• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Michael van Gerwen in 2022?

Wat is het vermogen van Michael van Gerwen in 2022?

Michael van Gerwen is een Nederlands professioneel darter. De drievoudig wereldkampioen werd op 25 april 1989 geboren in het Brabantse Boxtel. Als jongste speler ooit won hij als 24-jarige in 2014 het PDC World Darts Championship en werd Michael van Gerwen kampioen.

De Brabantse darter is een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis. In dit artikel lees je meer over het geschat vermogen Michael van Gerwen, over het salaris van de darter, prijzengeld en sponsordeals. 

Wat is het Vermogen van Michael van Gerwen?

Michael van Gerwen  behoort tot de rijkste darters ter wereld. Hij kan inmiddels aardig leven van zijn talent. Inmiddels heeft Michael van Gerwen een flink vermogen opgebouwd, geschat vermogen Michael van Gerwen is 10 miljoen euro.

Wat verdient Michael van Gerwen per maand?

Per maand verdient professioneel darter Michael van Gerwen ongeveer 83.000 euro aan prijzengeld. Verder verdient hij nog aan sponsordeals en verkoop van merchandise, wat bijdraagt aan vermogen Michael van Gerwen. Met dat vermogen heeft hij onder andere een prachtige villa in Vlijmen waar hij samen met zijn vrouw en twee kinderen geniet.

Waar verdient Michael van Gerwen geld mee?

Op verschillende manieren verdient Michael van Gerwen vermogen. Het geschat vermogen Micheal van Gerwen staat niet voor niets op 10 miljoen euro. Hierbij kan je denken aan salaris, bonussen, prijzengeld en sponsordeals. We zetten de belangrijkste inkomstenbronnen van Michael van Gerwen op een rijtje. 

Salaris Michael van Gerwen

In de afgelopen twee jaar haalde Michael van Gerwen ruim twee miljoen euro binnen, wat bijdraagt aan vermogen Michael van Gerwen. Als je al zijn prijzengeld bij elkaar optelt, dan kom je uit op een bedrag van ruim 9 miljoen euro. Dat maakt Micheal van Gerwen de best verdienende darter aller tijde. Per jaar verdient hij gemiddeld één miljoen euro.

Bonussen Darts

Het belangrijkste deel van zijn inkomen bestaat uit het prijzengeld wat hij bij elkaar gooit. De laatste jaren heeft hij meer dan 1,7 miljoen Engelse ponden gewonnen. Dit is omgerekend zo’n 2 miljoen euro.

Tijdens een World Cup of Darts wordt flink wat geld verdeeld. Op het wereldkampioenschap darten 2021 bedraagt het totale prijzengeld bijvoorbeeld 410.000 euro. De winnaar mag meer dan 80.000 euro verdelen. Maar hoeveel wint Michael van Gerwen per toernooi of wedstrijd? Met zijn derde titel op het wereldkampioenschap darten in 2019 won hij 500.000 pond, ofwel 580.000 euro.

Op 16 februari 2019 won Michael van Gerwen zijn 71e PDC Pro Tour-titel. Daarmee verbrak hij Phil Taylors record en werd hij de grootste, professionele darter. In zijn gehele carrière heeft hij tot nu toe 9,2 miljoen euro bij elkaar gegooid. Een deel hiervan heeft hij uitgegeven, een ander deel vormt het Michael van Gerwen vermogen.Michael van Gerwen geeft zijn geld uit aan reizen naar Ibiza & Dubai, gave auto's en zijn autocollectie.

Sponsordeals

Michael van Gerwen heeft een sponsorcontract met onder andere Keukenconcurrent, waar hij een aardig zakcentje mee verdient en dus ook het Michael van Gerwen vermogen aanvult. Hoeveel dat is, is niet bekend. In ruil voor een financiële bijdrage is hij te zien in tv-reclames van Keukenconcurrent.

Daarnaast zijn sponsoren van de professioneel darter: TruckScout24, Werktuigen.nl MachineSeeker.com en dartmerk Winmau. De sponsoren zijn zichtbaar op de shirts die hij draagt tijdens toernooien. Op het gifgroene spelersshirt van Michael van Gerwen zie je de logo's van zijn sponsoren. Het is niet bekend hoeveel de darter verdiend met de sponsordeals. 

Michael van Gerwen merchandise

Daarnaast heeft Michael van Gerwen zijn eigen merchandise. Dit is in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Voor een officieel gifgroen spelersshirt betaal je 40 pond, dat is omgerekend ruim 47 euro. Bovendien verkoopt Michael van Gerwen gesigneerde foto’s. Eén foto kost 25 pond, dat is omgerekend ruim 29 euro. Daarnaast verkoopt hij gesigneerde shirts, deze kosten wat meer geld namelijk 125 pond. Dat is omgerekend bijna 150 euro.


Meer weten over Raymond van Barnveld rondom dit onderwerp? -> Bekijk het vermogen van Raymond van Barneveld.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>