Wedden op Eredivisie

Wist je dat er per speelronde van de Eredivisie ongeveer 20 miljoen euro wordt omgezet in de gokwereld? Dit laat zien dat het gokken op de Eredivisie ontzettend populair is.

Wil jij op de Eredivisie wedden maar wil je hier eerst meer informatie over? Dan zit je bij dit artikel goed! Hoe kun je wedden op Eredivisie? Welke wedopties zijn er op de Eredivisie? Wij van Wedbureaus leggen alles uit over het wedden op de Eredivisie met de beste tips.

Waarom wedden op Eredivisie?

Er zijn verschillende redenen waarom het interessant is om Eredivisie weddenschappen te plaatsen. De Eredivisie bestaat als sinds 1956 en er wordt al meer dan 120 jaar in Nederland gevoetbald.

In deze tijd is het voetbal steeds populairder geworden. Sindsdien is de populariteit van het wedden op Eredivisie ook gestegen. Niet alleen door Nederlanders maar ook over de hele wereld. ESPN (uitzender Eredivisie) heeft ongeveer rond de 1.6 miljoen abonnees.

Doordat er zoveel naar voetbal (en de Eredivisie) gekeken wordt, is het gokken op deze wedstrijden ook zeer populair. Er zijn ook heel veel gebeurtenissen waar de gebruiker op kan wedden in de Eredivisie. Hierdoor wordt de gebruiker niet beperkt en is het wedden op de Eredivisie populair.

De Nederlandse competitie werd ook wel de ‘Mickey Mouse competitie’ genoemd. Dit komt ook wel overeen met een flutcompetitie: de Eredivisie zou een kleine muis geworden zijn in de voetballerij. Het Nederlandse voetbal werd niet echt serieus meer genomen, maar de laatste jaren is dit echt veranderd en is de Eredivisie steeds competitiever geworden.

Het Eredivisie wedden is hierdoor ook steeds moeilijker geworden. Daardoor is het voor gebruikers steeds aantrekkelijker om hierop te gokken omdat de spanning is toegenomen. De Eredivisie weddenschappen zijn hierdoor ook toegenomen.

Het is natuurlijk ook altijd leuk om op je favoriete ploeg te wedden uit de Eredivisie. Voor nieuwe spelers is dit ook handig aangezien ze meer kennis hebben. Als jij een ploeg heel goed kent ,is het hier makkelijker om een goede keuze te maken. Een weddenschap plaatsen op je favoriete ploeg zorgt ook voor meer spanning. Het blijheidsgevoel zal dan nog meer toenemen als de weddenschap goed is.

Hoe kun je wedden op de Eredivisie?

Bij veel verschillende online bookmakers kan er op de Eredivisie gewed worden. Hier moet eerst een account aangemaakt worden. De online bookmakers zullen vragen om de naam, adres en postcode van de gebruiker. Hierna moet ook nog de ID en bankgegevens geverifieerd worden. Deze moeten overeenkomen met elkaar en de gebruiker moet boven de 18 jaar zijn.

Als dit allemaal goed gekeurd is moet de gebruiker limieten opstellen. Deze hebben betrekking op geld en tijdsgebruik.

Na het invullen van de administratieve gegevens kan de gebruiker beginnen met het wedden op de Eredivisie. De gebruiker kan dan geld op het account storten en een weddenschap plaatsen. Deze weddenschappen kunnen op elke ploeg in de Eredivisie. Het Eredivisie wedden is dan officieel begonnen!

Beste bookmakers voor wedden op de Eredivisie

 Er zijn verschillende soorten bookmakers waar er op de eredivisie gewed kan worden.

Wedbureaus.nl beschikt over een mooie lijst van legale online bookmakers waar je kunt wedden op Eredivisie wedstrijden. Al deze bookmakers beschikken over een Nederlandse vergunning, waardoor je zeker weet dat het een eerlijke en betrouwbare aanbieder is.

Er zijn een paar grote bookmakers in Nederland genaamd TOTO en BetCity. Deze kunnen op het oog op elkaar lijken, maar hebben wel verschillen in de odds. De ene keer zijn de odds beter voor een gebruiker bij BetCity, en de andere keer zijn de odds weer beter bij TOTO. Dit geldt ook voor de bonussen. Het is sowieso aan te raden om goed in te lezen in de odds en de bookmakers. Op deze manier kan je goed kijken welke bookmaker je wil gebruiken.

Ook hebben wij al deze partijen beoordeeld met een uitgebreide review, welke je kunt vinden op de pagina bookmakers.

Welke Eredivisie weddenschappen zijn er?

Er zijn talloze Eredivisie weddenschappen, het aanbod is eindeloos. Toch willen wij de meest bekendste en populairste graag met jullie doornemen.

