• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Lewis Hamilton in 2022?

Wat is het vermogen van Lewis Hamilton in 2022?

Lewis Hamilton is één van de meest succesvolle formule 1-rijders aller tijden. Hamilton heeft het record van zowel het meeste aantal f1-zeges als het meeste aantal pole-positions.

In onderstaand artikel kom je te weten welke verdiensten er horen bij dit enorme succes. Wat is bijvoorbeeld het vermogen van Lewis Hamilton? Wat verdient hij? In dit artikel ga je antwoord krijgen op al deze vragen.

Wat is het Vermogen van Lewis Hamilton?

Hoeveel geld heeft Lewis Hamilton? Volgens Forbes, dat jaarlijks een lijst maakt van de 100 rijkste sporters ter wereld, wordt het vermogen Lewis Hamilton geschat op 253 miljoen euro. Hiermee is hij de rijkste actieve sporter van het Verenigd Koninkrijk.

Lewis Hamilton vermogen: Naast zijn inkomen van de races, verdient Lewis Hamilton ook veel geld met activiteiten buiten de sport. Als je alle inkomsten samen rekent, komt Lewis Hamilton uit op een totaal van 72.5 miljoen euro per jaar.

Wat verdient Lewis Hamilton per maand?

Lewis Hamilton verdient in totaal een slordige 6 miljoen euro per maand. Dit is inclusief salaris, sponsordeals en bonussen.

Waar verdient Lewis Hamilton geld mee?

Een wereldberoemde topsporter als Lewis Hamilton verdient niet enkel geld met zijn sport, maar ook met verschillende activiteiten daarbuiten. Naast zijn vaste salaris bij Mercedes, verdient Hamilton ook bonussen voor gewonnen races en wereldtitels. Ook sponsordeals met bekende merken en merchandise brengen heel wat extra inkomsten met zich mee.

Hieronder zetten we al deze inkomsten even op een rijtje.

Salaris Lewis Hamilton

Eerder in dit artikel vermeldde wij reeds dat Lewis Hamilton ongeveer 45 miljoen euro per maand verdient bij Mercedes. Dat komt neer op 3.75 miljoen euro per maand. Deze bedragen zijn enkel het vaste salaris dat hij krijgt, bonussen en sponsordeals en dergelijke zijn hier nog niet bijgerekend.
(Lewis Hamilton vermogen: 253 miljoen euro)

Bonussen Formule 1

Naast zijn vaste salaris krijgt de Brit ook extra bonussen voor zijn vele overwinningen. In het seizoen van 2021 krijgt Hamilton naar verluid 6 miljoen euro aan bonussen voor de Grote Prijzen die hij wint. Indien hij dit jaar zijn achtste wereldtitel behaald komt er ongetwijfeld nog een extra bonus bij.

De Formule 1 betaalt zelf geen bonussen aan de coureur die het wereldkampioenschap weet binnen te halen. Wel krijgt het team dat de constructeurstitel binnenhaalt een bonus tussen de 47 en 55.5 miljoen euro. Het is vanzelfsprekend dat een deel van dit prijzengeld naar de rijders vloeit.

Toen Hamilton in het seizoen 2020 elf races en het wereldkampioenschap won, kreeg hij hiervoor in totaal een bedrag rond de 66 miljoen euro.

Sponsordeals

Deals met bekende merken zorgen voor topsporters voor heel wat extra inkomsten. Wanneer ze een kledingstuk of gadget opvallend in beeld promoten of zichtbaar maken, worden ze hier goed voor betaald. Ook sociale media speelt hierbij een zeer grote rol. Zo krijgt Lewis Hamilton per gesponsorde Instagram-post een bedrag van 47.500 euro. Dit komt doordat hij met zijn 17 miljoen volgers een gigantisch breed publiek bereikt.

44.000 euro om een foto te posten is al een duizelingwekkend bedrag, maar is nog een peulschil vergeleken met de topvoetballer Cristiano Ronaldo. De Portugees verdient maar liefst 713.500 euro met één simpele Instagram-post.

Volgens gegevens uit 2020, verdient Lewis Hamilton per jaar tussen de 7 en 12 miljoen euro aan verschillende sponsordeals. De bekendste merken waar Hamilton door gesponsord wordt zijn Tommy Hilfiger, Monster Energy, Puma, Petronas en natuurlijk ook Mercedes-Benz.

In samenwerking met Tommy Hilfiger heeft Lewis Hamilton ondertussen ook zijn eigen kledinglijn uitgebracht, genaamd TommyXLewis.

Lewis Hamilton merchandise

Als één van de beste en bekendste sporters ter wereld met fans van over heel de wereld kan zijn eigen merchandise natuurlijk niet ontbreken. Via verschillende webshops kan je ongelofelijk veel kledij en accessoires terugvinden van Lewis Hamilton en het Mercedes-team.

Om af te ronden zetten we nog even de cijfers op een rijtje:
- Vermogen Lewis Hamilton: 140 miljoen euro
- Inkomen Lewis Hamilton (per jaar): 72.5 miljoen euro
- Inkomen Lewis Hamilton (per maand): 6 miljoen euro
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>