Wedden op AZ

De geschiedenis van AZ Alkmaar stamt uit 1967. AZ is een voetbalclub afkomstig uit Alkmaar en de Zaanstreek . De club uit Alkmaar is opgericht uit een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek. 

De Alkmaarse club speelt haar wedstrijden in de Eredivisie. De wedstrijden van AZ Alkmaar worden gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar, recentelijk is het hele stadion gerenoveerd omdat een deel van het dak was ingestort. Het lijkt bijna wel op een geheel nieuw stadion. Naast Feyenoord, PSV en Ajax valt AZ Alkmaar net buiten de traditionele top 3. 

AZ Alkmaar haakt de laatste jaren wel erg bij tot de top van de Eredivisie. In het verleden, onder trainers als Louis van Gaal en Dick Advocaat hebben zij ook bewezen een echte topclub te zijn.

AZ Alkmaar is de enige club buiten de traditionele top 3 die twee keer landskampioen is geworden. De laatste keer dat AZ kampioen werd gebeurde dit onder die Louis van Gaal. Ook wist AZ Alkmaar al vier keer de KNVB Beker te winnen.

In dit artikel leggen wij jou meer uit over het wedden op de Alkmaarse club, hoe werkt het, waar kan je allemaal op wedden, welke bookmakers zijn er en noem maar op!

Hoe kun je wedden op AZ?

Het wedden op AZ is erg gemakkelijk en dit kan iedereen. Op deze pagina van Wedbureaus.nl staan alle beschikbare bookmakers die legaal actief zijn in Nederland, welke je met elkaar kunt vergelijken en daaruit een keuze maken.


Kies een online bookmaker na het lezen van dit artikel.
Stap 1: Bekijk waar de odds het hoogste zijn en welke bookmaker de beste review heeft. Stap 2: Registreer je bij een bookmaker. Stap 3: Sort geld op jouw profiel (selecteer een betaalmethode als Ideal, Paypal, Apple Pay, Visa of Mastercard. Stap 4: Het wedden op AZ kan beginnen!

Waarom wedden op AZ?

AZ Alkmaar is een hele leuke aanvallende ploeg uit Alkmaar. De club weet altijd vaak te scoren in het seizoen en zij staan bekend om hun doorzettingsvermogen.

Vooral toen de Marokkaanse El Hamdaoui de spits van AZ was werd er veel gescoord, ook was Vincent Janssen van onschatbare waarde. Deze twee spitsen hebben enorm goed bij AZ gevoetbald. Tegenwoordig hebben zij ook andere goede spitsen.

AZ Alkmaar heeft de laatste jaren laten zien dat het na een minder goede start zich toch kan terug knokken in de Eredivisie. Jaarlijks doet de club ook goed mee om de nationale beker te winnen. Zij worden ieder jaar opnieuw als één van de grote favorieten gezien om de prijs mee naar huis te nemen. 

Het laat bijna ook jaarlijks zien dat de ploeg in de Europa League thuishoort, alleen is het Europees voetbal nog nooit een enorm succes geworden.

Het is altijd onzeker om te gokken op wedstrijden van AZ Alkmaar, maar dat maakt het juist leuk en spannend! De mannen uit Alkmaar maken het iedereen altijd erg lastig tot de aan de laatste seconde.

Beste bookmakers voor wedden op AZ

Wedbureaus.nl beschikt over een mooie lijst van legale online bookmakers waar je kunt wedden op AZ. Al deze bookmakers beschikken over een Nederlandse vergunning, waardoor je zeker weet dat het een eerlijke en betrouwbare aanbieder is. Ook hebben wij al deze partijen beoordeeld met een uitgebreide review, welke je kunt vinden op de pagina bookmakers.

Hieronder zie je een overzicht van de beste bookmakers voor het wedden op AZ. De belangrijkste specificaties waarop ze beoordeeld zijn; de beste odds en de beste welkomstbonussen.

