Wedden op Europa League

In dit artikel gaan wij jou meer vertellen over de Europa League en hoe jij kan wedden op deze Europese competitie.

De Europa League is na de Champions League het grootste Europese voetbaltoernooi. In totaal nemen er 32 verschillende teams deel in de groepsfase en stromen er 8 teams later in uit de Champions League.

Welke teams deel mogen nemen aan dit prachtige toernooi hangt af van de landen coëfficiëntenlijst en de prestaties van de club. De huidige kampioen van de Europa League is Villareal. Zij wisten in de finale Manchester United na penalty's te verslaan en mochten zich de Europa League winnaar noemen.

Elk jaar is weer de vraag welke ploeg de beker naar huis mag nemen, het gaat hier vaak tussen de grote clubs. De laatste jaren doet Nederland het redelijk tot goed met als hoogtepunt de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United.

Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de Europa League, de geschiedenis van de competitie, meer over het Europa League wedden, wat de beste odds zijn, de beste bookmakers en nog veel meer! Dus start met lezen en het wedden kan beginnen!

Waarom wedden op de Europa League?

Waarom zou jij wedden op Europa League voetbal? Wij leggen aan de hand van een paar redenen uit waarom Europa League voorspellen zo leuk is!

Aan de Europa League nemen super veel teams deel, dit zorgt ervoor dat er enorm veel wedstrijden zijn en het aanbod van Europa League weddenschappen daarmee heel groot is. Er zijn altijd genoeg Europese wedstrijden om op te wedden.

Doordat er aan de Europa League ook wat minder elite clubs meedoen, is het altijd heel aantrekkelijk om de wedstrijden te kijken en er om op te wedden. Soms komen er hele grote uitslagen en som wint de underdog van de favoriet. Dat maakt het het zeker waard om op Europa League wedstrijden te wedden.

Hoe kun je wedden op de Europa League?

Het Europa League wedden is erg gemakkelijk en toegankelijk, wij leggen jou uit hoe je dit het best kan doen.

Als eerste dien je naar deze pagina van Wedbureaus te gaan, waar jij je dus al bevindt. Hier zie jij alle beschikbare bookmakers in Nederland waar jij onder andere kan wedden op de Europa League.

Bij elke online bookmaker is ook een kleine review geschreven; op deze manier kan jij de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken en kan jij de bookmaker kiezen die voor jou het fijnst voelt.Als je dit hebt gedaan moet je vervolgens een account aanmaken bij de desbetreffende bookmaker, dit is heel makkelijk en volgt zich allemaal vanzelf.

Als jij je eenmaal hebt aangemeld bij een bookmaker, kan jij geld storten op jouw account. Dit kan meestal via iDeal, Paypal, MasterCard; deze betaalmethodes gelden eigenlijk altijd en er zijn nog veel meer betaalopties! Als dit is gelukt kan het wedden op de Europa League eindelijk beginnen.

Verzin goed voor jezelf waar jij op wil wedden: ga je gokken op wie de Europa League gaat winnen of ga je wedden dat PSV door de knock-outfase komt? Alles is mogelijk.

Beste bookmakers voor wedden op de Europa League 

Wedbureaus.nl beschikt over een mooie lijst van legale online bookmakers waar je kunt wedden op Europa League wedstrijden. Al deze bookmakers beschikken over een Nederlandse vergunning, waardoor je zeker weet dat het een eerlijke en betrouwbare aanbieder is. Ook hebben wij al deze partijen beoordeeld met een uitgebreide review, welke je kunt vinden op de pagina bookmakers.

Hieronder zie je een overzicht van de beste bookmakers voor het wedden op de Europa League. De belangrijkste specificaties waarop ze beoordeeld zijn; de beste odds en de beste welkomstbonussen.

Alle legale bookmakers beschikken over Europa League weddenschappen. De beste 5 bookmakers hebben wij voor jou geselecteerd:

Welke Europa League weddenschappen zijn er?

Er zijn talloze verschillende Europa League weddenschappen waar jij geld op kan inzetten, wij willen de meest bekendste en populairste met jullie doornemen.

Wedden op wie de Europa League wint

Het inzetten op de verwachte winnaar van de Europa League is erg populair en levert altijd een hoge odd. Hoe langer je wacht met inzetten hoe lager de odd. Je doet er goed aan om al voor het toernooi te zeggen wie volgens jou de Europa League wint, op die manier kan je veel geld winnen.

Wedden op wie er wel/niet doorgaat

Het is ook mogelijk om te wedden op de groepsfase van de Europa League, zo kan je wedden op de twee teams die doorgaan naar de knock outfase/achtste finales en de twee teams die helaas niet doorgaan.

Wedden op individuele wedstrijden

Het is ook mogelijk om te wedden op wie de wedstrijd gaat winnen, in de Europa League worden enorm veel wedstrijden gespeeld en zijn er dus ook veel mogelijkheden om te wedden op Europa League wedstrijden. Je kan ook gokken op wie de wedstrijd juist verliest of dat het eindigt met een gelijke stand.

Wedden op de topscoorder van de Europa League

Elk seizoen wordt er in de Europa League veel gescoord, maar wie scoort het meeste? Jij kan je geld inzetten op wie jij denk dat de topscoorder wordt van de Europa League, ook hier staat meestal een hoge odd tegenover. Vaak is het zo dat de topscorer afkomstig is uit 1 van de grote clubs, zoals Borussia Dortmund.

