Hoe werkt een Under/Over weddenschap?

Ben jij een beginnende of ervaren gokker? Dan heb je de term under/over weddenschappen vast wel eens voorbij horen komen. Het under/over wedden wordt steeds populairder. In dit artikel vertellen wij jou alles wat je moet weten over de under/over weddenschappen. Hierbij gaan wij dieper in op wat under/over betten inhoudt en geven wij een concreet voorbeeld.

Hoe werken Under/Over weddenschappen?

Eigenlijk is de betekenis van under/over gokken heel erg makkelijk. Het gaat namelijk over het totaal aantal doelpunten/scores gemaakt in één wedstrijd. Hierbij zet je voorafgaand aan de wedstrijd in op het totaal aantal gemaakte doelpunten. Als gokker selecteer je vooraf aan de wedstrijd of het totaal aantal punten boven of onder het ingestelde totaal zal zijn.

Wat zijn Under/Over weddenschappen

Bij het under/over gokken wordt er dus gekeken naar het totaal aantal doelpunten, punten of pogingen in één wedstrijd. Hierbij maakt het niet uit welk team de doelpunten maakt, het gaat namelijk om het totaal aantal doelpunten van beide partijen. Hierdoor blijven de wedstrijden tot op de laatste minuut spannend.

Wanneer je inzet op een over 2.5 goals weddenschap win jij wanneer er 3+ doelpunten gescoord worden. Bij een inzet op een under 2.5 goals weddenschap win jij wanneer er minder dan 3 punten gescoord worden. Dit vergroot de kansen omdat er hier niet op een winnaar of verliezer ingezet hoeft te worden.

Naast dat er op het totaal aantal doelpunten in een wedstrijd gewed kan worden, kan er ook op één van de twee ploegen gewed worden. Zo is het mogelijk om bij een wedstrijd in te zetten op een under/over van een ploeg. Neem als voorbeeld een interland tussen Nederland en Duitsland. Wanneer er ingezet wordt op een under 2.5 voor Nederland, wordt er gewonnen wanneer Nederland maximaal 2 keer scoort in de wedstrijd ongeacht wat Duitsland doet.

Waarom zijn Under/Over weddenschappen zo populair

De under/over weddenschappen zijn erg populair. Dit komt voornamelijk omdat deze manier van gokken erg simpel is. Je hoeft namelijk niet heel veel verstand van de wedstrijden te hebben om te kunnen gokken op een goal-/puntentotaal. Wel is het handig om vooraf onderzoek te doen naar factoren zoals de geschiedenis van wedstrijden, blessures en standen.

Naast voetbal zijn er nog tal van andere wedstrijdvormen waarbij over/under weddenschappen plaatsvinden. Zo worden er bijvoorbeeld bij basketbal en NFL veel meer goals gemaakt. Hierdoor wordt er een grote groep gokkers aangesproken omdat er bij zowel elke sport, under/over weddenschappen gedaan kunnen worden.

Voorbeeld under/over weddenschap

Om de bovenstaande uitleg nog wat duidelijker te maken hebben wij hier een concreet voorbeeld uitgewerkt zodat jij precies weet wat under/over betting inhoudt.

Als voorbeeld nemen wij een Eredivisie wedstrijd tussen Ajax en PSV. Wij verwachten dat er in deze wedstrijd minimaal 3 keer gescoord gaat worden. Hierbij zetten wij in op over 2.5 goals omdat er geen halve doelpunten bestaan. Dit houdt in dat wij winnen wanneer er minimaal 3 keer gescoord wordt.


Na 45 minuten gespeeld te hebben staat het al 1-1. Dit houdt in dat er de kans groot is dat er in de tweede helft nog minimaal 1 doelpunt gemaakt gaat worden. Voor ons is dat voordelig omdat wij ingezet hebben op over 2.5 goals.


Als wij ingezet hadden op under 2.5 goals was het voor ons nog spannender geweest omdat er dan niet meer gescoord mag worden. Bij under 2.5 gok je namelijk op een maximaal van 2 doelpunten in de gehele wedstrijd. Echter is de wedstrijd nog niet gespeeld.


De tweede helft verstrijkt langzaam en het wordt steeds spannender omdat de stand nog steeds 1-1 is. Gelukkig voor ons schiet de spits van Ajax 5 minuten voor het eindsignaal de bal in de korte hoek en eindigt de wedstrijd met een 2-1 eindstand. Dit houdt in dat wij onze over 2.5 weddenschap gewonnen hebben.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>