Wedden op Corners

Ben jij een echte voetbalfan of wil je voetbalwedstrijden net even een beetje spannender maken. Dit kan door te wedden op corners. In dit artikel geven wij jou alle informatie die je nodig hebt om succesvol te kunnen wedden op corners. Na het lezen van dit artikel ben jij dus klaar om je eerste corner weddenschap aan te gaan.

Goed om te weten: Betcity heeft de hoogste odds als het aankomt op corners wedden. Ze bieden nu tijdelijk een bonus van €50 aan nieuwe spelers. Klik hier om de gratis bonus te claimen!

Waarom wedden op corners?

Het wedden op corners kan om verschillende redenen erg interessant zijn. Door het inzetten op corners kan je een voetbalwedstrijd net even wat spannender maken. Daarnaast is de onvoorspelbaarheid van het aantal corners in één wedstrijd ook interessant. Het is voor bookmakers moeilijk om in te schatten hoeveel corners er in één wedstrijd gaan plaatsvinden. Bij de ene wedstrijd kunnen dit er heel veel zijn terwijl er bij de andere wedstrijd amper corners voorkomen.

Deze onvoorspelbaarheid zorgt er voor dat jij als speler veel geld kan verdienen. Dit komt doordat er soms hoge quoteringen worden gegeven bij wedstrijden waar bookmakers niet veel corners verwachten. Dit is voor de bookmakers uiteraard ook een soort gok, dit omdat het spel verloop totaal niks zegt over het aantal hoekschoppen dat er in een wedstrijd plaatsvinden.

Bookmakers kijken vaak naar statistieken van voorgaande wedstrijden en naar het spel van beide teams. Sommige teams zijn namelijk erg sterk met corners en vinden het daarom prima als de bal via de tegenstander over hun achterlijn raakt. Zo creëren zij een grotere goal kans dan bij het blijven rondspelen.

Andere teams zoals bijvoorbeeld Barcelona houden de bal juist het liefst zo lang mogelijk binnen het veld. Zij zijn juist sterk in het tiki-taka voetbal en maken zich sterk door goed en verzorgd positiespel. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de verhouding tussen de twee teams. Dit kan ook een indicatie zijn over het aantal corners dat er in één wedstrijd gaan plaatsvinden.

Wanneer de twee teams ongeveer even sterk zijn zal de wedstrijd zich voornamelijk afspelen in het midden van het veld. Wanneer het ene team duidelijk sterker is dan het andere team, is de kans groot dat een groot deel van de wedstrijd zich afspeelt op de helft van het minder sterke team. Waar het spel zich grotendeels afspeelt kan belangrijk zijn voor het totaal aantal hoekschoppen in één wedstrijd en wie de corners krijgt.

Toch zeggen deze indicatoren niet alles over het aantal corners dat een team krijgt en het aantal corners in een hele wedstrijd. Teams kunnen namelijk tegenvallen en ook kunnen er anders speelwijze toegepast worden waarbij een normaal aanvallend team bijvoorbeeld ineens meer verdedigend gaat spelen. Dit maakt het wedden op corners toch erg interessant.

Welke wedopties zijn er?

Er zijn verschillende bookmakers waar op voetbalwedstrijden gewed kan worden. Bij deze bookmakers moet een gebruiker eerst een account aanmaken om te mogen wedden. Hier worden verschillende gegevens gevraagd van de gebruiker zoals naam, straat, en postcode. Ook moeten de bankgegevens en ID geverifieerd worden. De bookmakers vragen ook naar limieten die de gebruiker zelf moet instellen. Zorg ervoor dat je de gegevens juist invult aangezien dit anders later problemen kan veroorzaken.

De administratieve kant is dan voorbij en dan kan een speler een bedrag storten op het account. Met dit account kunnen de gebruikers dan gokken op voetbal. Het aanmaken van een account kost weinig tijd.

Welke corner weddenschappen zijn er?

