Wedden op Ajax

Wedden op Ajax is erg populair in Nederland. Hoe dat komt? Nou, Ajax is de grootste club van Nederland met de meeste fans en prijzen. Gemiddeld trekt Ajax gemiddeld zo'n 450.000 kijkers op tv en 50.000 toeschouwers in het stadion per wedstrijd. Dit maakt een totaal van een half miljoen mensen in Nederland die wedstrijden van Ajax bekijken. Het gevolg hiervan is dat er daarom ook veel mensen zijn die wel eens een weddenschap op Ajax plaatsen.

Sinds 1 oktober 2021 is de kansspel wetgeving veranderd, waardoor online gokken op sport legaal is geworden in Nederland. Het gevolg hiervan is dat naast TOTO ook bookmakers als Bet365, Bingoal, BetCity en Holland Casino tot de mogelijkheden behoren om een gokje bij te wagen.

Door de vele keuzes weet je misschien niet zo goed wat nou de beste bookmaker voor jou is om te wedden op Ajax. Wij gaan jou daarbij helpen. Lees in dit artikel waarom, waar en hoe je kunt wedden op Ajax, welke soort weddenschappen er zijn en ontvang hier goede tips!

Goed om te weten: Betcity heeft vaak de hoogste odds als het aankomt Ajax wedden. Ze bieden nu tijdelijk een bonus van €50 aan nieuwe spelers. Klik hier om de gratis bonus te claimen!

Waarom wedden op Ajax?

Wedden op Ajax is erg interessant. Dit komt omdat Ajax tot de topclubs van de Eredivisie behoort, vaak wedstrijden wint, en daarom meestal onder de zogenoemde 'zekerheidjes' vallen. Ajax is om die reden erg favoriet bij veel sportweddenschap-liefhebbers die willen spelen met weinig risico. Het nadeel is dat de odds voor 'winst op Ajax' meestal redelijk aan de lage kant zijn en je dan dus ook relatief weinig geld kan winnen op je weddenschap.

Aan de andere kant kan gokken op Ajax ook heel erg leuk zijn voor de mensen die wat meer op zoek zijn naar risico's. Denk hierbij aan het zetten van een Handicap -1 of -2, een bepaalde speler die scoort of het inzetten op het aantal doelpunten die totaal gemaakt worden, kan een stuk meer winst voor je bezorgen.

Natuurlijk heeft Ajax ook op zijn tijd eens een Offday waarin het zijn wedstrijden niet wint. Gokken op 'Ajax verliest' kan in de Eredivisie daarom ook zeker veel geld opleveren. Als jij het jezelf moeilijker maakt, wordt de quotering ook hoger.

 Wanneer Ajax in de Champions League speelt, is de quotering op de Amsterdammers meestal ook een stuk hoger, dankzij de prachtige internationale affiches waarin het dan vaak tegen betere clubs speelt dan die ze in de Eredivisie tegenkomen.

Ajax speelt elk seizoen erg veel wedstrijden. Dit komt omdat Ajax naast de Eredivisie ook vaak ver komt met Europees voetbal en de Nederlandse beker. Veel mogelijkheden om te gokken op Ajax dus!

Geconcludeerd kan worden dat Ajax odds vergelijken erg interessant is. Niet alleen vanwege de vele wedstrijden die ze per seizoen spelen, maar ook omdat elke type speler qua strategie baat heeft bij hun Ajax weddenschap die erg lonend kan zijn. Ben je iemand die van zekerheid houdt, of ben je juist iemand die het grotere risico wil aangaan? Dan zijn Ajax weddenschappen in de meeste gevallen erg interessant.

Hoe kun je wedden op Ajax?

Je vraagt je misschien af: 'Hoe kun je op een wedstrijd van Ajax wedden?'. Daar hebben wij van Wedbureaus.nl het beste antwoord op. Je kan heel simpel op Ajax wedden. Kies als eerst een online bookmaker. Vervolgens selecteer je een betaalmethode, daarna stort je een bepaald bedrag op jouw account en dan kan het inzetten op Ajax beginnen!

