• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Max Verstappen in 2022?

Wat is het vermogen van Max Verstappen in 2022?

Max Verstappen is een autocoureur met Nederlands-Belgische identiteit. Hij rijdt onder de Nederlandse vlag in de Formule 1 bij het team van Red Bull Racing. Als zoon van voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen is snelheid hem natuurlijk met de paplepel ingegoten.

Maar hoeveel geld heeft Max Verstappen nu eigenlijk? En wat is het vermogen van Max Verstappen? Bij Wedbureaus geven we antwoord op deze vraag!

Wat is het Vermogen van Max Verstappen?

Met een leeftijd van 23 jaar en menige race titels op zijn naam schatte Quote het vermogen Max Verstappen dit jaar op 95 miljoen euro. Hiermee staat hij als enige Nederlander in het rijtje van de vijftig best betaalde sporters van de wereld. Het vermogen Max Verstappen ligt één niveau lager dan het vermogen Lewis Hamilton.

Hoeveel verdient Max Verstappen per maand?

Wat verdient Max Verstappen nu eigenlijk? Volgens jaarlijkse berekeningen wordt het salaris Verstappen geschat op 25 miljoen euro op jaarbasis. Dat is ruim 2.00.000 euro per maand.

Waar verdient Max Verstappen geld mee?

Max Verstappen verdient niet alleen geld met het winnen van Formule 1 races. Er zijn nog menige andere inkomstenbronnen waarmee Max Verstappen zijn zakken riant kan vullen.

Zo heeft hij sinds 2016 een contract bij Red Bull Racing, waarmee hij per seizoen ongeveer 20 miljoen euro bijgeschreven krijgt op zijn rekening.

Daarnaast zorgen de winsttitels er voor dat hij in aanmerking komt voor bonussen. Het bedrag wat gewonnen wordt bij een Formule 1 overwinning staat gelijk aan 1,5 miljoen euro. Ook zorgt de snelste ronde ervoor dat er een bonus uitgekeerd wordt en kan Max

Verstappen als coureur WK-punten winnen. Deze liggen naar schatting op de 50.000 euro per WK-punt. Deze punten worden per race toegewezen en hebben er inmiddels al voor gezorgd dat Max Verstappen al een aantal extra miljoenen binnen heeft gesleept.

Naast "racegeld" verdient Max Verstappen ook nog een leuk zakcentje door samen te werken met verschillende sponsoren. Denk hierbij aan Jumbo, waarvoor hij te zien is in verschillende tv-commercials. Voor grote merken is het maar al te interessant om Max Verstappen aan te schrijven als ambassadeur.

Tot slot heeft Max Verstappen ook nog zijn eigen onderneming, waarmee hij zijn eigen merchandise op de markt heeft gebracht. Denk hierbij aan helmen, hoodies, jassen, petten en andere kledingstukken waar supporters en fans maar al te graag mee naar de race komen of simpelweg kunnen dragen in het dagelijks leven.

Hieronder zetten we alle inkomsten van Max Verstappen nog eens op een rijtje:

Wat is het salaris van Max Verstappen?

Uiteraard verdient Max Verstappen een riant salaris. Volgens jaarlijkse berekeningen wordt het jaarsalaris van Max Verstappen geschat op 25 miljoen euro. Dat is ruim 200.000 euro per maand.

Bonussen Formule 1

Formule 1 werkt met een bonussysteem. Dat wil zeggen dat er geld verdiend kan worden per gereden race. Zodra Max Verstappen een Formule 1 race wint, krijgt hij maar liefst een bonus van 1,5 miljoen euro. Mocht hij daarnaast kampioen worden, kan het gehele Red Bull Racing team rekenen op een bonus van 10 miljoen euro.

Sponsordeals

Naast Red Bull en Jumbo heeft Max Verstappen meerdere sponsordeals waar hij nog extra inkomen uit krijgt. Zo werkt hij sinds 2019 samen met Carnext, de online automarktplaats. Mede deze organisatie verdient hij een paar miljoen euro extra. Zo ook bij G-star en Ziggo.

Max Verstappen Merchandise

De Max Verstappen merchandise is niet meer weg te denken uit de Formule 1 wereld. Overal waar je komt, ook buiten het circuit, zijn vele mensen trots om de kledingstukken van Max Verstappen te kunnen en mogen dragen. Of het nu gaat om een t-shirt, een pet, een jas of een volledig race pak. Alles is verkrijgbaar en zowel jong als oud dragen bij aan deze extra miljoenen business die Max Verstappen naast zijn race-activiteiten heeft op weten te zetten. Bekijk hier hoe laat moet Max Verstappen rijden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>