk om in Nederland te wedden op amateurvoetbal? Dit en alle andere vragen beantwoorden we voor je op deze pagina.


Kun je in Nederland wedden op amateurvoetbal?

Nee, het is in Nederland niet mogelijk of toegestaan om te wedden op amateurvoetbal. De enige Nederlandse voetbalcompetities waarop geld ingezet kan worden zijn de Eredivisie, de Eerste divisie (Keukenkampioen divisie) en de KNVB beker. 

Dit heeft alles te maken met veiligheid en regulering. Zoals je misschien wel weet is de gokmarkt in 2021 officieel opengesteld. Vanaf dit moment was het mogelijk voor bookmakers met een Nederlandse licentie om reclame te maken voor voetbalweddenschappen en dit ook actief aan te bieden. Om omkopingspraktijken en matchfixing te voorkomen heeft de overheid gezegd dat het niet mogelijk is om te wedden op amateurwedstrijden.

Wel kun je nog steeds een gokje wagen op de andere Nederlandse of internationale competities. Meld je aan via een van onderstaande links om een bonus te claimen. Wil je meer 'gratis' geld om mee te spelen? Meld je dan aan bij verschillende bookies.

Is het echt niet mogelijk?

Het feit dat het niet is toegestaan betekent niet dat het niet gebeurd of niet mogelijk is. Er zijn illegale bookmakers en wedkantoren actief waar je wel op amateurvoetbal kunt wedden. Buiten dat het illegaal is zijn er genoeg andere redenen waarom we afraden om hier bij betrokken te raken. 

Dit soort illegale partijen staan niet onder toezicht van de juiste instanties. Als zij besluiten om je niet uit te (kunnen) betalen is er weinig wat je kunt doen en ben je dus ook automatisch je geld kwijt. In het verleden is ook gebleken dat bekende (ex) voetballers betrokken waren bij illegale wedkantoren.

Beste bookmakers voor wedden op amateurvoetbal

In Nederland zijn er dus geen amateurvoetbal bookmakers. Er is dan ook geen sprake van een vergelijking van partijen waar je het best gebruik van kunt maken. In plaats hiervan hebben we een top 5 gemaakt van beste partijen om op voetbal in het algemeen te kunnen wedden. 

Wedbureaus.nl heeft zeer veel tijd en onderzoek gestoken om tot een mooie lijst te komen van partijen voor voetbal gokken. Je vind deze lijst hier.

Op welke competities kun je wedden op amateurvoetbal?

Inmiddels kan het niet meer maar dit is een overzicht van competities waarbij het vroeger mogelijk was om op te gokken. 

Hoodklasse Zaterdag A

De hoofdklasse Zaterdag A is een van de populairste competities binnen het amateurvoetbal. Bekende namen zijn Jodan Boys, Spijkenisse, De Dijk en ODIN 59.

Hoodfklasse Zaterdag B

In de Zaterdag B divisie van de hoofdklassen komen we teams als Ajax Amateurs tegen, maar ook het gerenommeerde WV-HEDW en Swift uit Amsterdam.

Hoofdklasse Zondag A

Net als de overige hoofdklasses bestaat de zondag divise uit 16 teams. Hierin ken je wellicht verschillende namen zoals Hollandia, Purmersteijn en Alphense Boys.

Hoofdklasse Zondag B

Tot slot de Hoofdklasse Zondag B. Over het algemeen de minst populaire van de 4 hoofdklassen. Orion en Juliana 31 zou je kunnen kennen.

Wekelijks analyseren we verschillende wedstrijden om tot de beste voetbal voorspellingen te komen!

Live wedden

Ook live wedden op amateurvoetbal is niet mogelijk.

>