Voor jou hebben we de beste bookmakers geselecteerd waar je mooie Ajax weddenschappen kunt plaatsen. Lees hieronder meer.

Beste bookmakers voor wedden op Ajax

Wedbureaus.nl beschikt over een mooie lijst van legale online bookmakers waar je kunt wedden op Ajax. Al deze bookmakers beschikken over een Nederlandse vergunning, waardoor je zeker weet dat het een eerlijke en betrouwbare aanbieder is. Ook hebben wij al deze partijen beoordeeld met een uitgebreide review, welke je kunt vinden op de pagina bookmakers.

Hieronder zie je een overzicht van de beste bookmakers voor het wedden op Ajax. De belangrijkste specificaties waarop ze beoordeeld zijn, zijn op de beste odds en de beste welkomstbonussen.

Eigenlijk alle bekende bookmakers beschikken over Ajax weddenschappen. De beste 5 bookmakers hebben wij voor jou geselecteerd. Registreer je bij één of meerdere onderstaande wedbureaus, stort vervolgens geld op je account en ontvang dan de welkomstbonus. De laatste stap die je dan nog hoeft te zetten is bepalen welke weddenschap je op Ajax zet.

Heb je de juiste bookmaker gevonden? Dan kun je gaan beginnen met wedden op Ajax. Voordat je kunt beginnen, moet je eerst een account aanmaken bij deze bookmaker. Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij een stappenplan opgesteld zodat je precies weet wat je moet doen om een account aan te maken.

 • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden.
 • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer email/username en wachtwoord in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijtraakt.) 
 • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
 • Zoek de weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten Ajax weddenschappen die er zijn)

Welke Ajax weddenschappen zijn er?

Er zijn heel veel soorten sportweddenschappen waarbij je kunt wedden op voetbal. Jij bent hier omdat je wil wedden op Ajax. 

Het kiezen van de winnaar is de meest simpele manier van wedden die er is en het is een fijne manier om kennis te maken met het wedden op sport. Maar… als je het anders en beter wil doen, loont het om je eens kijken naar de vele andere weddenschappen die er voor voetbal, en dus specifiek Ajax, zijn.

Er zijn heel wat opties en strategieën die je in je manier van wedden kunt gebruiken. Dit kan een aanzienlijk verschil in winst opleveren wanneer jij dit toepast. De populairste Ajax weddenschappen hebben wij daarom voor jou geselecteerd. Bekijk hieronder welke dat zijn opties dat zijn met betrekking tot gokken op Ajax.

Wedden op dat Ajax kampioen wordt

Als jij denkt dat Ajax aan het einde van het seizoen kampioen van de Eredivisie is, is deze wedoptie een hele mooie optie. Bij de meeste bookmakers is deze wel te plaatsen. Niet alleen tijdens het seizoen, maar ook al voordat de eerste wedstrijd gespeeld is. 

De laatste jaren is de Amsterdamse club wel telkens de grootste favoriet om de schaal te winnen, dus je moet er wel vanuit gaan dat je bij 'Ajax kampioen' van alle Eredivisieclubs de laagste quotering krijgt. Wanneer je bijvoorbeeld op 'AZ kampioen' wedt, zal de quotering een aanzienlijk stuk hoger zijn.

Een tactiek die je in kunt zetten is om te gokken op een slechte seizoensstart van Ajax. Wanneer Ajax na bijvoorbeeld zes wedstrijden al wat punten verloren heeft en er een achterstand is opgelopen ten opzichte van de concurrentie, kan de odds op 'Ajax kampioen' weleens een stuk hoger uitvallen.

Wedden op Ajax in de Champions League

De laatste jaren boekt Ajax steeds meer succes in de Europese toernooien en krijgt het een steeds groter aanzien wereldwijd. Gevolg hiervan is dat wedden op Ajax in de Champions League ook nog eens populairder wordt. Natuurlijk geldt dit ook voor de Europa League.

Verder is de knock-out fase altijd erg spannend en een leuke gelegenheid om aardig wat geld te winnen met je weddenschap. Het voordeel van wedden op Ajax in de Champions League is dat de odds hier doorgaans een stuk hoger liggen dan in de Eredivisie.

