WK Darts 2021 Voorbeschouwingen

Darts is uitgegroeid tot een zeer populaire sport. Wereldwijd wordt de sport door miljoenen mensen beoefend, is het op professioneel niveau dan wel niet in de kroeg. Een sport die door jong en oud wordt gespeeld.

Ben jij nou een echte Darts liefhebber en zit je elk toernooi voor de buis? Dan ben je hier op het goede adres. In dit artikel gaan wij jou alles vertellen wat je moet weten over het WK Darts, de kansmakers, de verschillende quoteringen en nog veel meer!

Verwachting WK Darts 2021

Darts kent net zoals elke andere sport een aantal uitblinkers, de grote favorieten die keer op keer weer weten te presteren. Wij willen de meest bekende namen met jullie bespreken.

 • Gerwyn Price: De darter uit Wales is momenteel de beste darter ter wereld. Price won afgelopen jaar Gerwyn or het eerst de wereldtitel. De verwachtingen zijn dat Price naar de finale gaat en laat zien wat hij waard is.
 • Michael van Gerwen: De Nederlandse Michael van Gerwen alias Mighty Mike is momenteel de beste Nederlandse Darter en behoort tevens ook bij de beste Darters ooit. De darter is de huidige nummer drie van de Darts ranglijst. Van Gerwen wist al 3 x Wereldkampioen te worden terwijl hij pas 32 jaar oud is! Hij heeft dus nog genoeg tijd om te stijgen op de ranglijst van beste darters ooit. Gaat het dit jaar lukken om in de finale te komen en weet hij het WK te winnen?
 • Raymond van Barneveld: De Nederlandse Raymond van Barneveld kan ook worden toegevoegd aan het rijtje beste darters aller tijden. Tot ieders verbazing heeft Van Barneveld vorig jaar zijn comeback gemaakt, helaas komt de darter niet meer aan zijn oude niveau. Van Barneveld kent een verleden vol met prijzen, in totaal wist hij 5 keer Wereldkampioen te worden. Wij denken dat Van Barneveld zichzelf te kort gaat doen en in de eerste ronde eruit vliegt. Hij speelt in de eerste ronde tegen Lauran llagan.
 • Johny Clayton: De Darter uit Wales heeft laten zien dat hij een enorm goede darter is. In 2020 won hij samen met Gerwyn Price zijn eerste grote toernooi, de World Cup of Darts. Dit jaar wist Clayton ook nog eens diezelfde Gerwyn Price te verslaan en daarmee de World Grand Prix binnen te slepen. Clayton heeft dus laten zien een gevaarlijke speler te kunnen zijn en gaat proberen door vorm van de World Grand Prix door te pakken.
 • Peter Wright: De Schotse speler behoort tot de topspelers van Darts. In 2020 werd de darter voor het eerst Wereldkampioen en in 2021 won hij de World matchplay door tegenstander Dimitri van den Bergh te verslaan. Hij laat dus zien dat die op grote toernooien kan presteren en wil de vorm van de World matchplay al te graag doortrekken.
Wedden op WK Darts

Voorbeschouwing WK Darts 2021

Bijna is het zover, het WK Darts gaat plaatsvinden. Van woensdag 15 december tot en met 3 januari wordt het PDC toernooi afgewerkt in het Alexandra Palace te Londen. Er doen maar liefst 96 darters mee, waaronder tien Nederlanders, genoeg kansen zou je dus zeggen

Gerwyn Price, de Welshman en de nummer 1 van de wereld, wordt ook dit jaar weer gezien als de grote titelkandidaat voor het toernooi. In Londen gaat hij zijn best doen om de titel te verdedigen.

Price zal het WK Darts niet zomaar winnen, hij heeft namelijk een paar grote uitdagers die er alles aan gaan doen om roet in het eten te gooien, waaronder onze Nederlandse trots Michael van Gerwen. De drievoudige Nederlandse Wereldkampioen heeft na een rampzalig 2020 zijn vorm weer helemaal te pakken en wordt nog steeds gezien als 1 van de grote favorieten. Kan hij zijn vierde wereldtitel pakken?