Alle legale bookmakers beschikken over AZ weddenschappen. 

Welke soorten AZ weddenschappen zijn er?

Er zijn heel veel soorten sportweddenschappen waarbij je kunt wedden op voetbal. Het kiezen van de winnaar is de meest simpele manier van wedden die er is en het is een fijne manier om kennis te maken met het wedden op voetbal.

Maar… als je het anders wil doen, dan loont het om je eens te verdiepen in de vele andere bets die er voor voetbal (AZ) zijn. Er zijn heel wat opties en strategieën die je in je manier van wedden kunt integreren. Dit kan een groot verschil in winst opleveren wanneer jij dit toepast. Wij laten hieronder een aantal van die opties zien met betrekking tot het gokken op AZ Alkmaar.

Wedden op dat AZ kampioen wordt

Wat vaak een hoge quotering oplevert, is het wedden op de Eredivisie op welke voetbalclub de titel wint. In dit geval het inzetten van geld op dat AZ Alkmaar kampioen wordt in een seizoen.

Wanneer je wil wedden op het kampioenschap heb je maandenlang de tijd om een beslissing te maken. Het geldt wel dat hoe eerder je dit doet, een hoe hogere odd er tegenover staat.

Met 34 speelrondes in de Eredivisie staan de clubs altijd een lang seizoen te wachten. Een bliksemstart in het begin van het seizoen zegt dus helemaal niet alles.  Naarmate het seizoen vordert wordt het duidelijk welke clubs er allemaal meedoen richting het kampioenschap.  

Bij de winterstop kan altijd wel redelijk goed worden opgemaakt hoe het resterende seizoen zal verlopen. AZ staat meestal aan het einde van het seizoen rond de 3e/4e plek.

Wedden op AZ in Europa

Met de Conference League is er een toernooi bijgekomen dat AZ steeds meer succes in de Europese toernooien kan boeken. Natuurlijk hopen we dat ze dit in de Europa League of Champions League doen, maar het gevolg hiervan is dat wedden op AZ in Europa ook populairder in geworden.

Verder is de knock-out fase altijd erg spannend en een leuke gelegenheid om aardig wat geld te winnen met je weddenschap. Het voordeel van wedden op AZ in Europa is dat de odds hier doorgaans een stuk hoger liggen dan in de Eredivisie.

Wedden op de topscorer

Wanneer jij geld gaat inzetten op de uitkomst van voetbalwedstrijden of grote toernooien, is het ook mogelijk om te wedden op de topscoorder. Wedden op een topscoorder bij één van de vele aanbieders van voetbalweddenschappen heeft als groot voordeel dat de keuze vaak enorm is.

Wedden op de topscoorder levert vaak ook een hoge quotering op. Over de beoogde topscoorder is vaak veel te zeggen. Meestal is het een aanvaller die al een aantal jaren furore maakt in een bepaalde competitie of toernooi. In de Eredivisie is het vaak verstandig om in te zetten op een aanvaller van PSV, Feyenoord, Ajax of van de Alkmaarders.

De afgelopen jaren is het namelijk duidelijk geworden dat de topscorer meestal afkomstig is uit een team dat meedoet om de titel. Het zijn voornamelijk de spitsen van deze topploegen die de goals maken. Af en toe komt het ook voor dat een speler van een club met veel minder kwaliteiten topscorer wordt, maar dit gebeurt zelden.

Wedden op aantal doelpunten

Doelpunten maken is natuurlijk erg belangrijk in het voetbal. Eén goal kan al het verschil maken tussen winst en verlies. Een vroege 1-0 kan zomaar genoeg zijn om de drie punten mee naar huis te nemen. Er zijn genoeg voetbalwedstrijden waar heel veel in wordt gescoord, maar er zijn ook wedstrijden waar bijna niet of zelfs helemaal niet wordt gescoord! 

