• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Jos Verstappen in 2022?

Wat is het vermogen van Jos Verstappen in 2022?

Jos Verstappen is oud F1- en A1-coureur en staat tegenwoordig beter bekend als de vader van Max Verstappen. Hij was actief in de racesport van 1994 tot 2005, met als hoogtepunt de derde plek op de Gran Prix van Hongarije in 1994. Memorabel was ook de Jos Verstappen brand, waarbij zijn voertuig in de brand vloog tijdens de Gran Prix van Hockenheim. Gelukkig bracht Jos het er zonder lichamelijke schade vanaf.

Inmiddels is Jos Verstappen nauw betrokken bij het succes van Max. Maar wat hebben zijn succesvolle jaren hem opgeleverd? Wat is Jos Verstappen vermogen en wat is zijn huidige salaris? Hier lees je erover.

Wat is het vermogen van Jos Verstappen?

De hoogte van het vermogen Jos Verstappen is niet helemaal duidelijk. Zijn zoon Max werd al opgenomen in de Quote 500, maar van Jos is momenteel bekend dat hij een woning van 1 miljoen euro bezit in het Belgische Maaseik. 


Zijn laatst bekende Jos Verstappen vermogen dateert uit het jaar 2010, waarin hij volgens de Quote 6 miljoen euro in vermogen had. Naar verwachting ligt dit vermogen in 2021 een stuk hoger, maar Jos Verstappen's geschatte vermogen van 2021 is niet bekend.

Wat verdient Jos Verstappen per maand?

Net zoals bij het vermogen, zijn er geen bedragen bekend van hoeveel Jos Verstappen per maand verdient. Hij werkt momenteel als coach van Thierry Vermeulen die in de Porsche Carrera Cup Benelux rijdt. Ook is hij achter de schermen betrokken bij zijn zoon Max. Hij verdient dus maandelijks geld, maar hoeveel precies is onbekend.

Waar verdient Jos Verstappen geld mee?

Jos Verstappen werkt als coach en daar verdient hij zijn geld mee. Het is onbekend of Jos ook nog andere inkomstenbronnen heeft.

Salaris Jos Verstappen

Er bestaat geen informatie over de salarissen van zogenoemde race-coaches. Omdat Jos Verstappen deels verantwoordelijk is voor het succes van zijn zoon, zal hij geen bijstandsloon ontvangen. Het is te verwachten dat Jos goed kan leven van zijn Salaris. Wanneer dit niet zo was zou zijn dure woning al lang in de verkoop staan.

Jos Verstappen en Max Verstappen 

Jos zijn zoon Max rijdt voor Redbull Racing. Het toppunt van zijn carrière tot nu toe vond plaats in 2021 toen hij wereldkampioen werd tijdens de Gran Prix van Abu Dhabi. Max verdient als F1 coureur een aardig bedrag aan inkomsten. Zijn succes is niet komen aanwaaien, hij heeft er hard voor gewerkt en kan er nu de vruchten van plukken.

Het totale geschatte vermogen van de zoon van Jos is 65 miljoen euro. Dit is een flinke som met geld, maar Max komt nog niet in de buurt van zijn grote concurrent Lewis Hamilton. Hamilton heeft naar verluid een vermogen van 260 miljoen dollars. Daarbij moet wel gezegd worden dat Hamilton een stuk ouder is dan Max en dus langer de tijd heeft gehad om dit bij elkaar te krijgen. Het vermogen van Max Verstappen is waarschijnlijk wel een stuk hoger dan van zijn vader Jos.

Het jaarlijkse inkomen van Max Verstappen wordt geschat op 25 miljoen euro. Dit komt maandelijks neer op een bedrag van ruim 2 miljoen euro. Naast zijn vaste inkomen kan hij ook nog bonussen verdienen. Eén zege zou hem 1 miljoen euro opleveren, dus afgelopen seizoen heeft hij vast goede zaken gedaan.

Het bedrag dat Max jaarlijks extra verdient door bonussen en sponsoren is ruim 40 miljoen dollars. Omdat hij in 2021 het wereldkampioenschap won kreeg hij daarvoor nog eens 10 miljoen euro extra aan bonussen van Redbull Racing.

Max Verstappen heeft het nu dus naar verwachting al beter voor elkaar dan zijn vader. We weten niet of en welke bijdrage Max geeft aan zijn vader Jos voor al zijn hulp.

Sponsordeals

Het is onbekend of Jos Verstappen ook geld verdient met sponsordeals. Op zijn Instagram wijst niets erop dat hij hier geld mee verdient, want via dit platform zijn geen samenwerkingen geplaatst door Jos. Het zou dus zo kunnen zijn dat hij wel sponsoren heeft, maar dat dit niet bekend is bij het grote publiek.

Ondanks dat Jos waarschijnlijk niet arm is, is er weinig bekend over zijn vermogen, salaris en inkomsten. Daarom kan er niet een duidelijk antwoord gegeven worden op de vraag wat het vermogen van Jos Verstappen is.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>