Clayton won dit jaar maar liefst 3 major toernooien, twee vloertoernooien en de World Series of Darts in het Nederlandse AFAS Live. Andere topspelers om niet te vergeten en goed in de gaten te houden zijn James Wade, Gary Anderson en Rob Cross. 

Een andere opvallende naam is Raymond van Barneveld, nadat hij eerder zei te stoppen met Darts doet hij toch weer mee aan dit WK, er wordt immers niet veel van hem verwacht.

Voorbeschouwing PDC; odds per winnaar

Wie zal het WK Darts winnen aan de hand van de quoteringen die verschillende bookmakers aanbieden? Wij bespreken voor jullie de top 5 favorieten.

 • Gerwyn Price: Zoals wij al eerder hadden aangegeven wordt Price gezien als de absolute favoriet voor het WK Darts. De odds die verschillende bookmakers aanbieden geven dit ook aan, gemiddeld is de quotering bij winst van het WK door Price 4.5. Met deze odd staat hij bovenaan als favoriet.
 • Michael van Gerwen: Op de tweede plek staat Michael van Gerwen met een gemiddelde odd van 5.1, kan hij dit jaar zijn vierde wereldtitel pakken?
 • Peter Wright: Op de derde plek staat Peter Wright met een gemiddelde quotering van 7.1. De Schotse darter wist tot nu toe 1x Wereldkampioen te worden, weet hij dit jaar Michael van Gerwen en Gerwyn Price te slim af te zijn?
 • Johny Clayton: Met een gemiddelde quotering van 7.5 staat Johny Clayton op de 4e plek. Clayton is in bloedvorm en zijn huidige vorm graag doortrekken. Iemand die je goed in de gaten moet houden.
 • Dimitri Van den Bergh: Op de 5 plek die we behandelen staat Dimitri Van den Bergh, de Belg heeft een gemiddelde quotering van 15.2. Weet onze zuiderbuur te stunten en het WK Darts te winnen?

Zijn het de grote namen die het gaan doen of zijn het toch de dark horses James Wade, Gary Anderson, Rob Cross of Peter Wright die het gaan laten zien?

Hoe kun je wedden op Darts?

Er zijn veel verschillende online bookmakers die het mogelijk maken om op darts wedstrijden te wedden. Daarnaast hebben darts toernooien vaak ook een bookmaker als hoofdsponsor. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Unibet Premier League en sinds kort is TOTO de nieuwe hoofdsponsor van de Dutch Open Darts.

Hoe kun je wedden bij deze bookmakers? Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij een kort stappenplan geschreven. Hierdoor weet jij precies wat je moet doen om jouw eerste weddenschap te plaatsen. Het proces werkt bij vrijwel alle bookmakers hetzelfde.

 1. Kies de beste bookmaker waarbij jij wilt gaan wedden. Om het jou makkelijker te maken hebben wij verderop in dit artikel de beste bookmakers van dit moment geselecteerd.

 2. Registreer je op de betreffende website en zorg er voor dat je alle gegevens juist invult. (Tip: Noteer e mail/username en password in een vertrouwd document zodat je nooit je inloggegevens kwijt raakt.)

 3. Stort een bedrag naar keuze op je account om te kunnen beginnen.

 4. Zoek de dart weddenschap die jou interessant lijkt en plaats je eerste bet! (Verderop in dit artikel gaan wij dieper in op de soorten weddenschappen die er zijn binnen de dartsport)

Wanneer je deze stappen met succes hebt doorlopen kun je beginnen met wedden. Het uitcashen werkt vaak ook makkelijk waardoor jij meteen als je iets gewonnen hebt het kan laten uitbetalen op jouw rekening. Bekijk hieronder de Top 5 Bookmakers om te wedden op Darts.