Bij de online aanbieders kun jij je volop richten op het aantal doelpunten per duel. Wordt er juist heel veel gescoord of juist heel weinig? En hoe zit het met het aantal doelpunten van de uitspelende ploeg? Er zijn allerlei soorten bets beschikbaar met betrekking tot gokken op goals.

Wedden op voetbalwedstrijden biedt jou verrassend veel mogelijkheden en opties!

Overige wedopties

Naast de genoemde opties zijn er nog veel meer opties om op te gokken, zoals:

  • Aantal gele en rode kaarten per wedstrijd
  • Aantal corners per wedstrijd
  • Aantal schoten op goal per wedstrijd
  • Aantal overtredingen per wedstrijd
  • Aantal inworpen per wedstrijd
  • Handicaps
  • Wie staat er bovenaan voor de winterstop?

Het is aan jou waar je op gaat inzetten, neem alle soorten weddenschappen goed door en kijk wat het betekent. Sommige bets zijn heel geavanceerd dus houd dat in de gaten. Bij elke soort weddenschap wordt meestal nog wel een korte toelichting gegeven, zo kom je niet in de problemen.

Live wedden op AZ

Bij veel verschillende online bookmakers kan je live wedden op AZ Alkmaar. Het live wedden is een handige tool om te gebruiken, als je namelijk live gaat wedden heb je al een indruk van het spelverloop en kan jij je keuzes baseren op de prestaties die jij opmerkt.

Je krijgt dus een duidelijk beeld van de wedstrijd. Het live wedden kan jouw gokkeuze positief beïnvloeden.

Tips en Strategieën om op AZ te wedden

Naast dat we alle bets hebben benoemd willen wij jullie ook graag helpen om deze weddenschappen te laten voltooien. Daarom geven wij jullie nog wat tips en tricks mee om het gokken op AZ Alkmaar net iets gemakkelijker te maken, én de kans groter wordt dat jij eventueel winst behaald uit een weddenschap op AZ.

Het is heel belangrijk om kennis op te doen van de Alkmaarders, om te winnen geven wij jou nog wat advies, neem dit goed door:

Huidige vorm

Kijk goed naar de huidige vorm van AZ Alkmaar, heeft de club de afgelopen wedstrijden veel gewonnen en wat hebben zij kunnen laten zien in de gewonnen wedstrijden. Vergelijk dit ook goed met de tegenstander van de club waar jij je geld op wil zetten, hoeveel wedstrijden hebben zij gewonnen en zijn zij op dreef?

Quoteringen

Deze tip heb je vast al heel vaak gehoord en waarschijnlijk ben jij er zelf ook al bekend mee, maar kijk altijd naar de quotering die is gekoppeld aan een weddenschap. Een hoe lagere odd betekent een hogere winstkans en vice versa.

Vorig seizoen

Hoe Presteerde AZ in een bepaalde duel in het seizoen ervoor? Kijk goed wat opviel tegen de tegenstander.

Speelschema

Speelschema. Heb jij AZ Alkmaar als favoriet voor de eindzege van een toernooi/competitie kijk dan goed naar het speelschema van AZ, welke weg moet de club afleggen om de finale te behalen. Speelt die tegen hele sterke of clubs, houd dat nauwlettend in de gaten.  Als AZ bijvoorbeeld op rij tegen SC Heerenveen, FC Utrecht, Ajax en Feyenoord speelt wordt het een lastig verhaal, dan is AZ vrijwel kansloos.

Vergelijk de odds van verschillende bookmakers

[Oddspedia Widget]


Geschiedenis AZ Alkmaar

De geschiedenis van AZ Alkmaar ontstond in 1967. AZ is een voetbalclub afkomstig uit Alkmaar en de Zaanstreek. De club uit Alkmaar is opgericht uit een fusie tussen de clubs Alkmaar '54 en FC Zaanstreek, vandaar de naam ‘AZ’. Sinds 1998 speelt de club al onafgebroken in de Eredivisie.