Wedden op aantal doelpunten

Uit statistieken blijkt dat veel mensen die op Ajax wedden, ook gemiddeld vaak op het aantal doelpunten wedden. Dit komt omdat Ajax best vaak wedstrijden speelt waarin ze veel scoren, als ze het op hun heupen hebben.

Een 5-0 winst is niet eens zo bijzonder meer voor Ajax, maar de odds hierop zijn wel vaak interessant. Wedt bijvoorbeeld op under/over 4.5 goals. Dit betekent dat je gokt dat er minimaal 5 goals gescoord worden in de wedstrijd. Kijk daar eens een keertje naar.

Overige wedopties

Naast de genoemde opties zijn er nog veel meer opties om op te gokken, zoals:

 • Aantal kaarten per wedstrijd
 • Aantal corners per wedstrijd
 • Aantal schoten op goal per wedstrijd
 • Aantal overtredingen per wedstrijd
 • Aantal inworpen per wedstrijd
 • Handicaps
 • Wie staat er bovenaan voor de winterstop?

Live wedden op Ajax met livestream

Ben je op zoek naar wat meer spanning? Dan kun je ook live wedden op Ajax. Dit is mogelijk bij de bookmakers die we jou aanraden. Naast pre-match wedden is het dus ook mogelijk om live op een voetbalwedstrijd te wedden. Dit houdt in dat je tijdens de wedstrijd een weddenschap afsluit.

Live wedden kan soms beter uitpakken dan pre-match wedden. Dit komt doordat je bij het live wedden kan kijken naar het spelverloop. Zet bijvoorbeeld in op welke speler de volgende gele kaart pakt of welk team de eerstvolgende corner krijgt.

Wanneer je een positief balans hebt op je account, heb je ook nog eens toegang tot de livestream bij de bookmaker waarop je de wedstrijd van Ajax kunt volgen. Dit is erg handig wanneer je geen abonnement op ESPN hebt. Hieronder vind je een overzicht van verschillende bookmakers waar je Ajax livestreams kunt kijken en dus tegelijkertijd een live bet op Ajax kunt zetten.

Ga dus eens voor een live weddenschap. Zo zie je, uiteraard live, hoe de voetbalwedstrijd verloopt en wat beide clubs presteren. Dit kan jouw wedkeuze op een zeer positieve manier beïnvloeden.

Tips en Strategieën om op Ajax te wedden

Bereid je goed voor wanneer je wedt op Ajax, of überhaupt wanneer je een weddenschap plaatst. Ga niet alleen af op de analyses van verwachtingen van de bookmakers, maar kijk ook goed naar de tips die we je geven. De meeste analyses die die wedbureaus geven gaat op basis van statistieken zonder dat er een menselijke gedachte achter zit, terwijl vooral in de sport dat juist heel erg meetelt. 

De beste combinatie is om de statistieken door te nemen, de odds bij verschillende bookmakers te vergelijken en goed op te letten welke spelers waarschijnlijk in de basis staan (kijk naar schorsingen en blessures) en wat de vorm is van het team.

Wanneer je gaat voor live wedden, moet je goed naar het spelbeeld kijken en bijvoorbeeld wachten op de laatste 15 minuten om een goede wed beslissing te nemen.

Neem de statistieken door

Huidige vorm: Kijk goed naar de huidige vorm van Ajax. Heeft de club de afgelopen wedstrijden goed gepresteerd en hebben zij wat kunnen laten zien? Vergelijk dit ook goed met de tegenstander van de club waar jij je geld op wil zetten.

Teamnieuws: Kijk goed naar het teamnieuws van Ajax. Let op of er spelers van Ajax geblesseerd of geschorst zijn. Kijk juist ook of er weer (belangrijke) spelers terug zijn gekomen van schorsingen en/of blessures en hoe dit zit bij de tegenpartij.

Speelschema: Heb jij Ajax als favoriet voor de eindzege van een toernooi? Kijk dan goed naar het speelschema van Ajax; welke weg moet de club afleggen om het toernooi te winnen, komt het sterke of juiste zwakke cubs tegen? Hoe is de vorm? Houdt dat nauwlettend in de gaten.