Top 5 Beste Bookmakers

1. Bet365
€100 Welkomstbonus

2 BetCity.NL
€20 Free Bet 

3. Holland Casino Online
Wed €50 krijg €50 gratis!

4. Toto 
€10 Free Bet 

Speler Odds: interessante quoteringen

Wij hebben speciaal voor jullie de meest interessante en aantrekkelijkste quoteringen wat betreft het WK Darts op een rijtje gezet. Wij geven de weddenschap weer met de daarbij horende quotering.

Tips en voorspelling

Wij denken dat Gerwyn Price het WK Darts gaat winnen en zijn tegenstander in de finale Michael van Gerwen is. Price heeft laten zien dat hij in topvorm is en Michael van Gerwen heeft een lastig 2020 gehad en is nog druk opzoek naar zijn oude vorm. We denken dat dat Van Gerwen in de finale nekt. 

Na de eerste wedstrijd van Michael van Gerwen weten wij waar die werkelijk in staat voor is. Het zou ook zomaar eens kunnen dat die al in de kwartfinale uit het WK vliegt, hij moet presteren op het juiste moment en geluk hebben met een gunstige loting.

Verder zijn we ook heel benieuwd naar de wedstrijden van de andere Nederlanders, wij denken dat Martijn kleermaker en Dirk van Duijvenbode nog wel een best ver kunnen komen, misschien wel tot de kwartfinales. Het PDC WK behoort tot 1 van de toernooien waar alles kan gebeuren.

Prijzengeld winnaar WK Darts 2021

De PDC heeft dit jaar in totaal 2,5 miljoen uit te keren aan prijzengeld voor het PDC WK Darts 2022, omgerekend gaat hier om ruim 2,9 miljoen euro! De grote winnaar van het PDC WK Darts mag op 500.000 pond rekenen, een ongekend bedrag!

In totaal doen er 96 darters mee aan PDC WK Darts 2022 dat plaatsvindt in het Alexandra Palace. De op papier (algemene klassering) stromen vanaf de tweede ronde in en verdienen op deze manier al meer dan de 32 darters die in de eerste ronde uitvallen. Hieronder verwerken wij het exacte prijzengeld:

Uitgeschakeld in..

 • De eerste ronde: 7500 pond (Dit zijn 32 darters)

 • De tweede ronde: 15.000 pond (Dit zijn 32 darters)

 • De derde ronde: 25.000 pond (Dit zijn 16 darters)

 • De vierde ronde / 8e finale: 35.000 pond (Dit zijn 8 darters)

 • De kwartfinale: 50.000 pond (Dit zijn 4 darters)

 • De halve finale: 100.000 pond (Dit zijn 2 darters)

 • Finale: 200.000 pond: (Dit is 1 darter)

Zo kan je dus zien dat de winnaar van het PDC WK Darts veel meer verdiend aan prijzengeld, namelijk 500.000 pond.

Nieuws WK Darts

Er zijn een aantal opvallende ontbrekende spelers die niet zullen deelnemen aan het WK, dit zijn:

 • Steve West. Erg opvallend aangezien Steve West sinds 2016 er elke PDC WK editie bij was.

 • John Henderson. Henderson won afgelopen jaar nog de World Cup of Darts samen met Wright, maar kende individuel een erg teleurstellend seizoen.

 • Jeffrey de Zwaan. Jeffrey de Zwaan is de hoogst geklasseerde Darter van de ongeplaatste spelers, de Nederlander staat op de 39e plek van het klassement.

Er is momenteel niemand die nu ontbreekt door een positieve Corona test, de spelers leven enorm in een bubbel.

De loting voor de eerste ronde vond plaats op 29 november. Als er zich verdere ontwikkelingen plaatsvinden zoals blessures laten wij jullie dat direct weten. Hieronder zie je een overzicht van de wedstrijden waarbij iedereen samenkomt.

loting

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>