• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Dirk van Duijvenbode in 2022?

Wat is het vermogen van Dirk van Duijvenbode in 2022?

Dirk van Duivenbode is een aanstormen dartstalent in Nederland. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld behoort hij tot beste Nederlandse dartspelers en dat begint zich langzaam uit te betalen. Dankzij zijn sponsor en zijn onmiskenbare talent is hij bijzonder succesvol en heeft hij inmiddels een leuk vermogen opgebouwd.

Je kan je dus afvragen hoeveel geld heeft Dirk van Duijvenbode, maar veel belangrijker is het vermogen hoe hij het heeft verdiend.

Wat is het vermogen van Dirk van Duijvenbode?

Dirk van Duijvenbode is in feite pas recent tot de top gaan behoren van de dartsport. Dat betekent ook dat hij wat betreft zijn verdiensten nog een lange weg te gaan heeft.  Desondanks heeft hij in de afgelopen twee jaar 236.750 Engelse Ponden gewonnen met het darten.


Voor iemand die een paar jaar geleden nog redelijk onbekende toernooi moest gooien is dat een behoorlijke vooruitgang. Gezien zijn ontwikkelingen in de laatste jaren is het te verwachten dat hij veel meer toernooien zal gaan winnen en dus zal het vermogen Dirk van Duijvenbode alleen maar toenemen.

Betcity

?Ontdek de Odds Boost bij BetCity?
BetCity heeft een speciale actie voor het WK Darts. Maak een account aan, stort €20 en claim je Odds Boost van 50.00x!

De bonus geldt alleen voor nieuwe spelers. 
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Wat verdient Dirk van Duivenbode per maand?

Dirk van Duivenbode maakte zijn echte entree in het profcircuit in 2016. Hij speelde toen voor het eerst op het PDC World Championship waarbij hij het in de eerste ronde aflegde tegen Raymond van Barneveld. Sindsdien is hij alleen maar beter gaan gooien en ging hij ook meer verdienen.

Op basis van zijn totale inkomsten uit de PDC toernooien van de afgelopen twee jaar, kunnen we in ieder geval stellen dat hij € 11.566,- per maand verdient. Voor de goede orde, dat is enkel het prijzengeld.

Het inkomen Dirk van Duijvenbode bestaat uit meer componenten. Zijn overige verdiensten uit bijvoorbeeld demonstraties en sponsordeals zijn niet meegerekend. Al met al is het Dirk van Duijvenbode salaris allesbehalve slecht.

Waar verdient Dirk van Duivenbode geld mee?

Vanzelfsprekend is het prijzengeld wat Dirk verdient het belangrijkste component, maar het is niet het enige wat geld oplevert. Naast zijn verdiensten op de verschillende toernooien heeft Dirk ook zijn eigen merchandise.

Denk hierbij aan dartpijlen en dartshirts. Net als veel andere dartspelers is ook Dirk van Duijvenbode te boeken voor een dartsclinic. Op die manier wordt het Dirk van Duijvenbode salaris zonder meer indrukwekkend.

Salaris Dirk van Duijvenbode

Het is altijd erg lastig om het salaris van een dartspeler uit te rekenen en bij Dirk van Duijvenbode is dat niet anders. Aan de ene kant vormt het prijzengeld een belangrijk component, maar andere zaken zoals de verkoop van merchandise, zijn demonstraties en de inkomsten uit de diverse sponsordeals zijn minstens zo belangrijk.

Op basis van zijn verdiensten in de afgelopen twee jaar, schatten we zijn salaris in op een bedrag van € 11.566,-. Het werkelijke salaris Dirk van Duijvenbode zal ongetwijfeld een stuk hoger liggen.

Extra bonussen

Dat je als getalenteerde dartspeler een goed belegde boterham kan verdienen zal je niet onbekend in de oren klinken. Vooral een goede prestatie tijdens een van de vele grote PDC-toernooien kan het vermogen een flinke boost geven.

Een belangrijk voordeel is dat je als deelnemer aan het PDC World Championship verzekerd bent van minimaal 4.500 Engelse Ponden als startgeld. Dat prijzengeld wordt uiteraard meer naar mate je beter presteert.

Zo kan Dirk van Duijvenbode een bedrag van € 586.310,57 laten bijschrijven als hij wereldkampioen wordt. Mocht hij tijdens het wereldkampioenschap ook nog een 9-darter produceren, dan komt er nog eens 45.000 Britse Ponden, zo’n 52.756,42 bij. Met andere woorden, goede prestaties zorgen ervoor dat het Dirk van Duijvenbode vermogen zal toenemen.

Sponsordeals

Professionele sporters kunnen hun sport vaak niet op het gewenste niveau beoefenen zonder een of meerdere sponsors. Voor professionele dartspelers als Dirk van Duijvenbode is dat niet anders. In het begin van zijn carrière werd hij nog gesponsord door zijn werkgever, een aubergineproducent.

Dit verklaart ook direct zijn bijnaam ‘aubergine’ en de herkenbare paarse kleur. Inmiddels heeft Dirk ook een sponsorcontract met Nederlandse dartsmerk Bulls. Door deze laatste samenwerking heeft hij nu ook zijn eigen dartsets die gretig aftrek vinden. Wat de exacte waarde is van het sponsorcontract met Bulls is onbekend, maar het Dirk van Duijvenbode vermogen zal naar verwachting door deze sponsordeals toenemen.

Dirk van Duijvenbode merchandise

Met een grotere naamsbekendheid komt ook de vraag naar merchandise. Ook in het geval van Dirk van Duijvenbode is hier aan gedacht. Dankzij de sponsoring door Bull’s NL heeft ook Dirk nu zijn eigen set darts op de markt gebracht. Op die manier kan elke dartsliefhebber met dezelfde darts gooien. 


Naast de dartsets, zijn er ook dartflights, flights en andere accessoires te koop met de afbeelding en naam van Dirk. Dankzij de verkoop van dit soort artikelen wordt het vermogen van de 29-jarige dartspeler behoorlijk aangevuld. Voorlopig zal Dirk er financieel alleen maar op vooruit gaan. Kortom, het vermogen Dirk van Duijvenbode kan nog steeds toenemen.
Betcity

?Ontdek de Odds Boost bij BetCity?
BetCity heeft een speciale actie voor het WK Darts. Maak een account aan, stort €20 en claim je Odds Boost van 50.00x!

De bonus geldt alleen voor nieuwe spelers. 
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>