In het verleden wist AZ Alkmaar twee keer landskampioen te worden, vier de KNVB beker te winnen en 1 keer de Johan Cruijff schaal. AZ Alkmaar wist nog nooit de UEFA Cup te winnen of de Champions League.

Wel wist de club uit Alkmaar 1x de halve finale van de UEFA Cup te bereiken, een prestatie van jewelste De clubkleuren van AZ Alkmaar bestaan uit rood en wit.

AZ bonussen

Online bookmakers bieden veel verschillende bonussen aan bij de Nederlandse Eredivisie en daarmee ook AZ. Het is erg belangrijk om gebruik te maken van bonussen bij jou weddenschap, dit omdat je dan veel meer uit jouw inzet kan halen. Zo kan jij inleg bijvoorbeeld verdubbeld zien worden. 

TOTO biedt in het geval van AZ Alkmaar vaak de beste bonussen aan, ze geven met regelmaat een Nederlands tintje aan hun bonus die gekoppeld is aan AZ. Je moet wel altijd goed opletten bij de bonussen, er zitten eigenlijk altijd wel bepaalde voorwaarden aan gekoppeld, lees die eerst goed door.

Zo kan het zijn dat je eerst een aantal ‘turnover’ hebt, dit wil zeggen dat je je bonus eerst een bepaald aantal keer moet inzetten voordat je er gebruik van kan maken. Naast dit voorbeeld zijn er nog veel meer andere bonusvoorwaarden. 


Veelgestelde vragen

Kun je wedden dat AZ kampioen wordt?

Ja, dat kan! Bekijk de beste bookmakers waar je zo'n weddenschap kunt plaatsen.

Wat is de beste bookmaker voor wedden op AZ?

Op onze site is een overzicht te vinden van alle bookmakers die in Nederland actief zijn. Op Wedbureaus vergelijken wij de bookmakers en kan je van elke aanbieder een review vinden. De keuze is aan jou om na deze recensies te kiezen voor welke bookmaker je gaat.

Kan ik een bonus krijgen voor een weddenschap plaatsen op AZ?

Ja, zeker. Wanneer je je aanmeldt bij een bookmaker en je eerste geldstorting plaatst, ontvang je in de meeste gevallen een mooie welkomstbonus. Houd deze website goed in de gaten voor de meest actuele bonussen bij de verschillende bookmakers.

Welke andere clubs dan AZ zijn goed om op te wedden? 

Ajax, Feyenoord en PSV zijn naast AZ de clubs waar het meest op gewed wordt. Bekijk goed de actuele odds van de clubs per wedstrijd.

Bekijk hier de pagina's wedden op Ajax en wedden op Feyenoord

Hoe kun je geld inzetten op AZ?

Het inzetten op AZ Alkmaar is heel simpel en jullie kunnen het allemaal! Kies een online bookmaker na het lezen van dit artikel. Als eerst selecteer je een betaalmethode, daarna stort je een bepaald bedrag op jouw account en dan kan het wedden op de club uit Alkmaar eindelijk beginnen! Bij de verschillende bookmakers kan je ook nog eventuele hulp vinden als er echt niet uitkomt.

Kun je weddenschappen van AZ combineren met andere weddenschappen?

Ja, zeker weten. Als je een weddenschap wil plaatsen op AZ, maar er zijn nog een paar andere interessante wedstrijden, is er de mogelijkheid om deze wedstrijden samen te combineren. Wanneer je meerdere wedstrijden met elkaar combineert, wordt de totale Odd ook een stuk hoger. Hierdoor kun je ook meer geld winnen

Tips bij het wedden op AZ?

Ja die zijn er zeker, je kan je min of meer voorbereiden. Dit kan door te letten op de huidige vorm- , het teamnieuws, live bets en het speelschema van AZ. Ook kan je kijken naar de prestaties van het afgelopen seizoen. Hoe presteerde AZ destijds tegen een bepaalde tegenstander.

>