Wedden op Tour de France

Ben jij een echte wielrenner fan en kijk jij alle wielerronde edities? Dan is dit artikel over het wedden op de Tour de France perfect voor jou. In dit artikel leggen wij namelijk uit waarom het interessant is om op de Tour de France te wedden.

Daarnaast vertellen wij je alles over de verschillende wedopties die er bij de Tour de France zijn. Als laatste geven wij nog enkele tips en strategieën. Benieuwd? lees dan gauw verder!

Goed om te weten: Betcity biedt €50 aan nieuwe spelers die denken de Tour goed te kunnen voorspellen. Klik hier om de gratis bonus te claimen en dit wielerevenement nog leuker maakt om te kijken!

Waarom wedden op de Tour de France

Wat maakt het wedden op de Tour de France eigenlijk interessant? Het is een goede vraag die wij regelmatig voorbij hebben zien komen. Er zijn meerdere redenen die het gokken op de Tour de France erg interessant maken, maar welke zijn dat dan?

De Tour de France wordt gereden in verschillende etappes, denk hierbij aan vlakke etappe, heuveletappes, bergetappes en tijdritten. In totaal zijn er 21 verschillende etappes. Deze etappes worden wereldwijd door gemiddeld 20 miljoen kijkers bekeken. De Tour de France is hiermee de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Genoeg redenen dus voor online bookmakers om interessante weddenschappen aan te bieden. Bij de wielersport zijn er vaak favoriete, maar omdat de Tour de France zo uitputtend is blijft het altijd spannend wie de uiteindelijke winnaar wordt. Er kunnen namelijk verschillende dingen gebeuren in de 21 dagen durende race, denk aan blessures, valpartijen of andere ongewenste factoren.

Dit zorgt er voor dat er vaak hoge quoteringen worden aangeboden. Ook worden er dankzij de 21 etappes veel verschillende weddenschappen aangeboden. Daarnaast heeft elke wielrenner een andere specialiteit qua etappe. Dit maakt het voorspellen van de winnaar een stuk makkelijker.

Hoe kun je wedden op Tour de France?

Maar hoe kun je dan gokken op de Tour de France? Voor jij je eerste bet kan plaatsen is het belangrijk om je te registreren bij een specifieke bookmaker. Er zijn veel verschillende bookmakers die gokken op de Ronde van Frankrijk mogelijk maken. Enkele aanbevolen (top 3) bookmakers hebben we hieronder opgesteld:

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder het registratieproces in een kort stappenplan verwerkt. Dit werkt bij de verschillende bookmakers vaak op dezelfde manier. Na het doorlopen van dit stappenplan ben jij klaar om je eerste bet te maken.

 • Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.
 • Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer e mail/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijt raakt.)
 • Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.
 • Zoek de Tour de France weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn bij het wedden op Tour de France)

Een laatste tip is om gebruik te maken van bonussen die bookmakers aanbieden. Verderop in dit artikel hebben wij de beste bonussen van dit moment geselecteerd in een handig overzicht. Maak hier gebruik van want ze zijn volledig gratis!

Welke Tour de France weddenschappen zijn er?

Online bookmakers bieden verschillende weddenschappen op het gebied van wedden op wielrennen aan. Zo kan er gewed worden op een etappewinnaar maar ook op de winnaar van de volledige Tour de France. Daarnaast is er ook de live wedden optie waarbij je tijdens een etappe kunt wedden op jouw favoriete wielrenner. Hieronder bespreken wij de meest gespeelde wedopties.

Wedden op wie er kampioen wordt in de Tour de France

Zoals gezegd is het mogelijk om te wedden op de wielrenner waarvan jij denkt dat hij kampioen wordt. Dit kan zowel voordat  de Tour de France begint als tijdens de Tour de France.

De quoteringen zijn uiteraard wel hoger als je voor de aanvang van de Tour de France al inzet op jouw favoriet.

Wedden op de etappewinnaar

Naar het wedden op de winnaar van de volledige Tour de France is het dus ook mogelijk om te gokken op de winnaar van een etappe. Dit kan erg interessant zijn omdat er verschillende soorten etappes gereden worden. Elke wielrenner heeft daarbij zijn voorkeuren.

Denk jij dat jij weet wie het beste is tijdens de vijfde etappe? Dan kun je op deze wielrenner inzetten.

Live Wedden

Zoals eerder benoemd is het ook mogelijk om live te gokken op de Tour de France. Wedden kan dan tijdens een tijdrit waardoor jij de gehele tijd je strategie aan kunt passen.

Bij het live inzetten veranderen de actuele quoteringen constant wat erg gunstig kan zijn. Daarnaast kun je een voordeel halen uit z'n live weddenschap omdat er valpartijen kunnen ontstaan of blessures opgelopen kunnen worden.

Voorsprong van de winnaar

Een laatste veel gespeelde wedoptie is het gokken op de voorsprong van de winnaar. Bij iedere etappe is het mogelijk om geld in te zetten op de afstand tussen de winnaar van de etappe en de nummer 2.

Voordat de etappe van de Tour de France start kun je hier je geld op inzetten. Je gokt hierbij op de hoeveelheid seconde of minuten tussen de winnaar en de nummer 2.

Beste bookmaker om op Tour de France wedstrijden te wedden?

Er zijn meerdere online bookmakers die het gokken op de Tour de France mogelijk maken. In dit artikel hebben wij een handig overzicht gemaakt met de beste bookmakers van dit moment. Ondere andere bij Bwin kun je veel verschillende Tour de France weddenschappen vinden.