Wedden op wie de Eredivisie wint

Het wedden op de winnaar van de Eredivisie is erg populair en heeft vaak een hoge odd. Hoe eerder je inzet op de kampioen, hoe meer je kan verdienen. Je doet er dus verstandig aan om al voor de start van de groepsfase te wedden op de eventuele winnaar. Wie denk jij dat de beker mee naar huis neemt?

1X2 weddenschap

De meest voorkomende weddenschap in het voetbal (vooral in de Champions League) en dus ook de eredivisie is de 1x2 weddenschap. Hier wordt er gewed op de winst of een gelijkspel van een ploeg. Er wordt dus een geldbedrag ingezet op een ploeg of een gelijkspel. De odd van een gelijkspel is vaak het hoogst.

Een voorbeeld is dat een gebruiker wed op de winst van PEC Zwolle tegen SC Heerenveen. De odd hierbij is 2.40. Met een inzet van 15 euro zou de gebruiker 36 euro kunnen winnen.

Both Teams To Score (BTTS)

Een ander voorbeeld van een wedoptie die vaak gebruikt wordt is Both Teams To Score. Deze wordt vaak in het voetbal gebruikt en dus ook in de Eredivisie. Hier wordt erop gewed dat er in een wedstrijd door beide ploegen gescoord wordt. De gebruiker krijgt hier dan de keuze ‘ja’ of ‘nee’ in te vullen. Bij ‘ja’ gaat diegene ervan uit dat de beide ploegen wel scoren en bij ‘nee’ gaat diegene er niet vanuit.

Een voorbeeld is dat een gebruiker wed dat niet allebei de teams gaan scoren in een wedstrijd. Dit is bijvoorbeeld in een wedstrijd tussen SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden. De odd hierbij is 2.55. Met een inzet van 15 euro zou de gebruiker 38,25 euro kunnen winnen.

Scorecast/Wincast

Bij de meeste Eredivisie wedstrijden kan er ook gewed worden op scorecast/wincast. Dit gaat vooral over de doelpunten. Hier kan op de doelpuntenmakers gewed worden. Dit kunnen de eerste doelpuntmaker, laatste doelpuntmaker en algemene doelpuntmakers zijn. Bij scorecast wordt er dan ook nog de juiste stand gevraagd. Bij wincast wordt er dan ook nog de winnaar van het duel gevraagd. Dit is een best moeilijke weddenschap en daarom zijn de quoteringen ook vaak hoog.

Een voorbeeld is dat een gebruiker wed dat Ryan Gravenberch het eerste doelpunt maakt en dat Ajax wint van SC Heerenveen (wincast). De odd hierbij is 10. Met een inzet van 15 euro zou de gebruiker 150 euro kunnen winnen.

Wedden op de topscoorder van de Eredivisie

Zoals bij alle grote competities is het ook mogelijk om te wedden op de topscoorder van de Eredivisie. In de Nederlandse competitie wordt veel gescoord en dat maakt de strijd om de topscoorder titel erg spannend. Wie denk jij dat de meeste goals maakt?

Wedden op toekomstige evenementen

Het wedden op toekomstige evenementen is ook een optie in de Eredivisie en is een weddenschap op lange termijn. Dit soort weddenschappen gaan over welke ploeg kampioen wordt of welke ploegen er gaan degraderen. Deze wedopties hebben vaak hele hoge quoteringen waardoor het voor gebruikers zeer aantrekkelijk is. Ervaren gokkers doen dit meestal niet terwijl recreatieve gokkers dit vaker gebruiken.

Een voorbeeld is dat een gebruiker wed op het kampioenschap van Feyenoord. De odd hierbij is 8.0. Met een inzet van 15 euro zou de gebruiker 120 euro kunnen winnen. Dit is een aanzienlijk grotere winst dan bij een enkele wedstrijd.

Live wedden op de Eredivisie

In de Eredivisie kan er vooraf gewed worden, maar er kan ook tijdens de wedstrijd ingezet worden. Dit kunnen op verschillende gebeurtenissen zijn. Denk hierbij aan winst, goals, overtredingen en corners. Het voordeel hieraan is dat een gebruiker snel uitslag krijgt over de weddenschap omdat de wedstrijd live is.

Hiernaast zijn de quoteringen vaak hoger omdat de speeltijd steeds minder wordt. Het nadeel is dat de kans van winst ook steeds kleiner wordt omdat er minder lang gespeeld wordt.

Een voorbeeld is dat een gebruiker wed dat het nog een gelijkspel gaat worden tussen Feyenoord en SC Heerenveen (in de rust). Feyenoord staat op dat moment 2-0 voor. De odd hierbij is 7.0. Met een inzet van 15 euro zou de gebruiker 105 euro kunnen winnen.

