• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Raymond van Barneveld in 2022?

Wat is het vermogen van Raymond van Barneveld in 2022?

Raymond van Barneveld is de man die het darten in Nederland op de kaart heeft gezet. De voormalige postbode heeft een lange weg afgelegd voordat hij echt beroemd werd. Pas nadat hij het Embassy World Professional Darts Championship wist te winnen, kon hij zijn talent gaan verzilveren en een aardig vermogen opbouwen.

Dat ging niet zonder slag of stoot. ‘Barney’ maakte zijn debuut op het hoogste niveau in 1991, maar moest tot 1998 wachten vooraleer hij de beker omhoog mocht houden. De belangrijkste vraag is dan ook: Hoeveel geld heeft Raymond van Barneveld?

Wat is het Vermogen van Raymond van Barneveld?

Tegenwoordig verdienen de meeste professionele dartspelers een zeer goed belegde boterham, maar dat is niet altijd het geval geweest. Zo kon Raymond van Barneveld bij het behalen van zijn eerste wereldtitel ‘slechts’ 40.000 Engelse Ponden. Tegenwoordig kan een speler die wereldkampioen wordt 500.000 Engelse Ponden incasseren, ruim 570.000 euro. Raymond van Barneveld heeft het in de loop van zijn carrière zeker niet slecht gedaan en inmiddels bedraagt Raymond van Barneveld vermogen ongeveer €3.9 miljoen.

Wat verdient Raymond van Barneveld per maand?

Als dartspeler is Raymond van Barneveld nog steeds actief binnen de PDC. Dankzij zijn deelname aan de verschillende toernooien heeft hij een aardige inkomstenbron. Hij wint weliswaar niet elk groot toernooi, maar kan op jaarbasis elke maand ongeveer € 3.763,- laten bijschrijven.

Dat is overigens het bedrag wat hij met het darten verdient. De inkomsten uit zijn merchandise en het geven van demonstraties zijn hier niet in verwerkt en mogelijk ligt maandelijkse inkomen Raymond van Barneveld een stuk hoger.

Waar verdient Raymond van Barneveld geld mee?

Natuurlijk is het prijzengeld een belangrijke bron van inkomsten voor de voormalig wereldkampioen, maar het is niet de enige manier waarop hij zijn geld verdient. Zo zijn er verschillende dartartikelen te koop met zijn naam.

Denk bijvoorbeeld aan dartpijlen, dartshirts en zelfs dartborden. Daarnaast is hij in te huren voor een twee uur durende dartsclinic. Al met al is het inkomen Raymond van Barneveld meer dan modaal.

Hieronder hebben we alle inkomstenbronnen van Raymond van Barneveld even op een rijtje gezet.

Salaris Raymond van Barneveld

De belangrijkste bron van inkomsten voor Raymond van Barneveld is nog altijd het prijzengeld wat hij op de verschillende toernooien kan verdienen. Voor de grote toernooien, bijvoorbeeld het wereldkampioenschap, krijgt hij net als iedere speler startgeld. Hierdoor is hij verzekerd van een goed inkomen.

Op basis van de zogenaamde ‘Order of Merit’, de lijst van verdiensten per jaar, heeft Raymond van Barneveld in 2021 38.500 Engelse Ponden verdient. Hiermee bedraagt Raymond van Barneveld salaris ongeveer € 3.763,- per maand.

Extra inkomsten

Terwijl het Embassy World Professional Darts Championship vroeger bekend stond als hét wereldkampioenschap is die rol nu overgenomen door het wereldkampioenschap van de PDC. De Britse Darts Bond, de BDO, organiseert ook elk jaar haar eigen wereldkampioenschap, maar daar is het prijzengeld voor de winnaar met slechts 23.000 Britse Ponden aanzienlijk lager.

Het wereldkampioenschap bij de PDC levert de winnaar veel meer op, namelijk 500.000 Engelse Ponden. Het startgeld wat elke speler ontvangt bedraagt 4.500 Engelse Ponden en voor de darter die een 9-darter weet te gooien ligt een cheque van 45.000 Engelse Ponden klaar. Het salaris Raymond van Barneveld bestaat dus uit meerdere componenten.

Sponsordeals

Het zal je niet verbazen dat veel dartspelers sponsordeals hebben gesloten. Zo wordt Raymond van Barneveld al een lange tijd gesponsord door onder andere dartsfabrikant Target Darts en door Bengi.nl.

Met name de sponsordeal met Target Darts is erg lucratief en dit zorgt voor een meer dan goed salaris Raymond van Barneveld. Zij brengen namelijk de merchandise voor Raymond van Barneveld op de markt zodat de fans met exact dezelfde darts kunnen gooien. De exacte waarde van zijn sponsordeals is niet bekend, maar je kan er vanuit gaan dat dit een behoorlijk bedrag is.

Raymond van Barneveld merchandise

Net als voor elke andere professionele darter is het voor Raymond van Barneveld belangrijk om zijn fans aan zijn te binden. Het is dus logisch dat er verschillende artikelen op de markt worden gebracht die zijn naam dragen. Zo zijn er verschillende dartsets en accessoires te koop, zowel voor de beginnende dartspeler als voor de gevorderde speler. 


Naast de dartsets is ook het dartshirt te koop wat Raymond van Barneveld draagt tijdens de grote toernooien. Naast de gewone merchandise heeft Raymond van Barneveld ook een boek uitgebracht. Al deze zaken zorgen voor een gestage inkomstenbron en Raymond van Barneveld vermogen zal de komende jaren alleen maar toenemen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>