Vergelijk de odds van verschillende bookmakers

[Oddspedia Widget]


Geschiedenis Ajax

Ajax is qua geschiedenis de meest succesvolle club van Nederland. De Amsterdamsche Football Club Ajax, opgericht in het jaar 1900, heeft 6 Europese hoofdprijzen (4x Europa Cup 1/Champions League, 1x Europa Cup 2,  1x UEFA Cup) en 2 wereldbekers in de prijzenkast staan. Daarnaast is Ajax al 35x kampioen van de Nederlandse Eredivisie geworden en wonnen ze 20x de KNVB Beker.

De twee grootste clubiconen van Ajax zijn in onze ogen Johan Cruijff en Sjaak Swart. Onder Cruijff is het "totaalvoetbal' ingevoerd bij de Amsterdammers. In 1996 verhuisde de club Ajax van stadion De Meer naar de Amsterdam ArenA, wat inmiddels de Johan Cruijff ArenA heet. Het stadion telt nu zo'n 55.000 stoeltjes.

In 2017 werd nog de finale van de Europa League gehaald. Helaas werd er toen verloren van het grote Manchester United. In het jaar 2018/2019 bereikte Ajax nog de halve finale van de Champions League. Twee wereldprestaties als je het budget van Ajax vergelijkt met de budgetten van de allergrootste Europese hoofdmachten.

Uit de geschiedenis blijkt dat Feyenoord en PSV de twee grootste rivalen zijn van Ajax. Op dit moment is dat nog steeds zo. Toch heeft Ajax  de afgelopen paar seizoenen van alle eredivisieclubs de meeste wedstrijden in de competitie gewonnen. Grote kans dus dat wedden op Ajax loont als je ze op winst voorspelt.

Ajax bonussen

In dit stukje laten wij jou  Ajax (welkomst)bonussen zien die te krijgen zijn bij verschillende bookmakers. Wij van Wedbureaus.nl verzamelen altijd de meest actuele en up-to-date bonussen. Het is erg verstandig om gebruik te maken van een bonus, omdat je zo op een makkelijke manier bijvoorbeeld je eerste geldstorting met 100% kunt verdubbelen. Hierdoor kun je met jouw eerste storting van bijvoorbeeld 20 euro, in totaal 40 euro inzetten op Ajax.

Soms mogen we een hele mooie welkomstbonus aanbieden, exclusief voor de bezoekers van Wedbureaus.nl.


Veelgestelde vragen

Kun je wedden dat Ajax kampioen wordt?

Ja, dat kan! Bekijk de beste bookmakers waar je zo'n weddenschap kunt plaatsen.

Kan ik een bonus krijgen voor een weddenschap plaatsen op Ajax?

Ja, zeker. Wanneer je je aanmeldt bij een bookmaker en je eerste geldstorting plaatst, ontvang je in de meeste gevallen een mooie welkomstbonus. Houd deze website goed in de gaten voor de meest actuele bonussen bij de verschillende bookmakers.

Welke andere clubs dan Ajax zijn goed om op te wedden?

Feyenoord, PSV en AZ zijn naast Ajax de clubs waar het meest op gewed wordt. Bekijk goed de actuele odds van de clubs per wedstrijd.

Kun je weddenschappen van Ajax combineren met andere weddenschappen?

Ja, zeker weten. Als je een weddenschap wil plaatsen op Ajax, maar er zijn nog een paar andere interessante wedstrijden, is er de mogelijkheid om deze wedstrijden samen te combineren. Wanneer je meerdere wedstrijden met elkaar combineert, wordt de totale Odd ook een stuk hoger. Hierdoor kun je ook meer geld winnen

Op welke sporten kun je allemaal nog meer wedden?

Naast voetbal zijn genoeg andere populaire sporten waar je op kunt wedden. Denk hierbij aan darts, basketbal, tennis en Formule 1. De afgelopen jaren is wedden op Formule 1 erg populair geworden, met dank aan Max Verstappen.

>