Er zijn meerdere wedopties als het gaat om het wedden op corners in één wedstrijd. Enkele veel voorkomende wedopties zijn bijvoorbeeld most corners, handicap en over/under weddenschappen. Om het wat duidelijker te maken hebben wij hieronder een korte samenvatting gemaakt van de meest voorkomende wedopties bij het wedden op corners.

Most corners

Allereerst is er de wedoptie most corners. Bij deze wedoptie is het simpelweg de bedoeling dat jij inzet op het team waarvan je denkt dat zij de meeste corners gaan mogen nemen. Dit lijkt makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Deze wedoptie kan over de hele wedstrijd gaan maar ook over een helft.

Het lijkt vanzelfsprekend dat het betere team de meeste corners gaat krijgen. Toch is dit lang niet altijd het geval omdat de verhouding in de wedstrijd niet altijd iets zegt over welk team de meeste corners krijgt. Een team kan daarom met 4-0 winnen maar alsnog verliezen als het gaat om het aantal corners in de wedstrijd. Deze wedoptie zorgt dus altijd voor extra spanning in de wedstrijd.

Corner Handicap

Een andere wedoptie is de corner handicap. Bij deze wedoptie krijgt het favoriete team een virtuele achterstand of het mindere team juist een virtuele voorsprong. Dit zorgt er voor dat het betere team de wedstrijd begint met een virtuele -3,5 achterstand aan corners. Dit houdt in dat het betere team 4 corners meer dan de tegenstander moet krijgen om de weddenschap te kunnen winnen.

(Voorbeeld: Real Madrid speelt tegen het tegenvallende Getafe. Je verwacht dat Real Madrid een groot deel van de wedstrijd zal domineren en zet daarom in op een Handicap van -3,5 voor Real Madrid. Dit houdt in dat Real Madrid 4 corners meer moet krijgen dan Getafe om de weddenschap te winnen. De wedstrijd is afgelopen en Real Madrid heeft 6 corners gehad en Getafe 3. Het verschil is slechts 3 corners, je hebt de weddenschap helaas niet gewonnen)

Over/Under weddenschap

Bij de over/under weddenschappen wordt er gewed op het totaal aantal hoekschoppen in een wedstrijd. Hierbij is het mogelijk om op het totaal aantal corners in een wedstrijd van beide teams te wedden maar ook op het totaal aantal corners van een team. Dit zijn altijd halve getallen (+0,5) zodat jij de weddenschap altijd goed of fout zult hebben.

Bij over/under wedden zet de bookmaker een bepaald aantal corners vast voor een wedstrijd. Jij gokt hierbij of er meer of minder dan het vastgestelde aantal corners gaan plaatsvinden in de wedstrijd.

(Voorbeeld: De bookmaker zet 4,5 vast voor een wedstrijd. Jij gokt hierbij op Over 4,5. Dit houdt in dat jij denkt dat er 5 of meer corners gaan plaatsvinden in de wedstrijd. De wedstrijd is afgelopen en er zijn in totaal 7 corners genomen, je hebt de weddenschap gewonnen.)

Beste bookmaker om op Corners te wedden

Er zijn veel verschillende online bookmakers die het wedden op corners mogelijk maken. Populaire bookmakers zijn bijvoorbeeld TOTO, Betcity en Livescorebet. Deze bookmakers zijn betrouwbaar en bieden vaak veel verschillende wedopties aan. De odds die bookmakers aanbieden verschillen daarbij wel vaak.

Het is daarom verstandig om vooraf goed onderzoek te doen naar welke bookmaker jij het fijnst vind en welke de beste quoteringen aanbiedt. Dit kan per persoon namelijk erg verschillen. Ook kan het zomaar zijn dat de ene bookmaker vele hogere quoteringen voor dezelfde wedoptie geeft als de andere.

Hoe kun je wedden op corners?

Heb je de juiste bookmaker gevonden? Dan kan je gaan beginnen met wedden. Voordat je kunt wedden moet je eerst een account aanmaken bij deze bookmaker. Het aanmeldt proces werkt vaak bij alle bookmakers op dezelfde manier. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij een stappenplan opgesteld zodat je precies weet wat je moet doen om een account aan te maken.

  • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd. 

  • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer email/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens     kwijtraakt.) 

  • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.

  • Zoek de weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten sportweddenschappen die er zijn)

Beste tips/strategieën om op voetbal te wedden

Naast pre-match wedden is het ook mogelijk om live op een voetbalwedstrijd te wedden. Dit houdt in dat je tijdens de wedstrijd een weddenschap afsluit. Live wedden kan soms beter uitpakken dan pre-match wedden. Dit komt doordat je bij het live wedden kan kijken naar het spelverloop. De manier waarop teams spelen beslist namelijk voor een groot deel of er nog veel corners komen of niet.

(Voorbeeld: Wanneer Real Madrid in de 70e minuut 2-0 voorstaat tegen Valencia is de kans groot dat zij de wedstrijd rustig gaan proberen uit te spelen. Veel aanvallen betekent namelijk ook een grotere kans op counter aanvallen. Doordat Real Madrid minder gaat aanvallen neemt de kans op meer corners ook af.)

Zoals eerder benoemd vergroot je ook je kansen wanneer je voorgaande wedstrijden en statistieken analyseert. Bookmakers baseren hun weddenschappen vaak op voorgaande wedstrijden. Toch zitten zij er soms flink naast omdat deze statistieken niet altijd representatief zijn voor de komende wedstrijd. Jij als speler kunt hier flink van profiteren door het aantal corners per wedstrijd beter in te schatten.

Corner Bonussen

Voordat je bij een random bookmaker gaat wedden op corners is het handig om eerst naar de bonussen te kijken. Zo bieden bookmakers verschillende bonussen aan om jou naar hun platform te lokken. Veel voorkomende bonussen zijn bijvoorbeeld free bet, no deposit bet en risk free bet.

Bij free bet krijg jij een bonus wanneer je jouw eerste weddenschap afsluit. Denk hierbij aan 20 euro bonus voor de eerste 20 euro die jij inzet. Daarnaast is er de no deposit bet, hierbij krijg jij bijvoorbeeld 20 euro bonus om in te zetten voordat je überhaupt een weddenschap bent aan gegaan. Ook is er de risk free bet, hierbij krijg je je inzet terug wanneer je verliest.

Om het overzichtelijker te maken hebben wij een schema gemaakt waarin alle bonussen van verschillende bookmakers op een rijtje staan. Hierbij mogen wij soms ook exclusieve bonussen aanbieden. Deze bonussen zijn altijd up to date. Profiteer van z'n corner bonus want ze zijn geheel gratis!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste teams om op te wedden op corners?

Bij het wedden op corners hoeft er niet perse naar een populair team gekeken te worden. Dit komt doordat er verschillende wedopties zijn waar je op kunt wedden. Hierdoor zijn er per wedoptie ook verschillende teams interessant. In dit artikel vind je meer tips!

Welke competities zijn het meest populair?

Bij het wedden op corners zijn zowel eerste als tweede divisies interessant. Dit komt doordat er meer publiek is voor de grotere divisies. Toch is het bij wedden op corners ook interessant om op tweede of derde divisies te wedden. Dit komt omdat het aantal corners per wedstrijd hier soms veel groter is.

Kan ik een bonus krijgen voor corner weddenschappen?

Er zijn verschillende bookmakers die bonussen aanbieden voor het wedden op corner weddenschappen. Veel voorkomende bonussen zijn free bet, no deposit bet en risk free bet bonussen. In dit artikel hebben wij de actuele bonussen van bookmakers op een rijtje gezet.

Welke andere sporten dan voetbal zijn goed om op te wedden?

Naast voetbal zijn er nog veel andere sporten die interessant zijn om op te wedden. Zo is het mogelijk om te wedden op tennis, Formule 1, wielrennen en basketbal. Wij hebben per sport een artikel geschreven over hoe je het beste kunt wedden op deze sport.

>