Live wedden op de Europa League

Bij veel verschillende online bookmakers kan je live wedden op wedstrijden in de Europa League. Het live wedden is een handige tool om te gebruiken. Als je live gaat wedden, heb je namelijk al een indruk van het spelverloop en kan jij je keuzes baseren op de prestaties die jij opmerkt.

Je krijgt dus een duidelijk beeld van de wedstrijd. Het live wedden kan jouw wedkeuze positief beïnvloeden. Wij van Wedbureaus zouden zeggen: ga de uitdaging aan!

Wanneer is de Europa League loting?
Wanneer is de Europa League finale?

Tips en Strategieën om op de Europa league te wedden

Naast dat we alle bets hebben benoemd, willen wij jullie ook graag helpen om deze Europa League weddenschappen te laten voltooien. Daarom geven wij jullie nog wat tips en tricks mee om het wedden op de Europa League net iets gemakkelijker te maken en de kans groter wordt dat jij eventueel winst behaald uit een weddenschap op de competitie.

Het is heel belangrijk om kennis op te doen van de Europa League, om te winnen geven wij jou nog wat extra advies. Neem dit goed door voordat jij een Europa League weddenschap afsluit:

Huidige vorm

Kijk goed naar de huidige vorm van de deelnemende teams, heeft de club de afgelopen wedstrijden veel gewonnen en wat hebben zij kunnen laten zien in de gewonnen wedstrijden.

Vergelijk dit ook goed met de tegenstander van de club waar jij je geld op wil zetten, hoeveel wedstrijden hebben zij gewonnen en zijn zij op dreef?

Selectie nieuws

Kijk goed naar de selectie van de clubs. Let goed op of er spelers een rode kaart hebben en daarmee geschorst zijn, of dat er spelers geblesseerd zijn.

Kijk daarentegen juist ook of er weer (belangrijke) spelers terug zijn van schorsingen en/of blessures. Al met al, is het beste team opgesteld? Komt het team ten goede?

Speelschema

Kijk goed naar het speelschema van de clubs, wil jij bijvoorbeeld op PSV inzetten dat zijn doorgaan naar de knock outfase dan doe je er goed aan om te kijken met wie zij allemaal in de groepsfase zitten.

Vergelijk de odds van verschillende bookmakers

[Oddspedia Widget]

Europa League bonussen

Als jij als (nieuwe) speler gebruik wil maken van Europa League bonussen, dien je naar de website van Wedbureaus te gaan. Hier is een overzicht te vinden van alle actuele bonussen bij de verschillende bookmakers. Het overzicht wordt automatisch bijgewerkt en hierdoor is alle informatie op deze webpagina up to date.


Europa League geschiedenis

Iedere voetballiefhebber kent de Europa League wel, maar wat is de geschiedenis van dit toernooi?

Voorheen heette de Europa League de UEFA Cup. Dit toernooi werd door de organisatie van de UEFA geïntroduceerd in het seizoen 1971/1972. Het toernooi verving het 'Jaarbeursstedenbeker' toernooi die tot toen 13x was georganiseerd.

Het Jaarbeursstedenbeker toernooi was ontstaan naar een idee van Ernst Thommen, Ottorino Barrasi en Sir Stanley Rous. Het idee van het drietal was het organiseren van een toernooi met representatieve ploegen uit verschillende steden in Europa die met regelmaat handelsbeurzen organiseerde.
Het toernooi werd twee weken na de Europacup 1 opgericht, op 18 april. 1955. Nadat de UEFA de organisatie in 1971 zelf in handen nam werd de link met de handelsbeurzen tussen de diverse steden verbroken.

In plaats van de UEFA Cup werd vroeger in de volksmond ook nog wel eens de benaming 'Europacup III' gebruikt, de Europacup I was voor de landskampioenen en de Europacup II was voor de bekerwinnaars. Nadat de Europacup II in 1999 werd opgeheven speelden de bekerwinnaars voortaan mee in de UEFA Cup. In het seizoen 2009/2010 werd de UEFA Cup vervangen door de UEFA Europa League. Ook werd toen de UEFA Intertoto Cup in deze competitie geïntegreerd.


Veelgestelde vragen over gokken op de Europa League

Wat zijn de populairste teams om op te wedden in de Europa League?

De populairste teams van de Europa League om op te wedden zijn toch wel de grote clubs, deze ploegen maken immers het meest kans op de eindzege. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Villareal, Sevilla, Manchester United, Olympique Lyon en Borussia Dortmund.

Kan ik een bonus krijgen voor Europa League weddenschappen?

Als jij als (nieuwe) speler gebruik wil maken van Europa League bonussen, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier is een overzicht te vinden van alle actuele bonussen bij de veschillende bookmakers. Het overzicht wordt automatisch bijgewerkt en hierdoor is alle informatie op deze webpagina up to date.

Welke competities zijn nog meer heel populair om op te wedden?

Naast het wedden op de Europa League zijn er nog een aantal super populaire competities om op te wedden, zoals: de Champions League, Conference League, Engelse Premier League, de Bundesliga, de La Liga en de Serie A.

>