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste bookmaker. Zo bieden zij verschillende handige bonussen aan waar jij gebruik van kan maken. Ook hebben alle bookmakers vaak een verschillend aanbod aan wedopties. Bij sommige kun je online wedden op de gele trui winnaar en bij andere kan je weer alleen wedden voordat de tour start.

Bekijk dus vooraf goed of de door jou gekozen bookmaker ook over de juiste wedopties en handige bonussen. Op onze website kun je gemakkelijk de beste bookies met elkaar vergelijken.

Tips en Strategieën om op Tour de France te wedden

Al overtuigd om te gaan wedden op de Ronde van Frankrijk? Dan willen wij jou graag ook nog wat tips meegeven. Je kunt je kans om te winnen namelijk aanzienlijk vergroten door enkele simpele tips en strategieën. Het zijn eigenlijk vrij simpele tips maar ze worden eigenlijk nog te vaak vergeten.

Allereerst is het handig om je in te lezen in de statistieken van de vorige editie, de Ronde van Frankrijk 2021. Elke wielrenner heeft namelijk een soort etappe waar hij goed in is en etappe waarin hij minder goed is. Het is dus zonde om geld in te zetten op renners die niet gespecialiseerd zijn in een bepaalde etappe.

Daarnaast is het handig om te kijken naar het algemeen klassement en de wielrenner met de gele trui. Deze statistieken zeggen namelijk veel over hoe in vorm de wielrenners zijn.

Daarnaast kan het ook interessant zijn om te wachten tot de laatste etappe. In deze etappe wordt de eindstand namelijk beslist maar dit kan soms nog erg spannend zijn met als gevolg een hoge quotering.

Tour de France bonussen

Bij het gokken op de Ronde van Frankrijk bieden bookmakers vaak interessante bonussen aan op jou naar hun platform te lokken. Veel aangeboden bonussen zijn hierbij de free bet, no deposit bet en risk free bet. Deze bonussen zijn gratis, maak hier dus gebruik van!

Bij de free bet bonus ontvang je van de bookmaker een bedrag als je je eerste weddenschap plaatst. De no deposit bet is een bonus waarbij je een bedrag ontvangt zonder dat je eerst een weddenschap hoeft af te sluiten. Ook is er de risk free bet waarbij jij de eerste keer je inleg terug krijgt als je de weddenschap verliest.

Om het overzichtelijker te maken hebben wij een tabel gemaakt waarin alle Tour de France bonussen van verschillende bookmakers op een rijtje zijn gezet. Z'n bonus is geheel gratis. Daarnaast mogen wij soms exclusieve bonussen aanbieden voor verschillende sportweddenschappen.


Tour de France geschiedenis

De Tour de France is een meerdaagse wielerwedstrijd dat is ontstaan in 1902. Naast de Tour de France zijn er nog 2 grote wielerrondes namelijk Ronde van Spanje (Vuelta a España) en de Ronde van Italië (Giro d'italia). Momenteel is de Tour de France de grootste wielerwedstrijd van de wereld.

In de Tour de France 2021 deden 108 wielrenners mee verdeeld over 23 teams. De uiteindelijke winnaar van de 108e editie was Tadej Pogacar welke ook de Ronde van Frankrijk 2020 had gewonnen. Maar wat zijn de beste wielrenners van de afgelopen jaren? Hieronder hebben wij een handig overzicht opgezet me de beste presterende wielrenners.

Meest succesvolle Tour de France wielrenner (afgelopen 20 jaar)

 • Chris Froome - 4 keer kampioen (2013, 2015, 2016, 2017)

 • Tadej Pogacar - 2 keer kampioen (2020, 2021)

 • Alberto Contador - 2 keer kampioen (2007, 2009)

Meest succesvolle Tour de France wielrenner (ooit)

 • Jacques Anquetil - 5 keer kampioen (1957, 1961, 1962, 1963, 1964)

 • Eddy Merckx - 5 keer kampioen (1969, 1970, 1971, 1972, 1974)

 • Bernard Hinault - 5 keer kampioen (1978, 1979, 1981, 1982, 1985)

 • Miguel Indurain - 5 keer kampioen (1991, 1992, 1993, 1994, 1995)


Veelgestelde vragen over gokken op Tour de France

Wat zijn de populairste teams om op te wedden op Tour de France?

Er zijn altijd favoriete ploegen als het gaat om de Ronde van Frankrijk. De teams die het bij de vorige etappe goed gedaan hebben zijn Bahrain Victorious, EF Education - Nippo , Jumbo Visma en INEOS Grenadiers. Zij deden het het beste in het ploegenklassement.

Welke Tour de France wielrenners zijn het meest populair?

Er zijn ook altijd favoriete wielrenners bij de Tour de France. Uit de vorige etappe is Tadej Pogacar duidelijk als grootste favoriet naar voren gekomen, hij behaalde uiteindelijk ook de meeste punten. Andere kansmakers zijn Primoz Roglic, Richard Carapaz en Geraint Thomas.

Kan ik een bonus krijgen voor Tour de France weddenschappen?

Er zijn meerdere online bookmakers doe bonussen aanbieden bij het gokken op de Tour de France. De meest voorkomende bonussen zijn de free bet, no deposit bet en risk free bet. In dit artikel hebben wij een handig overzicht gecreëerd met de beste bonussen van dit moment.

Welke andere competities dan Tour de France zijn goed om op te wedden?

Naast de Tour de France zijn er ook nog andere grote wielerkampioenschappen. Zo is er de Italiaanse Giro d'italia en Spaanse Vuelta a España. Ook deze grote ronde zijn wereldwijd bekend en trekken veel publiek aan.

>