Tips en Strategieën om op de Eredivisie te wedden

De eredivisie is de bijnaam ‘Mickey Mouse competitie’ nog niet helemaal verloren. Daarom blijft het wedden op de eredivisie nog een moeilijk spel en het is nooit precies te voorspellen wat er gaat gebeuren. Er zijn wel tips/strategieën die het je gemakkelijker kunnen maken. Deze hebben we hieronder voor je omschreven:

Tip 1.

Bekijk de grotere en kleinere clubs

Data is leidend bij het wedden op sport. Voordat je gaat wedden is het goed om de voetbalstatistieken te controleren. Deze geven je inzicht over de ploegen. Op deze manier kan je een betere keuze maken en voelt het minder als gokken. 

In de eredivisie is het krachtsverschil tussen de grote en kleine ploegen heel duidelijk zichtbaar. De grote clubs zijn Ajax, Feyenoord en PSV. Deze winnen heel vaak van de kleinere clubs door het krachtsverschil. Het is daarom goed om je te verdiepen in de statistieken van de grote en kleine clubs. 

Hierbij is het ook handig om te verdiepen in de onderlinge wedstrijden tussen deze ploegen. Op deze manier kan je een goede online weddenschap plaatsen.

Tip 2.

Vergelijk de odds

De bookmakers hebben verschillende odds van de wedstrijden. Deze verschillen vaak niet veel van elkaar maar door de juiste bookmaker te kiezen kan je het maximale uit de weddenschap halen. Hierbij is het ook handig om de odds van de wedstrijden in een speelronde te vergelijken. Als je niet helemaal zeker bent van een wedstrijd kan je beter verder kijken naar de andere wedstrijden.

Tip 3.

Bouw odds

Probeer op te bouwen bij het maken van weddenschappen. Begin met ‘veiligere’ lijstjes zodat je winst behaald en vertrouwen kweekt. Als je veel verliest en risicovolle lijstjes zet neemt het vertrouwen af. Op deze manier kom je in een neerwaartse spiraal en zal je vertrouwen afnemen.

Tip 4.

Bekijk de grotere en kleinere clubs

De laatste tip is om verder te denken dan een 1X2 weddenschap. Bij het wedden op de Eredivisie zijn er zoveel verschillende wedopties. Deze zijn even goed of wel beter dan een 1X2 weddenschap. Door andere wedopties te gebruiken leer je veel over het gokken en dat kan je weer helpen in de toekomst.

Eredivisie bonussen

De Eredivisie is een populaire competitie om op te gokken. Daarom zijn er ook veel bonussen. Dit zijn bonussen die speciaal voor de Eredivisie zijn, maar ook vaak voor het algemeen voetbal wedden. De bonussen die het vaakst naar voren komen, zijn Eredivisie Free Bets, Odd Boosts en Stortingsbonus.

Bij een Eredivisie Free Bet krijgt een gebruiker een kans om een ‘gratis’ weddenschap te doen met het geld van de bookmaker. Een voorbeeld hiervan is dat een gebruiker al lang gebruikt maakt van een bookmaker en daarom een 15 euro Free Bet krijgt.

Bij een Odd Boost wordt de huidige odd van een weddenschap met een bepaald percentage verhoogt. Als laatste krijgt een gebruiker bij een Stortingsbonus nog een bedrag op het account erbij. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een gebruiker 10 euro erbij krijgt als diegene 40 euro op het account stort. Dit maakt de Eredivisie voorspellingen ook spannender. 

In een tabel hebben wij de bonussen die bookmakers aanbieden weergegeven. Hierdoor weet jij precies welke bookmaker welke sport bonus aanbiedt. Deze sport bonussen zijn altijd up to date. Daarnaast mogen wij van Wedbureaus soms exclusieve bonussen weggeven!


Veelgestelde vragen over gokken op de Eredivisie

Wat zijn de populairste teams om op te wedden in de Eredivisie?

De populairste teams om op te wedden in de Conference League, zijn: AS Roma, AZ, Feyenoord, Stade Rennes. Aan dit toernooi doen niet de absolute top teams mee dus die worden niet in dit rijtje meegenomen.

Kan ik een bonus krijgen voor Eredivisie weddenschappen?

Als jij gebruik wil maken van een Conference League bonus, dien jij naar de website van Wedbureaus te gaan. Hier vind je een overzicht van alle beschikbare bonussen bij de verschillende bookmakers. Dit overzicht wordt automatisch bijgewerkt en is daarmee helemaal up to date.

Welke competities zijn nog meer heel populair om op te wedden?

Naast het wedden op de Eredivisie zijn er nog een aantal populaire competities om op te wedden, zoals: de Champions League, Europa League, Engelse Premier League, de Bundesliga en de La Liga.

>