• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Cristiano Ronaldo in 2022?

Wat is het vermogen van Cristiano Ronaldo in 2022?

Cristiano Ronaldo is een wereldwijd bekende voetballer. De van oorsprong Portugese speler wordt door zijn talent goed betaald.

Maar wat verdient Ronaldo precies en hoe op welke manier verdient hij zijn geld? En wat is het vermogen van Cristiano Ronaldo? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. 

Wat is het Vermogen van Cristiano Ronaldo?

Uit een van de schattingen blijkt het vermogen van Ronaldo in 2021 inmiddels 1 miljard euro te bedragen. In 2020 werd het door CelebrityNetWorth nog geschat op 420 miljoen euro. Het lijkt niet aannemelijk dat Ronaldo vermogen in één jaar tijd met een half miljard gestegen is. We weten het niet zeker, dus het mogelijke vermogen Ronaldo ligt tussen 420 miljoen euro en 1 miljard euro.

Wat verdient Cristiano Ronaldo per maand?

Het totale maandelijkse inkomen van Ronaldo wordt geschat op 6.9 tot 8.4 miljoen euro per maand. De schattingen verschillen dus wederom van elkaar. Dit zijn alle inkomsten van Ronaldo, dus niet alleen de inkomsten die hij genereert met zijn voetbalcarrière.

Waar verdient Ronaldo geld mee?

Het vermogen Ronaldo groeit niet alleen van zijn voetbalsalaris. Hij ontvangt ook inkomsten uit bonussen, sponsordeals en merchandise.

In onderstaande sectie zullen we alle zaken waar Ronaldo inkomsten mee genegeerd even op rijtje zetten.

Salaris Cristiano Ronaldo

Het voetbalsalaris van Ronaldo ligt waarschijnlijk tussen de 2.4 en 2.6 miljoen euro per maand. Dit komt neer op een jaarlijks voetbalinkomen van 28.8 tot 31.2 miljoen euro. Dit is dus een groot gedeelte van het totale inkomen dat Ronaldo jaarlijks verdient.

Bonussen Cristiano Ronaldo

Naast zijn vaste voetbalsalaris kan Ronaldo ook rekenen op bonussen. Naar verluid wordt Ronaldo vermogen ook goed bijgevuld door de bonussen die hij ontvangt. De bonussen zijn lastig te achterhalen, maar reken maar dat dit een fijn bedrag is bovenop zijn salaris!

Sponsordeals

Zoals vele voetballers werkt Ronaldo samen met bepaalde merken en krijgt hij hier voor betaald. Ronaldo werkt onder andere samen met bekende namen als Nike en Herbalife. Daarnaast werkt hij onder andere samen met American Tourister, CR7 Fitness en DAZN.

Het geschatte inkomen wat Ronaldo uit zijn sponsordeals haalt is 46 miljoen euro per jaar. Dit is dus ruim 3.8 miljoen euro per maand en dus nóg hoger dan zijn voetbalsalaris. Vermogen Ronaldo neemt dus ook flink toe door zijn samenwerkingen met bedrijven.

Ronaldo Merchandise / shirt verkoop

De shirts van Ronaldo zijn populair onder voetbalfans. Hij staat zelfs bijna bovenaan als het om shirtverkoop gaat. Bij zijn huidige club heeft de shirtverkoop van Ronaldo tot nu toe al gezorgd voor 187 miljard euro omzet. Dit is natuurlijk heel fijn voor zijn club, want dit zorgt voor extra inkomsten.

Niet alleen de club zal van de verkopen profiteren. Het is te verwachten dat Ronaldo hier zelf ook iets aan overhoudt. Dit is overigens niet gebruikelijk voor andere voetballers, maar grote namen als Ronaldo en Messi zijn hierbij een uitzondering. Het is onduidelijk welk percentage Ronaldo ontvangt voor de shirtverkopen, maar clubs zelf ontvangen maximaal 20 procent van de omzet. Het is dus waarschijnlijk dat het percentage dat Ronaldo krijgt lager ligt dan dit percentage. 

Cristiano Ronaldo transfersom

In 2021 is Ronaldo overgestapt van zijn oude Italiaanse club Juventus naar het Engelse Manchester United. Dit is overigens niet de eerste keer dat Ronaldo voor Manchester speelt. Twaalf jaar geleden speelde hij ook al voor deze succesvolle club. De transfersom van Ronaldo bedroeg 15 miljoen euro, maar dit kan nog oplopen tot 23 miljoen euro door bonussen. De transfersom mag betaald worden gedurende 15 jaar.

Voor Juventus was de transfer van Ronaldo lastig. Dit komt niet alleen door het feit dat ze met verlies blijven zitten door de transfersom. Het is namelijk ook te wijten aan de hoeveelheid fans en het talent van Ronaldo. De fans zorgden er voor dat de wedstrijden beter bezocht werden. Door de tickets duurder te maken profiteerde Juventus hier optimaal van. Ook de Ronaldo merchandise leverde een aardig bedrag op. Nu kan Manchester United hier de vruchten van plukken. 
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>