• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Lionel Messi in 2022?

Wat is het vermogen van Lionel Messi in 2022?

Lionel Messi is een vermogende en van oorsprong Argentijnse voetballer. Dit is geen verassing omdat hij voor elke club door zijn talent een grote aanwinst is. Hij is inmiddels al zes keer uitgeroepen tot beste wereldspeler.

Het vermogen van Messi is groot, maar hoe heeft hij dit verkregen? En wat is het vermogen van Messi precies? In dit artikel lees je hier meer over. 

Wat is het Vermogen van Lionel Messi?

Het geschat vermogen Messi is 400 tot 750 miljoen euro. Deze bedragen hebben betrekking op het vermogen van Messi  in 2022. Dit is een immens bedrag. De uiteenlopende bedragen van geschat vermogen Messi zijn het gevolg van dat websites verschillende schattingen melden, maar alles tussen 400 en 750 miljoen is natuurlijk een hoog bedrag. Het vermogen Messi 2022 ligt naar verwachting tussen deze twee getallen en zijn vermogen zal naar verwachting de komende jaren verder groeien. Messi vermogen wordt dus nog groter.

Wat verdient Lionel Messi per maand?

Wat verdient Messi per maand? Dit is natuurlijk een vraag waar heel veel voetbal liefhebbers nieuwsgierig naar zijn.

Het bedrag dat Messi in 2021 per maand verdiende wordt geschat op 3 tot 10.5 miljoen euro. Per jaar komt dit neer op een bedrag van 27 tot 126 miljoen euro. Naar verwachting zal hij in 2022 ongeveer hetzelfde bedrag binnen harken. 

Over dit bedrag verschillen dus wederom de meningen, want websites verschillen nogal in schattingen. Het kan zo zijn dat bepaalde websites alleen zijn voetbalinkomsten meerekenen en dat dit zorgt voor verschillen.

Waar verdient Messi geld mee?

Door zijn beroep als voetballer verdient Messi hier hoofdzakelijk zijn geld mee. Zijn voetbalinkomsten worden verdeeld in salaris en bonussen. Ook verdient Messi zijn geld met sponsordeals en met zijn eigen merchandise. Hier vind je de exacte bedragen.

Salaris Messi

Het voetbalsalaris van Messi bij zijn club Paris Saint-Germain (PSG) wordt door meerdere Franse kranten geschat tussen de 36 en 42 miljoen euro per jaar. Dit komt dus per maand neer op een bedrag van 3 tot 3.5 miljoen euro. Het vermogen Messi zal dus in 2021 met meerdere miljoenen toenemen. 

Bonussen Messi

Naast zijn reguliere salaris komt Messi ook in aanmerking voor bonussen. Het is nog onbekend hoeveel bonussen hij kan of zal ontvangen bij Paris Saint-Germain. Wel werd er in 2021 bekend dat zijn oude club FC Barcelona hem naar verluid nog 91 miljoen euro in bonussen verschuldigd is.

Het is niet echt duidelijk over hoeveel gespeelde jaren deze bonus betaald wordt. Daarnaast is het mogelijk dat Messi nog meer bonussen heeft ontvangen die niet publiekelijk zijn gemaakt.

Sponsordeals

Messi heeft ook verschillende sponsordeals waar hij jaarlijks een mooi inkomen aan overhoudt. Denk hierbij aan een samenwerking met sportmerk Adidas of frisdrankmerk Pepsi.

Gerapporteerd wordt dat Messi jaarlijks 22 miljoen euro uitbetaald krijgt voor zijn deal met Adidas. Voor de overige samenwerkingen ontvangt hij in totaal 7 miljoen euro. Dit resulteert in een totaalbedrag van 29 miljoen euro aan (sponsor)inkomsten per jaar.

Messi Merchandise / shirt verkoop

Door de populariteit van Messi gaan de shirts met zijn naam en rugnummer als warme broodjes over de toonbank. Jaarlijks wordt de shirtverkoop van Messi shirts geschat op 1.75 miljoen shirts.

Doordat een shirt verkocht wordt voor 90 tot 200 euro per stuk levert dat een flinke omzet op. Messi ontvangt naar verwachting 15 procent van de verkoop wat neerkomt op ongeveer 40 miljoen euro. De shirtverkoop zorgt dus ook voor een flinke toename in de totale inkomsten van Messi en een toename van Messi vermogen.

Messi transfersom

Vanaf 2021 is Messi gaan spelen voor de Franse club Paris Saint-Germain (PSG). Naar verluid heeft PSG geen transfersom betaald, maar moet de club wel 35 miljoen aan jaarlijks salaris afstaan aan Messi. Dit kost PSG zelf 60 miljoen per jaar, een flinke uitgave dus. PSG heeft het er graag voor over, want de club denkt zo kans te maken om de Champions League te winnen. Of het het waard is geweest zullen we moeten afwachten.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>